Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Βυτίνα - Νυμφασία – Μονή Κερνίτσης του Mainalon trail την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΜΑΙΝΑΛΟ: ΒΥΤΙΝΑ – ΝΥΜΦΑΣΙΑ – ΜΟΝΗ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην πεζοπορική εξόρμηση στo τμήμα Βυτίνα - Νυμφασία – Μονή Κερνίτσης του Mainalon trail.

Εύκολη πεζοπορία στην καρδιά του όρους Μαίναλο, σε τμήμα του μονοπατιού Mainalon trail από το κεφαλοχώρι της Βυτίνας προς το χωριό Νυμφασία, το χωριό των Νυμφών, όπως προδίδει το όνομά της και τερματισμό την Μονή Κερνίτσης.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσης - Λ. Καβάλας – Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.
  • Άφιξη στη Βυτίνα γύρω στις 11:00.
  • Εκκίνηση της πεζοπορίας στο τμήμα του μονοπατιού Mainalon trail από τη Βυτίνα στη Νυμφασία και τερματισμό την Μονή Κερνίτσης. Μήκος διαδρομής ~ 8.000 μ. και χρόνος διάσχισης ~3 ώρες.
  • Η διαδρομή Menalon Trail είναι μια μεγάλη ορεινή πεζοπορία μήκους 75 χλμ. με αφετηρία τη Στεμνίτσα και προορισμό τα Λαγκάδια, περνώντας από τη Δημητσάνα, το Ζυγοβίστι, την Ελάτη, τη Βυτίνα, την Νυμφασία, τα Μαγούλιανα και το Βαλτεσινίκο. Το Menalon Trail έχει οργανωθεί σε οκτώ κατά σειρά τμήματα.
  • Το τμήμα Βυτίνα  - Νυμφασία είναι το 5ο τμήμα της διαδρομής.  Από τη Βυτίνα η διαδρομή αρχικά συναντά την Παλιά Βυτίνα, από όπου αρχίζει το μονοπάτι που οδηγεί στα Μαύρα Λιθάρια ένα συμπαγή ασβεστολιθικό όγκο στο ρου του Μυλάοντα ποταμού, όπου σχηματίζεται ένα σύντομο αλλά εντυπωσιακό φαράγγι. Από εδώ θα κατέβουμε στη γεφύρι της Τζαβάραινας, στιβαρό πετρόχτιστο γεφύρι που εξασφάλιζε τη σύνδεση της Βυτίνας με τα δυτικά γορτυνιακά χωριά. Το μονοπάτι ξανακερδίζει ύψος μέσα σε φλύσχες ντυμένους με ψηλό θαμνώνα, για να φτάσει στα 880 μ. και να κινηθεί οριζόντια μέχρι τη Νυμφασία. Η διαδρομή θα ολοκληρωθεί στη μονή Κερνίτσης περίπου 2 χλμ. μετά.
  • Επίσκεψη στη Μονή και επιστροφή στη Νυμφασία για το γεύμα σε εστιατόριο του χωριού.  
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 17:30.
  • Άφιξη περίπου στις 20:30.

Κόστος συμμετοχής: 20€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχής της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670
και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share