Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Συντομογραφίες

Ενδιαφέροντα:

(Α) Aρχαιολογικό

(Ι) Ιστορικό

(Π) Περιβαλλοντικό

(ΠΟ) Πολιτισμικό

(ΑΓ) Αγροτουριστικό

(Φ) Φυσιολατρικό

(ΑΡ) Αρχιτεκτονικό

(Θ) Θρησκευτικό

Βαθμός δυσκολίας:

(Ε) Εύκολες

(Μ) Μέτριες

(Δ) Δύσκολες

 

Ενδιαφέροντα:
(Α) Aρχαιολογικό
(Ι) Ιστορικό
(Π) Περιβαλλοντικό
(ΠΟ) Πολιτισμικό
(ΑΓ) Αγροτουριστικό
(Φ) Φυσιολατρικό
(ΑΡ) Αρχιτεκτονικό  
(Θ) Θρησκευτικό

Βαθμός δυσκολίας:
(Ε) Εύκολες
(Μ) Μέτριες
(Δ) Δύσκολες
Αρχική > Πρόγραμμα > 2009 > 4-6 Δεκεμβρίου 2009
4-6 Δεκεμβρίου 2009

ΔΡΥΜΩΝΑΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ

Πεζοπορίες εκπλήξεις στα όμορφα μονοπάτια γύρω από το χωριό και επισκέψεις στα αξιοθέατα του Θέρμου, της Λίμνης Τριχωνίδας και το μοναστήρι του Προυσού.

 

ΔΡΥΜΩΝΑΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ - Αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής


4-5-6 Δεκεμβρίου 2009 (3 ημέρες / 2 νύχτες)


Ημέρα 1η: 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Αναχώρηση στις 15:30 από το Πεδίον Άρεως άγαλμα Αθηνάς. Παραλαβή εκδρομέων από Πάτρα στις 18:30. Άφιξη στο χωριό Δρυμώνας στις 20:30 και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2η: 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Αναχώρηση στις 8:00 με αυτοκίνητα για το σημείο εκκίνησης της πεζοπορικής διάσχισης μέχρι το μοναστήρι του Προυσσού (~ 6 ώρες). Εναλλακτική πεζοπορία (~ 2,5 ωρών) στη κορυφή Μελιώ πάνω από το χωριό ή άλλες τοποθεσίες γύρω από το χωριό, για όσους δεν θελήσουν να ακολουθήσουν την πορεία προς τον Προυσσό. Μεταφορά όλων των εκδρομέων για επίσκεψη στο Μοναστήρι του Προυσσού και επιστροφή στη συνέχεια στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 3η: 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Αναχώρηση στις 8:30 με αυτοκίνητα για το μοναστήρι Καταφύγι, σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας (~2 ώρες) προς την τοποθεσία Θεοτικό σε ποτάμι κοντά στο χωριό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Επίσκεψη στο χωριό Μέγα Δένδρο και στο Μοναστήρι του Κοσμά του Αιτωλού και στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Απόλλωνα στο Θέρμο. Γεύμα και εκκίνηση επιστροφής στην Αθήνα στις 17:00. Άφιξη περίπου στις 21:30.


Σημείωση: Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική και όπως πάντα... τη διάθεση της ομάδας!!! Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες γύρω από το χωριό Δρυμώνας, επίσκεψη και πεζοπορία στη λίμνη Τριχωνίδας.

Share