Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Αρχική > Πρόγραμμα > 2015 > Εκδρομή Αγίου Πνεύματος - Νήσος Κύθνος (30-31/5 και 1/6)
Εκδρομή Αγίου Πνεύματος - Νήσος Κύθνος (30-31/5 και 1/6)

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα
30 Μαΐου
Αναχώρηση από το λιμάνι του Λαυρίου στις 8:30 με το πλοίο για Κύθνο. Άφιξη στις 10:30 στο λιμάνι της Κύθνου, τον Μέριχα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και μετάβαση με τα λεωφορείο στη Χώρα για σύντομη επίσκεψη.
Εκκίνηση στις 12:30 πεζοπορίας για τα Λουτρά (~1 ½ ώρα).
Απογευματινή πεζοπορία (~2 ώρες) στις 17:30 προς το Κάστρο Ωριάς, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού μέχρι τον 18ο αι., μέσα από περιοχή Natura 2000, του ήλιου που θα πηγαίνει για τη δύση του και επιστροφή με κυκλική διαδρομή.
Το βράδυ ελεύθερη περιήγηση στα Λουτρά και δείπνο σε εστιατόρια του χωριού. Επιστροφή με το λεωφορείο στο Μέριχα.
2η ημέρα
31 Μαΐου
Μετάβαση με λεωφορείο στις 8:30 στη Χώρα. Περιήγηση στα σοκάκια της Χώρας και εκκίνηση στις 10:00 πεζοπορίας (~ 2 ½ ώρες) μέσω της Μονής του Νίκους προς τις παραλίες Άγιος Ιωάννης και Άγιος Στέφανος στα ανατολικά του νησιού.
Μετάβαση με το λεωφορείο στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας (~1/2 ώρα) μέσω του Βρυόκαστρου και της Αρχαίας Κύθνου προς την παραλία Απόκρουση. Φαγητό, απογευματινός καφές, ποτό και θαλάσσιο μπάνιο για όποιον το επιθυμεί στην πανέμορφη παραλία. Προαιρετική πεζοπορία (~ 1 ώρα) μέχρι την διπλή παραλία Κολώνα.
Στις 19:00 αναχώρηση για τα δωμάτια στο Μέριχα. Ξεκούραση και στις 21:00 αναχώρηση με το λεωφορείο για τη Χώρα για το πανηγύρι της Αγίας Τριάδας. Επιστροφή στις 00:30 στα λουτρά με το λεωφορείο.
3η ημέρα
1 Ιουνίου
Αναχώρηση στις 10:00 με το λεωφορείο για επίσκεψη στη Μονή Παναγία Κανάλα όπου βρίσκεται και το μοναδικό πευκοδάσος του χωριού και μετά στη Δρυοπίδα, το κεφαλοχώρι που έχει διατηρήσει το αρχαίο όνομά του και έχει ανακηρυχθεί σε παραδοσιακό οικισμό. Περιήγηση στο χωριό και επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο και το σπήλαιο Καταφύκι.
Πεζοπορία (~1 ½ ώρα) στις 14:30 ή μετάβαση με το λεωφορείο για όποιον το επιθυμεί μέχρι το λιμάνι του Μέριχα.
Αναχώρηση για Λαύριο στις 17:00 και άφιξη στο Λαύριο στις 19:00.

Όλες οι πεζοπορίες είναι προαιρετικές.
Ο αρχηγός της εκδρομής μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα της εκδρομής εφόσον κριθεί απαραίτητο για τυχόν απρόβλεπτους παράγοντες.

Κόστος συμμετοχής 120€/άτομο και περιλαμβάνει τα εισιτήρια του πλοίου, τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο, πρωινό σε διπλανό εστιατόριο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή των περιηγήσεων και τους οδηγούς των πεζοποριών.

Λόγω μεγάλης ζήτησης επισκεπτών στο νησί και της έλλειψης πολλών διαθέσιμων δωματίων είναι απαραίτητο να έχουμε έγκαιρα δηλώσεις συμμετοχής μέχρι το Σάββατο 9-5-2015 προκειμένου να κλείσουμε τα δωμάτια.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share