Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Πεζοπορικές περιηγήσεις Φεβρουάριος-Μάρτιος-Απρίλιος 2016
7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ
Το εθνικό πάρκο Χελμού – Βουραϊκού ανακηρύχθηκε πρόσφατα από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς με την ένταξή στο Παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων. Θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στην κλασική διαδρομή από το Διακοπτό στη Ζαχλωρού ακολουθώντας τον οδοντωτό σιδηρόδρομο.
14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΓΑΛΗΣ (ΕΥΒΟΙΑ)
Πεζοπορία σ’ ένα από τα από τα ομορφότερα και βατά φαράγγια στην Ελλάδα, τους πρόποδες της Δίρφυος στην Εύβοια. Η διαδρομή μέσα στο φαράγγι είναι εντυπωσιακή με το νερό να κυλάει ολοκάθαρο σχηματίζοντας όμορφους μικρούς καταρράκτες. Μετά διασχίζει πυκνό δάσος ελάτης.
27-28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ – ΑΜΠΕΛΙΩΝΑ – ΛΥΚΑΙΟΝ ΟΡΟΣ
Γνωριμία με την ιστορική κωμόπολη της Ανδρίτσαινας, την αρχιτεκτονική της και την περίφημη βιβλιοθήκη της. Επίσκεψη με ξενάγηση στο θαυμάσιο μνημείο, το δωρικό ναό του Επικούρειου Απόλλωνα. Πεζοπορία από τον ναό μέχρι το χωριό Αμπελιώνα και ανάβαση στο Λύκαιον όρος, το βουνό λατρείας του Δία και της γέννησής του σύμφωνα με την αρκαδική παράδοση.
6 ΜΑΡΤΙΟΥ ΝΥΜΦΑΣΙΑ – ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ (ΜΑΙΝΑΛΟ)
Πεζοπορία σε τμήμα του πιστοποιημένου μονοπατιού Mainalon Trail στην καρδιά του Μαινάλου, από το χωριό Νυμφασία, περνώντας από τη μονή Κερνίτσης μέχρι το κεφαλοχώρι Μαγούλιανα, το ψηλότερο τη Πελοποννήσου.
12-13-14 ΜΑΡΤΙΟΥ
(ΑΠΟΚΡΙΕΣ –
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ)
ΑΓΙΑ – ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ – ΜΕΛΙΒΟΙΑ (ΚΙΣΣΑΒΟΣ)
Απόκριες στους πρόποδες του νότιου Κισσσάβου με πεζοπορικές περιηγήσεις ανάμεσα στα χωριά Αγιά, Μεταξοχώρι, Ανατολή, Μεγαλόβρυσο και Μελίβοια. Περιοχή με μεγάλη άνθηση παλαιότερα από την πλούσια παραγωγή βαμβακιού και την παραγωγή του μεταξιού που ώθησαν την ανάπτυξη της  υφαντουργίας.
25-26-27 ΜΑΡΤΙΟΥ
(25Η ΜΑΡΤΙΟΥ)
ΜΕΤΕΩΡΑ – ΚΑΣΤΑΝΙΑ - ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΣ
Πεζοπορικές περιηγήσεις ανάμεσα στα μοναστήρια των Μετώρεων και του εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Ανάβαση στο όρος Μοράβα και περιηγήσεις στα χωριά του Ασπροποτάμου με βάση το χωριό Καστανιά.
2-3  ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ (ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ)
Διήμερη πεζοπορική περιπλάνηση στο όρος Καλλίδρομο στα χνάρια της Ανοπαίας Ατραπού το δύσβατο μυστικό πέρασμα που κατέληγε σε πολύ μικρή απόσταση από το στενό των Θερμοπυλών και ο Εφιάλτης υπέδειξε στους Πέρσες. Επαφή με τη φυσική ομορφιά του Καλλίδρομου και τη μικρή λίμνη Νευρόπολη. Διαμονή στο καταφύγιο.
9-10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΥΛΙΑΝΗ (ΟΙΤΗ)
Η Οίτη, γνωστή ως το βουνό των λουλουδιών και του μυθικού ήρωα Ηρακλή, είναι ένα βουνό μοναδικής φυσικής ομορφιάς, με εκτεταμένα ελατοδάση, σπάνια αλλά και εντυπωσιακά είδη φυτών. Με βάση το χωριό Παύλιανη πεζοπορίες στο αισθητικό δάσος και το πάρκο Αναψυχής του υδροβιότοπου Τζιρού και στο «Μονοπάτι του Ηρακλή» προς το σπηλαιοβάραθρο Καταβόθρα και τη Πυρά Ηρακλέους.
17  ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΜΥΚΗΝΕΣ (ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ)
Πεζοπορία αναζητώντας τον αρχαίο Μυκηναϊκό δρόμο που ένωνε την Αρχαία Κόρινθο με τις Μυκήνες από το χωριό Άγιος Βασίλειος μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο. Επίσκεψη στο Ναύπλιο.
28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 2 ΜΑΪΟΥ (ΠΑΣΧΑ) ΤΗΝΟΣ
Πάσχα στην Τήνο  και ένας διαφορετικός τρόπος γνωριμίας με το νησί, που ανέπτυξε την τέχνη της μαρμαρογλυφίας και είναι γενέτειρα πολλών καλλιτεχνών, περπατώντας στα μονοπάτια που ένωναν αγρούς και οικισμούς μεταξύ τους, θαυμάζοντας τους πανέμορφους περιστεριώνες που πρόκειται για πραγματικά έργα τέχνης.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η «ΑΤΡΑΠΟΣ» στην προσπάθειά της να βελτιώσει την ποιότητα των περιηγήσεων που διοργανώνει στην ελληνική ύπαιθρο, προγραμμάτισε εκδρομές που πρόθεση έχουν να καλύψουν ποικίλα ενδιαφέροντα και να δώσουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα μέλη και φίλους της. Το πνεύμα που διακρίνει τις εκδρομές της παραμένει πάντα η βαθύτερη προσέγγιση και η καλύτερη γνωριμία με τις περιοχές και τους τόπους επίσκεψης. Για το σκοπό αυτό η πεζοπορία είναι η βάση των εκδρομών της, ως ο καλύτερος τρόπος για αμεσότερη επαφή με τη φύση, την ιστορία, τους ανθρώπους και γενικότερα το περιβάλλον του χώρου των περιηγήσεών της. Οι πεζοπορίες συνδυάζονται πάντα με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς, ιστορικούς, πολιτισμικού ή περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος χώρους. Οι επισκέψεις αυτές συνοδεύονται από την παροχή των κατάλληλων πληροφοριών, με έντυπα ή άλλο υλικό, που έχουν συγκεντρωθεί από την «ΑΤΡΑΠΟΣ» και ξεναγήσεις από ειδικούς ανάλογα την περίπτωση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για την ενημέρωση του αναλυτικού προγράμματος κάθε εκδρομής, μπορείτε να επισκεφτείτε τον διαδικτυακό τόπο της ΑΤΡΑΠΟΣ ή να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ΑΤΡΑΠΟΣ.

Η ΑΤΡΑΠΟΣ για τυχόν απρόβλεπτους παράγοντες, μπορεί να αλλάξει τον προορισμό ή να τροποποιήσει το πρόγραμμα κάποιας εκδρομής, ή να ακυρώσει κάποια από αυτές αν δεν υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή.

Ο αρχηγός κάθε εκδρομής μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα της εκδρομής εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής εξασφαλίζει την επιτυχία της εκδρομής. Για τις πολυήμερες εκδρομές πεζοπορίας τουλάχιστον 7 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής.

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδρομών και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6945808684 (Χρήστος Φαλλιέρος) και 6937086670 (Γιάννης Ζαχαρίας) και στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Το πρόγραμμα και στον διαδικτυακό τόπο: www.atrapos.com

ΑΤΡΑΠΟΣ • Ορεινός Εναλλακτικός Τουρισμός
ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ 197 26222 ΠΑΤΡΑ,
ΤΗΛ. / FAX: 2610327346, ΚΙΝ:6945808684

Share