Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

10 Νοεμβρίου 2019: Όρος Πατέρας, Οροπέδιο Μεγάλος Κρύφθης, Υψώματα Καρυδιού – Κρύο Πηγάδι (Βίλια)

Αγαπητοί φίλοι,

η Ατραπός σας προσκαλεί σε μια πεζοπορική αναζήτηση παλιών καλυβιών και μαντριών των κτηνοτρόφων στο όρος Πατέρας, στη δυτική Αττική από το οροπέδιο Μεγάλος Κρύφτης προς τα υψώματα Καρύδι και Κρύο Πηγάδι. Μέσω μιας άγνωστης διαδρομής («διαδρομή 80…») που έχει διαμορφώσει ο αγαπητός φίλος της ΑΤΡΑΠΟΣ, κ. Σωτήρης Κόλλιας, περνώντας από παλαιά μονοπάτια και μέρη (καλύβες, σπηλιές, καμίνια κλπ.), τα οποία αποκαλύπτουν πτυχές ζωής και βιώματα μιας άλλης εποχής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

  • 7:30: Αναχώρηση από Αθήνα στις από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσσης - Λ. Καβάλας – Εθνική Οδό Αθηνών–Κορίνθου – Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θήβας.
  • 10:00: Άφιξη στην τοποθεσία Ποντικοπόδι στο όρος Πατέρας και εκκίνηση της πεζοπορίας. Η πορεία ξεκινά ανηφορικά στη βόρεια πλευρά του όρους Πατέρας, για μια ώρα προς το διάσελο μεταξύ Μεγάλης και Μικρής Κωλοσούρας Στη συνέχεια προχωρά προς τις πετρώδεις Περδικόραχες προς την Πέτρα του Κρύφθη (όπου η θέαση είναι απέραντη) και μετά προς τα λοφώδη υψώματα Καρύδι και καταλήγει στο Κρύο Πηγάδι (5το χιλ. Βίλια – Πόρτο Γερμενό}, όπου και το ομώνυμο εξοχικό κέντρο. Ώρες πορείας ~5,5 ώρες και υψομετρική διαφορά ανάβασης ~300μ.
    Εναλλακτικά για όσους το επιθυμούν μπορεί να πραγματοποιηθεί μικρότερη σχεδόν κυκλική πορεία (χωρίς τα υψώματα Καρύδι) και μεταφορά στο Κρύο Πηγάδι με το λεωφορείο. Ώρες πορείας ~3,5 ώρες και υψομετρική διαφορά ανάβασης ~200μ.
  • 15:30: Τέλος πεζοπορίας και ξεκούραση με φαγητό και μικρό γλέντι, με αφορμή έκπληξη, στο εξοχικό κέντρο στο Κρύο Πηγάδι.
  • 18:30: Αναχώρηση για Αθήνα.
  • 20:30: Προβλεπόμενη άφιξη στην Αθήνα

Σημείωση:

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Κόστος συμμετοχής: 20€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες: Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share