Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Προτάσεις Ατραπός

Παραδοσιακός αγροτουριστικός Ξενώνας "Τα Καλύβια" στις Καρυές Λακωνίας
Υπεύθυνη: Μαρία Μπακιρτζή
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6972252945, 2731095703
Fax: 2731092405
E-Mail / Website:
[email protected]
www.arachovitika-kalyvia.gr

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 8 επισκέπτες συνδεδεμένους
11.jpg
Σάββατο, 21 Μάρτιος 2015 17:01

Οι χάρτες "Ορεινές ποδηλατικές διαδρομές στο Νομό Αχαΐας" σχεδιάστηκαν για το πρόγραμμα WBB - Wander By Bicycle και καλύπτουν το Λόφο Μονοδενδρίου, το όρος Μόβρης και τη διαδρομή Καλάβρυτα-Βραχνί.

17-wbb-A

17-wbb-B

Share
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 21 Μάρτιος 2015 17:11
 

Προγραμματισμένες επερχόμενες δράσεις

flag frActions programmées à venir


ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΜΑΚΡΟΝ  ΟΡΟΣ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΜΑΛΙΑ ΨΑΘΑ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΨΑΘΑΣ
Πρωτότυπη διαδρομή από την τοποθεσία Μάλια Ψάθα του Μακρού όρους, μεταξύ Γερανίων και Κιθαιρώνα, με απέραντη θέα προς τον Κορινθιακό κόλπο. Το μονοπάτι  συμπίπτει με τον σπουδαίο αρχαίο εμπορικό αμαξιτό δρόμο Αιγόσθενα – Λιμάνια των Μεγάρων (Νίσσαια, Παγές). Κατάληξη σ την παραλία Ψάθας για ένα από τελευταία θαλάσσια μπάνια.

27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΝΗΛΕΑ

ΦΑΡΑΓΓΙ ΜΠΟΥΛΟΒΙΝΑΙΝΑΣ
Διάσχιση του φαραγγιού του ποταμού Νηλέα γνωστό και ως φαράγγι Μπουλοβίναινας στη βόρεια Εύβοια, κοντά χωριό Αγία Άννα.

11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  
ΝΗΣΟΣ ΑΙΓΙΝΑ

ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ – ΑΦΑΙΑ
Πεζοπορική διάσχιση της κεντρικής Αίγινας με σύνδεση των δύο πιο σπουδαίων τοπόσημων του νησιού. Από τη Μονή Aγίου Νεκταρίου στον αρχαιολογικό χώρο της Αφαίας περνώντας από τη μεσαιωνική Παλαιόχωρα της Αίγινας.

24 – 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΚΑΡΥΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Διήμερο πεζοποριών στο Λακωνικό Πάρνωνα και στα χωριά Καρυές, Βαρβίτσα και Βαμβακού σε συνδυασμό με γευσιγνωσία με συνταγές από κάστανα και μανιτάρια.

8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ – ΚΙΡΦΗ

ΖΕΜΕΝΟ - ΔΙΣΤΟΜΟ
Διάσχιση του όρους Κίρφη, ακολουθώντας τμήμα του εθνικού μονοπατιού Ο22, από το Ζεμενό στα νότια του  Παρνασσού και τον Πλείστο ποταμό μέχρι το ιστορικό Δίστομο, στους πρόποδες του Ελικώνα. Προαιρετική ανάβαση στην κορυφή Ξηροβούνι.

15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ – ΛΥΡΚΕΙΟ

ΣΗΡΑΓΓΑ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ
Πεζοπορία στο όρος Λύρκειο στα σύνορα Αργολίδας και Αρκαδίας, το οποίο συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους βιοτόπους για τα ελληνικά πουλιά, ξεκινώντας από της σήραγγα του Αρτεμισίου μέχρι το χωριό Κεφαλόβρυσο. 

29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΕΛΙΚΩΝΑΣ

ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ  - ΚΥΡΙΑΚΙ
Πεζοπορία στη δυτική Βοιωτία και συνέχεια της εξερεύνησης του  εθνικού μονοπατιού Ο22 και της αρχαίας «Ευχυδίας Οδού», από τη Μονή Οσίου Λουκά μέχρι το χωριό Κυριάκι. 

13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΨΑΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΛΙΜΝΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ
Κυκλική διαδρομή στο όρος Σταυραετός, που περνά από τα ερείπια του παλαιού χωριού Ψάρι στη θέση «Παλιοχώρι» και συναντά τη σήραγγα και την γέφυρα του Αδριάνειου υδραγωγείου. Θέαση προς τη λίμνη Στυμφαλία και από την κορυφή, μέχρι, το βράχο της Ακροκορίνθου και τη Μικρή Ζήρεια.

24 – 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Η Χριστουγεννιάτικη εκδρομή μας θα ανακοινωθεί σύντομα,  στο αμέσως προσεχές διάστημα και θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις γύρω από τον Covid-19. 

Ολόκληρο το πρόγραμμα Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2020

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα για το τελευταίο τετράμηνο του 2020. Η «ΑΤΡΑΠΟΣ» στην προσπάθειά της να βελτιώσει την ποιότητα των περιηγήσεων που διοργανώνει στην ελληνική ύπαιθρο, προγραμμάτισε εκδρομές που πρόθεση έχουν να καλύψουν ποικίλα ενδιαφέροντα και να δώσουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα μέλη και φίλους της. Το πνεύμα που διακρίνει τις εκδρομές της παραμένει πάντα η βαθύτερη προσέγγιση και η καλύτερη γνωριμία με τις περιοχές και τους τόπους επίσκεψης. Για το σκοπό αυτό η πεζοπορία είναι η βάση των εκδρομών της, ως ο καλύτερος τρόπος για αμεσότερη επαφή με τη φύση, την ιστορία, τους ανθρώπους και γενικότερα το περιβάλλον του χώρου των περιηγήσεών της. Οι πεζοπορίες συνδυάζονται πάντα με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς, ιστορικούς, πολιτισμικού ή περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος χώρους. Οι επισκέψεις αυτές συνοδεύονται από την παροχή των κατάλληλων πληροφοριών, με έντυπα ή άλλο υλικό, που έχουν συγκεντρωθεί από την «ΑΤΡΑΠΟΣ» και ξεναγήσεις από ειδικούς ανάλογα την περίπτωση.

Οι εκδρομές της περιόδου αυτής διοργανώνονται φυσικά κάτω από την πίεση των εξελίξεων γύρω από την πανδημία του Covid-19. Γι αυτό και η οργάνωσή τους θα γίνεται ανάλογα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους περιορισμούς που θα ισχύουν κάθε φορά, ειδικά για τις μετακινήσεις με το λεωφορείο. Για κάθε εκδρομή θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση και ενημέρωση. Για τους ίδιους λόγους περιορίσαμε στο ελάχιστο τις διήμερες εκδρομές και επικεντρωθήκαμε στις μονοήμερες. Τέλος σχεδιάζουμε την χριστουγεννιάτικη εξόρμηση, πλην όμως δεν την ανακοινώνουμε ακόμη περιμένοντας να δούμε τις εξελίξεις στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδρομών και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6945808684 (Χρήστος), 6937086670 (Γιάννης)
Ειδικά για τις ιστιοπλοϊκές εκδρομές 6976412480 (Κώστας) και στα e-mail: [email protected], [email protected]

ΑΤΡΑΠΟΣ • Ορεινός Εναλλακτικός Τουρισμός
ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ 197 26222 ΠΑΤΡΑ,
ΤΗΛ. / FAX: 2610327346, ΚΙΝ:6945808684

Για την ενημέρωση του αναλυτικού προγράμματος κάθε εκδρομής θα λάβετε σύντομα ειδοποίηση αλλά μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τον διαδικτυακό τόπο της ΑΤΡΑΠΟΣ ή να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ΑΤΡΑΠΟΣ.

Η ΑΤΡΑΠΟΣ για τυχόν απρόβλεπτους παράγοντες, μπορεί να αλλάξει τον προορισμό κάποιας εκδρομής ή να ακυρώσει κάποια από αυτές αν δεν υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή.

Ο αρχηγός κάθε εκδρομής μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα της εκδρομής εφόσον κριθεί απαραίτητο.

 

Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής εξασφαλίζει την επιτυχία της εκδρομής. Για τις πολυήμερες εκδρομές πεζοπορίας τουλάχιστον 7 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής.

 

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδρομών και δηλώσεις συμμετοχής

 στα τηλέφωνα: 6945808684 (Χρήστος),

6937086670 (Γιάννης)

Ειδικά για τις ιστιοπλοϊκές εκδρομές 6976412480 (Κώστας)

και στα e-mail: atrapos@atrapos.com, atrapos[email protected]gmail.com

<!--[if gte mso 9]>