Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Πεζοπορική εξόρμηση Πλαταιές - Βίλια την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Αγαπητοί φίλοι,

Σας προτείνουμε μια όμορφη πεζοπορική εξόρμηση στο βουνό του Κιθαιρώνα που θα μας οδηγήσει μέσα από μια αρχαία και άγνωστη διαδρομή, από τις Πλαταιές (όπου έλαβε μέρος το 479 π.χ. η ιστορική μάχη των Πλαταιών, κλείνοντας αυτόν τον τρόπο την περίοδο των μηδικών πολέμων) έως το όμορφο χωριό των ΒΙΛΙΩΝ.

Πριν την εκκίνηση της πεζοπορίας θα επισκεφτούμε και το καινούργιο αρχαιολογικό μουσείο της Θήβας.

Η ξενάγηση θα γίνει από τον γνωστό πλέον φίλο της ΑΤΡΑΠΟΣ κ. Σωτήρη Κόλλια, όπου εκτός των άλλων θα μάθουμε και για τις πρόσφατες δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής αφού ο ίδιος είναι κάτοικος ΒΙΛΙΩΝ.

Η ημέρα μας θα τελειώσει σε ταβέρνα στο ομώνυμο χωριό και αναχώρηση για Αθήνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • 08:00 Αναχώρηση από την Ελληνογαλλική Σχολή της Αγίας Παρασκευής
  • 08:30 Αναχώρηση από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας).
    Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσσης - Λ. Καβάλας – Εθνική Οδό Αθηνών–Κορίνθου – Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θήβας.
  • 10:30 Άφιξη στην Θήβα και επίσκεψη του μουσείου
  • 11:30 Μεταφορά στις Πλαταιές και εκκίνηση της πεζοπορίας. Πρόκειται για μια σχετικά εύκολη/μετρια διαδρομή με +470 υψομ. διαφορά, περίπου 4ωρ. 30’. Καθοδόν θα περάσουμε από την πηγή των ΒΙΛΙΩΝ (εκκλησάκι της Παναγίας της Γκούρας) με παλαιούς υδρόμυλους.
  • 17:00 Τέλος της πεζοπορίας και φαγητό σε ταβέρνα.
  • 19:00 Αναχώρηση για Αθήνα.

Κόστος συμμετοχής 20€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share