Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Φαράγγι Καχάλα - Τιροθέα (Παρνασσός) την Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Η Ατραπός σας προσκαλεί την Κυριακή 22 Μαΐου στην εκδρομή που διοργανώνει στην περιοχή του βορειοανατολικού Παρνασσού. Θα περπατήσουμε από το Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας για να μπούμε στο φαράγγι του Καχάλα με κατάληξη το όμορφο χωριό της Τιθορέας. Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη (3,5-ώρες περίπου) με ορεινούς χωματόδρομους στην εκκίνηση και κατόπιν καλό μονοπάτι έως την Τιθορέα. Θα θαυμάσουμε το ορεινό τοπίο της Αγίας Μαρίνας, θα διασχίσουμε ωραίο ελατοδάσος στο φαράγγι του Καχάλα και το καταπληκτικό τοπίο με απότομους βράχους και πολλές σπηλιές, μια εκ των οποίων έμεινε στην ιστορία σαν το άντρο του Οδυσσέα Ανδρούτσου στην Ελληνική επανάσταση. Τέλος στην Τιθορέα θα διακρίνουμε την αρχαία οχύρωση και θα ξεκουραστούμε στην πλατεία του χωριού με τον εντυπωσιακό πλάτανο.

351 1351 2

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 7:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από διασταύρωση των οδών Φειδιππίδου και Λ. Αλεξάνδρας.
    Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιππίδου – Λ. Αλεξάνδρας – Λ. Κηφισίας – Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας.
  • 10:30 Άφιξη στο Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας
  • 11:00 Αναχώρηση πεζοπορίας
  • 15:00 Τέλος πεζοπορίας, επίσκεψη στο χωριό της Τιθορέας και γεύμα/καφέ
  • 17:45 Αναχώρηση για Αθήνα

Κόστος συμμετοχής 20€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχής της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670

Share