Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Προτάσεις Ατραπός

Παραδοσιακός αγροτουριστικός Ξενώνας "Τα Καλύβια" στις Καρυές Λακωνίας
Υπεύθυνη: Μαρία Μπακιρτζή
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6972252945, 2731095703
Fax: 2731092405
E-Mail / Website:
[email protected]
www.arachovitika-kalyvia.gr

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 41 επισκέπτες συνδεδεμένους
14.jpg
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2018 16:23

Finalités
 
L’association Atrapos, à la recherche permanente de l’amélioration de son programme, organise et conçoit des excursions diversifiées, s’adressant ainsi à l’ensemble de ses membres et amis. Son esprit reste toujours ancré dans une découverte approfondie à la fois de la nature et des activités humaines de la région à visiter. Pour cette raison, la randonnée constitue indéniablement la meilleure façon d’approcher ses objectifs ; en dehors de l’aspect physique (source de bien être personnel), les marches pédestres en montagne sont souvent accompagnées de visites archéologiques, historiques, environnementales et culturelles, confondant les paysages avec l’activité humaine.


Programme: Septembre – Décembre 2018

17 et 18 Novembre

Lac Trichonida et village de Thermo

Randonnées autour du plus grand  lac naturel de Grèce (Trichonida). Visite des cascades de Makistianou et du site antique de Thermo.

2 Décembre

Région de Thèbes

Visite du nouveau musée de Thèbes et randonnée à partir du village de Platées vers Vilia.

16 Décembre

Montagne d’Elikonas

Randonnée sur une partie de la fameuse RD 22 (Efchidios odos), sur la montagne mythique des 9 muses.

Du 22 au 26 Décembre

Lacs de Prespes
(réservation avant le 18 Novembre)

Voyage de Noel dans le nord de la Grèce : Visites et randonnées autour des lacs de Prespes et les montagne de Varnouda et Vitsi.

Notes

La réservation anticipée (au moins 4 jours avant le départ), facilite l’organisation des sorties journalières.
Pour les sorties avec nuitées, nous vous invitons à réserver au moins 15 jours avant le départ afin de pouvoir négocier les chambres et garantir le prix.

Renseignements – Réservations

Yannis  ZACHARIAS 6937086670
Christos FALLIEROS 6945808684
Email – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.atrapos.com

Share
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 11 Νοέμβριος 2018 00:03
 

Προγραμματισμένες επερχόμενες δράσεις


ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

5 – 6  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΑΡΝΩΝΑΣ: ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ (Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 22 Σεπτεμβρίου)

«Επιστροφή στις ρίζες μας» και εξόρμηση στο αγαπημένο χωριό Πλάτανος Κυνουρίας στον Πάρνωνα. Διάσχιση του φαραγγιού της Ζαρμπάνιτσας και πεζοπορίες προς το διπλανό χωριό Σίταινα και τους καταρράκτες της Λεπίδας.

13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΛΑΥΡΙΟΥ

Περιήγηση στα λατομεία του Λαυρίου και επίσκεψη στο μεταλλευτικό μουσείο. Πεζοπορία ανάμεσα στις στοές και γεύμα στην ύπαιθρο.

26 – 28 – 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΣ (Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 29 Σεπτεμβρίου)

Πεζοπορικές περιπλανήσεις στην περιοχή του Κάτω Όλυμπου με έδρα το παραδοσιακό χωριό Παλιός Παντελεήμονας. Πεζοπορίες προς τη λίμνη Κατή, την Άνω Σκοτίνα, την Καλλιπεύκη και στα χνάρια του εθνικού μονοπατιού Ο2 (Όλυμπος – Πήλιο). Επίσκεψη στα οινοπαραγωγικά χωριά Ραψάνη και Καρυά και το κάστρο του Πλαταμώνα.

10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ

Πεζοπορία στο όρος Πατέρας της Αττικής σε αναζήτηση παλιών καλυβιών και μαντριών των κτηνοτρόφων της περιοχής, από άγνωστη διαδρομή («διαδρομή 80…») από το οροπέδιο Μεγάλος Κρύφτης προς τα υψώματα Καρύδι και κατάληξη στο δρόμο Βιλιών – Πόρτο Γερμενού.

23 – 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ (Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 4 Νοεμβρίου)

Πεζοπορίες στα δασικά μονοπάτια του Αχιλλέα μέσα στα πυκνότερα ίσως δάση ελάτου της Ρούμελης στον ανατολικό Τυμφρηστό ή Βελούχι, στα όρια Ευρυτανίας και Φθιώτιδας και στις πλαγιές κάτω από την κορυφή του Βελουχίου. Παράλληλα οργάνωση μανιταρογιορτής με εξορμήσεις για τη συλλογή μανιταριών, εκδηλώσεις με ομιλίες και  παρασκευή εδεσμάτων με μανιτάρια και (φυσικά) γλέντι και χορός. Διαμονή στο δασικό χωριό στη Μεγάλη Κάψη.

7 – 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΑΝΑΧΑΪΚΟ ΟΡΟΣ

Ανάβαση στο σχετικά άγνωστο Παναχαϊκό Όρος, που δεσπόζει Της Πάτρας και του Πατραϊκού κόλπου, με διάσχιση από γνωστές και άγνωστες διαδρομές. Διαμονή στο ανακατασκευασμένο καταφύγιο στο οροπέδιο Πρασούδι.

15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΑΣΤΡΟ ΓΛΑ – ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ – ΛΕΙΒΑΔΕΙΑ

Επίσκεψη στο μυκηναϊκό κάστρο του Γλα στην Κωπαΐδα και τον αρχαίο τάφο του Μίνωα στον Ορχομενό. Πεζοπορία στο όρος Ακόντιο πάνω από τον Ορχομενό. Επίσκεψη στη Λιβαδειά και την περιοχή της Κρύας.

24 – 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΘΡΑΚΗ – ΞΑΝΘΗ (Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 23 Νοεμβρίου)

Χριστουγεννιάτικη εξόρμηση στην περιοχή της Θράκης με βάση την πανέμορφη πόλη της Ξάνθης. Πεζοπορίες στα θρακικά Τέμπη της κοιλάδας του Νέστου και τον καταρράκτη Λειβαδίτη. Επισκέψεις στα Πομακοχώρια, το χωριό των Σαρακατσάνων, τη λίμνη Βιστωνίδα, το Πόρτο Λάγος, τον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων και σε μουσεία της πόλης της Ξάνθης.

Ολόκληρο το πρόγραμμα Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η «ΑΤΡΑΠΟΣ» στην προσπάθειά της να βελτιώσει την ποιότητα των περιηγήσεων που διοργανώνει στην ελληνική ύπαιθρο, προγραμμάτισε εκδρομές που πρόθεση έχουν να καλύψουν ποικίλα ενδιαφέροντα και να δώσουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα μέλη και φίλους της. Το πνεύμα που διακρίνει τις εκδρομές της παραμένει πάντα η βαθύτερη προσέγγιση και η καλύτερη γνωριμία με τις περιοχές και τους τόπους επίσκεψης. Για το σκοπό αυτό η πεζοπορία είναι η βάση των εκδρομών της, ως ο καλύτερος τρόπος για αμεσότερη επαφή με τη φύση, την ιστορία, τους ανθρώπους και γενικότερα το περιβάλλον του χώρου των περιηγήσεών της. Οι πεζοπορίες συνδυάζονται πάντα με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς, ιστορικούς, πολιτισμικού ή περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος χώρους. Οι επισκέψεις αυτές συνοδεύονται από την παροχή των κατάλληλων πληροφοριών, με έντυπα ή άλλο υλικό, που έχουν συγκεντρωθεί από την «ΑΤΡΑΠΟΣ» και ξεναγήσεις από ειδικούς ανάλογα την περίπτωση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για την ενημέρωση του αναλυτικού προγράμματος κάθε εκδρομής, μπορείτε να επισκεφτείτε τον διαδικτυακό τόπο της ΑΤΡΑΠΟΣ ή να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ΑΤΡΑΠΟΣ.

Η ΑΤΡΑΠΟΣ για τυχόν απρόβλεπτους παράγοντες, μπορεί να αλλάξει τον προορισμό κάποιας εκδρομής ή να ακυρώσει κάποια από αυτές αν δεν υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή.

Ο αρχηγός κάθε εκδρομής μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα της εκδρομής εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής εξασφαλίζει την επιτυχία της εκδρομής. Για τις πολυήμερες εκδρομές πεζοπορίας τουλάχιστον 7 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής.

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδρομών και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6945 808 684, 2610 327 346 (Χρήστος),  6937 086 670 (Γιάννης) και στα e-mail: [email protected], [email protected]

Το πρόγραμμα και στον διαδικτυακό τόπο: www.atrapos.com

ΑΤΡΑΠΟΣ • Ορεινός Εναλλακτικός Τουρισμός
ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ 197 26222 ΠΑΤΡΑ,
ΤΗΛ. / FAX: 2610327346, ΚΙΝ:6945808684