Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Πεζοπορική εξόρμηση: Βίλια - Πόρτο Γερμενό

Αγαπητοί φίλοι,

Ξεκινάμε πάλι τον Σεπτέμβριο μ’ ένα καινούργιο πρόγραμμα πεζοποριών, περιηγήσεων και επισκέψεων στα βουνά της Ελλάδας.

Η πρώτη μας πεζοπορική εξόρμηση θα γίνει την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και θα μας φέρει από το όμορφο χωριό των Βιλίων στην παραλία του Πόρτο Γερμενού (Αιγόσθενα σύμφωνα με την αρχαία ονομασία).

Μετά από μια σύντομη επίσκεψη του χωριού (Εκκλησία Μεταμορφώσεως – αρχιτεκτονική Τσίλερ, Λαογραφικό μουσείο), θα μεταφερθούμε στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας.

Το μονοπάτι ξεκινά με δυτική κατεύθυνση, περνάμε από την θέση Πάτημα, και κατόπιν νότια του οικισμού Αγίου Νεκταρίου. Συνεχίζουμε στη Μαγούλεζα που συναντάει το παλιό «δρόμο» που ένωνε τα Βίλια με το Πόρτο Γερμενό στο ρέμα Τσόκα και μέσω του Λημικού φθάνουμε στο γραφικό εξωκλήσι του Αι Γιάννη για στάση-κολατσιό.

Κατόπιν με νότια κατεύθυνση φτάνουμε στον Άγιο Σπυρίδωνα και τέλος μέσα από το πανέμορφο φαράγγι Χώνι, καταλήγουμε στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγοσθένων για επίσκεψη.

Η ημέρα μας θα τελειώσει με μπάνιο ταβέρνα και καφέ στο Πόρτο Γερμενό και αναχώρηση για Αθήνα γύρω στις 19:00.

Μήκος: 12,8 χλμ

Διάρκεια: 5 ώρες (με στάσεις)

Βαθμός δυσκολίας: εύκολη (με μερικές δυσκολίες στο φαράγγι)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • 7:30 Αναχώρηση από την Ελληνογαλλική Σχολή της Αγίας Παρασκευής (8:00 από το κέντρο)
  • 10:00 Άφιξη στα Βίλια και επισκέψεις
  • 11:00 Αναχώρηση πεζοπορίας
  • 16:00 Τέλος πεζοπορίας, μπάνιο και φαγητό/ ποτό στο Πόρτο Γερμενό
  • 19:00 Αναχώρηση για Αθήνα

Κόστος συμμετοχής 20€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και  στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share