Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Κορινθία: Σοφικό-Κόρφος την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Πεζοπορική διάσχιση στην Κορινθία με αφετηρία το ημιορεινό χωριό Σοφικό με πανοραμική θέα προς τον Αργολικό κόλπο στη διαδρομή και κατάληξη το παραθαλάσσιο χωριό Κόρφος για θαλάσσιο μπάνιο και ψαρομεζέδες.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Αναχώρηση από Αθήνα στις 8:00 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:30 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – οδός Ιουλιανού – Σταθμός Λαρίσης – Λ. Καβάλας.

Άφιξη στο χωρίο Σοφικό γύρω στις 10:30 και εκκίνηση της πεζοπορίας.

Η διαδρομή ξεκινά από τις γειτονιές του Σοφικού και ακολουθεί σε μεγάλο μέρος της μονοπάτι μέσα από πευκοδάσος και τον παλιό ημιονικό δρόμο (μέσου πλάτους 2μ.) επικοινωνίας του Σοφικού με τον όρμο του Κόρφου, ο οποίος ήταν σε χρήση μέχρι το 1968.
Η διαδρομή περνά από βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, τους ναούς Ταξιαρχών, Αγίας Τριάδος και Ἁγίας Άννας και έχει καταπληκτική θέα στον όρμο του Κόρφου από ψηλά.
Η διαδρομή ολοκληρώνεται στην παραλία του Κόρφου για θαλάσσιο μπάνιο τους και γεύμα στα εστιατόρια του χωριού.

Η πεζοπορία είναι κατηφορική στο μεγαλύτερο τμήμα της, έχει μήκος 11,0 χλμ. και είναι διάρκειας 4 ωρών περίπου.

Αναχώρηση για Αθήνα στις 18:00.

Άφιξη περίπου στις 20:30.

Κόστος συμμετοχής

20€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχής της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share