Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Πεζοπορική περιήγηση στο Λύκαιον όρος και στην αναζήτηση του αρκαδικού μύθου γύρω από τον Δία στις 27 & 28 Φεβρουαρίου 2016

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε πεζοπορική περιήγηση στο Λύκαιον όρος και στην αναζήτηση του αρκαδικού μύθου γύρω από τον Δία.

Γνωριμία με την ιστορική κωμόπολη της Ανδρίτσαινας, την αρχιτεκτονική της και την περίφημη βιβλιοθήκη της. Επίσκεψη με ξενάγηση στο θαυμάσιο μνημείο, το δωρικό ναό του Επικούρειου Απόλλωνα. Πεζοπορία από τον ναό μέχρι το χωριό Αμπελιώνα και ανάβαση στο Λύκαιον όρος, το βουνό λατρείας του Δία και της γέννησής του σύμφωνα με την αρκαδική παράδοση.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου:
Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσης – Λ. Καβάλας – Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.

Άφιξη στην Ανδρίτσαινα γύρω στις 12:00.
Μικρή περιήγηση και γνωριμία με την Ανδρίτσαινα και την αρχιτεκτονική στις. Επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο και τη βιβλιοθήκη.
Μετάβαση με το λεωφορείο για επίσκεψη με ξενάγηση στο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.
Εύκολη πεζοπορία από το Ναό μέχρι το χωριό Αμπελιώνα διάρκειας ~ 2 ½ ωρών.

Τακτοποίηση στα δωμάτια και βραδινό σε εστιατόριο του χωριού.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου:
Προαιρετική πεζοπορία - ανάβαση μέτριας δυσκολίας στο Λύκαιον όρος στις 8:00 π.μ. από το χωριό Άγιος Σώστης με κατάληξη στο χωριό Άνω Κωτύλιο. Διάρκεια ~ 5 ώρες.
Εναλλακτικά, μικρές πεζοπορίες από την Αμπελιώνα προς τα χωριά Πέτρα και Νέδα.
Στην συνέχεια μετάβαση με το λεωφορείο για περιήγηση στην Καρύταινα και επίσκεψη στο Κάστρο της.
Γεύμα και αναχώρηση για Αθήνα στις 18:00. Άφιξη περίπου στις 22:00.

Κόστος συμμετοχής: 75€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διαμονή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, το πρωινό, τη διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Χρήστος Φαλλιέρος 6945 808 684, Ζαχαρίας Γιάννης 6937 086 670 και στο e-maiλ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share