Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Διήμερη πεζοπορική εξόρμηση στο Μεσολόγγι και τον Αράκυνθο στις 25 & 26 Μαρτίου 2017

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στη διήμερη πεζοπορική εξόρμηση στο Μεσολόγγι και τον Αράκυνθο.

Περιήγηση στους ιστορικούς χώρους της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου και τη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας με τις περίφημες πελάδες. Πεζοπορίες στο φαράγγι της Κλεισούρας, στα μονοπάτια των εξοδιτών της πολιορκίας και ανάβαση στον περήφανο και όμορφο Αράκυνθο με την εντυπωσιακή θέα προς τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και την κοιλάδα του Εύηνου.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Σάββατο 25 Μαρτίου:

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσης - Λ. Καβάλας – Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.
  • Άφιξη στο Μεσολόγγι  γύρω στις 12:00.
  • Περιήγηση στους ιστορικούς χώρους της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου και τη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβας με τις περίφημες πελάδες. Μικρή στάση για καφέ ή μικρό γεύμα με τοπικά εδέσματα.  
  • Αναχώρηση στις 14:30 και στις 15:00 εκκίνηση της πεζοπορίας προς το ξωκλήσι Άγιος Νικόλαος Κρεμαστός και τον κοντινό καταρράκτη μέχρι το χωριό Κάτω Ελληνικά διάρκειας ~ 2 ½ ώρες.
  • Μετακίνηση με το λεωφορείο για το χωριό Ελληνικά όπου και η διαμονή μας.
  • Τακτοποίηση στον ξενώνα και δείπνο.

Κυριακή 26 Μαρτίου:

  • Αναχώρηση στις 9:00 με το λεωφορείο για το σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας προς την κορυφή και στη συνέχεια την κορυφογραμμή του Αράκυνθου με κατάληξη τη μονή Αγίου Συμεών κοντά στο Μεσολόγγι. Πρόκειται για ιστορικής σημασίας διαδρομή καθόσον βαδίζει πάνω στα χνάρια, με αντίθετη βέβαια κατεύθυνση, της πορείας που ακολούθησαν οι εξοδίτες της πολιορκίας του Μεσολογγίου. Όλη η διαδρομή έχει εξαιρετική θέαση προς τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και την κοιλάδα του Εύηνου, μέσα από πολύ όμορφο δρυοδάσος. Η συνολική πεζοπορία έχει μήκος 11,5 χλμ. περίπου, υψομετρική διαφορά ανάβασης 200 μ. και κατάβασης 750 μ. και διάρκεια πορείας περίπου 4 ½ ώρες χωρίς τις στάσεις.
  • Άφιξη στη μονή Αγίου Συμεών περίπου στις 15:00.
  • Μετακίνηση με το λεωφορείο για γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής.
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 18:00
  • Άφιξη περίπου στις 22:00.

Κόστος συμμετοχής: 70€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διαμονή στον ξενώνα με πρωινό, τη διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχής της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670
και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share