Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Πεζοπορικές περιηγήσεις (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2016)
18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΘΑΝΑ
Πεζοπορική εξόρμηση - διάσχιση στη χερσόνησο των Μεθάνων. Γνωριμία με τους εγκαταλελειμμένους οικισμούς, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα ιαματικά λουτρά, τη φύση και το ηφαιστειακό τοπίο της χερσονήσου.
24 - 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΝΗΣΟΣ ΤΡΙΖΟΝΙΑ  - ΣΕΡΓΟΥΛΑ ΔΩΡΙΔΑΣ
Αποχαιρετισμός στο καλοκαίρι με θαλάσσιο μπάνιο και πεζοπορία στο γραφικό  νησάκι Τριζόνια του Κορινθιακού. Πεζοπορική διάσχιση της νοτιοδυτικής Δωρίδας ανάμεσα σ τα χωριά Παλιόμυλος – Πύργος – Σεργούλα – Παραλία Σεργούλας.
8-9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ (ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΠΑΤΡΑ)
Διήμερη πεζοπορική διάσχιση Καλάβρυτα – Πάτρα, από τη Μονή Αγίας Λαύρας έως την οινοποιία Achaia Clauss. Η διαδρομή περνά από εξαιρετικής ομορφιάς τοπία της αχαϊκής ενδοχώρας, πυκνά δάση, ποτάμια, χωριά παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ιστορικούς τόπους και θρησκευτικά μνημεία. Διαμονή σε σκηνές στο χωριό Λεόντιο.
16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΑΙΝΑΛΟ: ΖΙΓΟΒΙΣΤΙ – ΕΛΑΤΗ
Συνέχεια στην εξερεύνηση του Mainalon Trail με τη διαδρομή ανάμεσα στα χωριά  Ζιγοβίστι  και Ελάτη. Εναλλακτικό πρόγραμμα με επισκέψεις και πεζοπορία στις μονές στο φαράγγι του Λούσιου, τη Δημητσάνα και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.
28 – 29 - 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ: ΕΛΑΤΟΥ - ΑΝΩ ΧΩΡΑ
Με βάση το χωριό Ελατού περιηγήσεις στα χωριά, τα βουνά και τα δάση βελανιδιάς και ελάτου της ορεινής Ναυπακτίας. Πεζοπορίες σε καινούργιες  διαδρομές ακολουθώντας μονοπάτια γύρω από το τουριστικό θέρετρο της Άνω Χώρας και στο οροπέδιο Ομάλια.
6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑΣ: ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ  - ΚΥΡΙΑΚΙ
Πεζοπορία στη δυτική Βοιωτία, σε τμήμα του εθνικού μονοπατιού Ο22 και της αρχαίας «Ευχυδίας Οδού», από τη Μονή Οσίου Λουκά μέχρι το χωριό Κυριάκι.
12 – 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΙΓΕΙΡΑ – ΣΕΛΙΑΝΑ
Το χωριό Σελιάνα βρίσκεται βαθιά χωμένο σ’ ένα απροσδόκητα όμορφο και άγνωστο τοπίο της ορεινής Αιγιαλείας. Η διαμονή μας στο αγροτουριστικό – οικοτουριστικό – οικοπολιτισμικό κέντρο που έχει δημιουργηθεί εκεί, θα μας εισαγάγει στη φιλοσοφία των ανθρώπων που το δημιούργησαν. Επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Αιγείρας και πεζοπορίες στη γύρω περιοχή.
26 - 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΡΥΕΣ – ΠΑΡΤΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η ΑΤΡΑΠΟΣ κλείνει τα 20 χρόνια της και το γιορτάζει. Στο φιλόξενο και αγαπημένο αγροτουριστικό κατάλυμα στις Καρυές Λακωνίας, δημιούργημα ενός από τα ιδρυτικά της μέλη, καλεί όλους τους παλιούς και νέους φίλους της να γλεντήσουμε όπως παλαιά… μ’ ένα διήμερο ξεφάντωμα και να θυμηθούμε παλιές ωραίες στιγμές που περάσαμε μαζί.
10 -11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΟΡΟΣ
Πεζοπορίες στο Παναιτωλικό όρος από το χωριό Περιστέρι προς το καταφύγιο, κυκλική διαδρομή με αφετηρία το καταφύγιο και προαιρετική ανάβαση στην κορυφή Κατελάνος. Διαμονή στο καταφύγιο, το πλέον σύγχρονο, και ίσως πιο όμορφο αρχιτεκτονικά της χώρας μας. Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της Λίμνης Τριχωνίδας και στην ακρόπολη των Θεστιέων.
18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ – ΜΟΝΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ
Πεζοπορική διάσχιση από τη λίμνη Τσιβλού μέχρι την ιστορική Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Εναλλακτικό πρόγραμμα με  κατάβαση στη Ζαχλωρού και διάσχιση του Βουραϊκού με τον οδοντωτό.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η «ΑΤΡΑΠΟΣ» στην προσπάθειά της να βελτιώσει την ποιότητα των περιηγήσεων που διοργανώνει στην ελληνική ύπαιθρο, προγραμμάτισε εκδρομές που πρόθεση έχουν να καλύψουν ποικίλα ενδιαφέροντα και να δώσουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα μέλη και φίλους της. Το πνεύμα που διακρίνει τις εκδρομές της παραμένει πάντα η βαθύτερη προσέγγιση και η καλύτερη γνωριμία με τις περιοχές και τους τόπους επίσκεψης. Για το σκοπό αυτό η πεζοπορία είναι η βάση των εκδρομών της, ως ο καλύτερος τρόπος για αμεσότερη επαφή με τη φύση, την ιστορία, τους ανθρώπους και γενικότερα το περιβάλλον του χώρου των περιηγήσεών της. Οι πεζοπορίες συνδυάζονται πάντα με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς, ιστορικούς, πολιτισμικού ή περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος χώρους. Οι επισκέψεις αυτές συνοδεύονται από την παροχή των κατάλληλων πληροφοριών, με έντυπα ή άλλο υλικό, που έχουν συγκεντρωθεί από την «ΑΤΡΑΠΟΣ» και ξεναγήσεις από ειδικούς ανάλογα την περίπτωση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για την ενημέρωση του αναλυτικού προγράμματος κάθε εκδρομής, μπορείτε να επισκεφτείτε τον διαδικτυακό τόπο της ΑΤΡΑΠΟΣ ή να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ΑΤΡΑΠΟΣ.

Η ΑΤΡΑΠΟΣ για τυχόν απρόβλεπτους παράγοντες, μπορεί να αλλάξει τον προορισμό κάποιας εκδρομής ή να ακυρώσει κάποια από αυτές αν δεν υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή.

Ο αρχηγός κάθε εκδρομής μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα της εκδρομής εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής εξασφαλίζει την επιτυχία της εκδρομής. Για τις πολυήμερες εκδρομές πεζοπορίας τουλάχιστον 7 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής.

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδρομών και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6945808684, 2610327346 και στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Share