Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Προτάσεις Ατραπός

Παραδοσιακός αγροτουριστικός Ξενώνας "Τα Καλύβια" στις Καρυές Λακωνίας
Υπεύθυνη: Μαρία Μπακιρτζή
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6972252945, 2731095703
Fax: 2731092405
E-Mail / Website:
[email protected]
www.arachovitika-kalyvia.gr

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους
08.jpg
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 21 Μάρτιος 2015 17:11

Οι πεζοπορικές διαδρομές που παρουσιάζονται εδώ προτείνουν ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και γνωριμίας με την περιοχή. Προσφέρουν στον επισκέπτη – πεζοπόρο μια πιο άμεση και ουσιαστική επαφή με τη φύση, τους κατοίκους και την ιστορία της περιοχής. Γι' αυτό έχουν χαρακτήρα περισσότερο περιηγητικό και λιγότερο ορειβατικό, ώστε να αναδεικνύονται τα ενδιαφέροντα σημεία της περιοχής: ιστορικά, αρχιτεκτονικά, θρησκευτικά, περιβαλλοντικά.

Βασίζονται κυρίως στα παλιά μονοπάτια επικοινωνίας μεταξύ των χωριών που συμπληρώνονται με αγροτικούς και λιγότερο ασφάλτινους δρόμους, στις περιπτώσεις που αυτό είναι αναγκαίο. Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του, τη φυσική του κατάσταση και τον διαθέσιμο χρόνο του, διαδρομές κυκλικές ή διάσχισης. Η περιοχή ενδείκνυται για πεζοπορία. Έχει σχετικά εύκολες διαδρομές, με σημεία εξαιρετικής θέας, που μπορεί κανείς να τις πραγματοποιήσει όλες τις εποχές του χρόνου. Συνδυάζει ιδανικά το βουνό με τη θάλασσα, τις πορείες σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές με τις παραθαλάσσιες δίπλα στο κύμα.

Οι πεζοπορικές διαδρομές που παρουσιάζονται εδώ αποτελούν μια επιλογή από αυτές που υπάρχουν στην έκταση του Δήμου Μονεμβασίας και βασίζονται σε διαμορφωμένα δίκτυα στις περιοχές του Ακρωτηρίου Μαλέα, της ευρύτερης περιοχής της πόλης της Μονεμβασιάς και του Χιονοβουνίου και σε μεμονωμένες διαδρομές που αποκαλύπτουν κρυφές γωνιές της περιοχής, φυσικής και ιστορικής αξίας όπως το φαράγγι Μπαλουκέρι, ο αρχαιολογικός χώρος του Ζάρακα, ο εγκαταλειμμένος μεσαιωνικός οικισμός Λογγάρι, το φαράγγι Λάρνακα και η κορυφή Στρογγύλα πάνω από τους Μολάους, το ακρωτήριο Ξυλής, το λόφο του Παλαιόκαστρου κοντά στα Παπαδιάνικα και τους νερόμυλους των Ταλάντων.

18-monemvasia-A

18-monemvasia-B

Share
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 21 Μάρτιος 2015 17:43
 

Προγραμματισμένες επερχόμενες δράσεις

flag frActions programmées à venir


ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 

ΜΑΙΝΑΛΟ

Πεζοπορία σε τμήμα του πιστοποιημένου μονοπατιού Mainalon Trail στην καρδιά του Μαινάλου, από το χωριό Νυμφασία, περνώντας από τη μονή Κερνίτσης μέχρι το κεφαλοχώρι Μαγούλιανα, το ψηλότερο της Πελοποννήσου.

29  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ –
1 – 2  ΜΑΡΤΙΟΥ

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΝΗΣΟΣ ΣΥΡΟΣ (Δηλώσεις συμμετοχής έως 15/2)

Συμμετοχή στο Συριανό αποκριάτικο καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» και γνωριμία με το κεντρικό νησί των Κυκλάδων με πεζοπορίες σε χωριά της ενδοχώρας του νησιού. Περιηγήσεις στα σοκάκια και τις γειτονιές της Ερμούπολης, της «Αρχόντισσας του Αιγαίου» με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και την γραφική Άνω Πόλη.

14 – 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΑΜΠΕΛΙΩΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πεζοπορικές περιπλανήσεις στη σκιά του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα και του Λύκαιου όρους, στα ίχνη των πρόσφατα διαμορφωθέντων “Apollo trails” με βάση το πανέμορφο και δασοσκεπές χωριό Αμπελιώνα, στα γύρω χωριά και φυσικά την Ανδρίτσαινα.

29 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΓΕΡΑΝΕΙΑ

Πεζοπορική διάσχιση των Γερανείων με καταπληκτική θέαση του Κορινθιακού και Αργοσαρωνικού κόλπου, τον ισθμό της Κορίνθου, τα βουνά της δυτικής Αττικής και της Κορινθίας με κατάληξη το χωριό Πίσια

4 – 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΧΕΛΜΟΣ

Γνωριμία με την τόσο κοντινή αλλά και τόσο μακρινή περιοχή του νοτιοδυτικού Χελμού με έδρα την Κλειτορία. Πεζοπορικές διαδρομές ανάμεσα στα χωριά Λουσοί, Πλανητέρο, Άγιος Νικόλαος και Κλειτορία. Επίσκεψη στο σπήλαιο Λιμνών στα Καστριά.

16 – 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΠΑΣΧΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ  (Δηλώσεις συμμετοχής έως 21/3)

Παραδοσιακό Πάσχα στην όμορφη Κρήτη με έδρα τα Χανιά και πεζοπορικές εξορμήσεις στη σκιά των Λευκών Ορέων ακολουθώντας το διεθνές μονοπάτι Ε4 που αφού έχει διασχίσει όλη την Ευρώπη καταλήγει εδώ, αλλά και μονοπάτια ανάμεσα σε χωριά της περιοχής.

1 – 2 – 3 ΜΑΪΟΥ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ

Πεζοπορικές εξορμήσεις στην σχετικά άγνωστη ορεινή Φωκίδα δυτικά των Βαρδουσίων και της τεχνητής λίμνης του Μόρνου ανάμεσα στα χωριά Κροκύλειο, Πενταγιοί και Ζόριανος

16 – 17 ΜΑΪΟΥ

ΠΑΝΑΧΑΪΚΟ ΟΡΟΣ

Ανάβαση στο σχετικά άγνωστο Παναχαϊκό Όρος, που δεσπόζει της Πάτρας και του Πατραϊκού κόλπου, με διάσχιση από γνωστές και άγνωστες διαδρομές. Διαμονή στο ανακατασκευασμένο καταφύγιο στο οροπέδιο Πρασούδι.

31 ΜΑΪΟΥ

ΟΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ

Συνέχεια στην εξερεύνηση της άγνωστης δυτικής Αττικής με την πεζοπορική διαδρομή από το Κρύο Πηγάδι στην παραλία της Ψάθας.

6 – 7 – 8  ΙΟΥΝΙΟΥ

ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ (Δηλώσεις συμμετοχής έως 17/5)

Γνωριμία με την περιοχή της νότιας και λακωνικής Μάνης με τους παραδοσιακούς οικισμούς με κορωνίδα τη Βάθεια και τα περίφημα πέτρινα πολυόροφα πυργόσπιτα. Πεζοπορίες ανάμεσα στα χωριά μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο. Επίσκεψη στα σπήλαια Δυρού.

21 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΝΗΛΕΑ

Διάσχιση του φαραγγιού του ποταμού Νηλέα γνωστό και ως φαράγγι Μπουλοβίναινας στη βόρεια Εύβοια, κοντά χωριό Αγία Άννα.

5 – 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

Εβδομαδιαία καλοκαιρινή εξόρμηση σε τοποθεσία που θα ανακοινωθεί σύντομα στο αμέσως  προσεχές διάστημα.

Ολόκληρο το πρόγραμμα Ιανουάριος - Ιούλιος 2020


ATRAPOSAIL - Εκδρομές με ιστιοπλοϊκό σκάφος

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προτείνει για ακόμη περίοδο εκδρομές με ιστιοπλοϊκό, με τον Κώστα, τον δικό μας καπετάνιο!

Από τον Μάιο ξεκινούν διήμερες και τριήμερες ιστιοπλοϊκές εξορμήσεις που θα ανακοινωθούν ή μπορούν να προγραμματιστούν ανάλογα με τη ζήτηση και τη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Προγραμματισμένες εξορμήσεις:

  • 30 - 6 Ιουνίου: Νησιά Ιονίου (Δηλώσεις συμμετοχής έως 30/3)
  • 27 - 4 Ιουλίου: Νησιά Αιγαίου (Δηλώσεις συμμετοχής έως 15/4)

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για την ενημέρωση του αναλυτικού προγράμματος κάθε εκδρομής θα λάβετε σύντομα ειδοποίηση αλλά μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τον διαδικτυακό τόπο της ΑΤΡΑΠΟΣ ή να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ΑΤΡΑΠΟΣ.
Η ΑΤΡΑΠΟΣ για τυχόν απρόβλεπτους παράγοντες, μπορεί να αλλάξει τον προορισμό κάποιας εκδρομής ή να ακυρώσει κάποια από αυτές αν δεν υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή.
Ο αρχηγός κάθε εκδρομής μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα της εκδρομής εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής εξασφαλίζει την επιτυχία της εκδρομής. Για τις πολυήμερες εκδρομές πεζοπορίας τουλάχιστον 7 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής.

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδρομών και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6945808684 (Χρήστος), 6937086670 (Γιάννης)
Ειδικά για τις ιστιοπλοϊκές εκδρομές 6976412480 (Κώστας) και στα e-mail: [email protected], [email protected]

ΑΤΡΑΠΟΣ • Ορεινός Εναλλακτικός Τουρισμός
ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ 197 26222 ΠΑΤΡΑ,
ΤΗΛ. / FAX: 2610327346, ΚΙΝ:6945808684

Για την ενημέρωση του αναλυτικού προγράμματος κάθε εκδρομής θα λάβετε σύντομα ειδοποίηση αλλά μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τον διαδικτυακό τόπο της ΑΤΡΑΠΟΣ ή να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ΑΤΡΑΠΟΣ.

Η ΑΤΡΑΠΟΣ για τυχόν απρόβλεπτους παράγοντες, μπορεί να αλλάξει τον προορισμό κάποιας εκδρομής ή να ακυρώσει κάποια από αυτές αν δεν υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή.

Ο αρχηγός κάθε εκδρομής μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα της εκδρομής εφόσον κριθεί απαραίτητο.

 

Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής εξασφαλίζει την επιτυχία της εκδρομής. Για τις πολυήμερες εκδρομές πεζοπορίας τουλάχιστον 7 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής.

 

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδρομών και δηλώσεις συμμετοχής

 στα τηλέφωνα: 6945808684 (Χρήστος),

6937086670 (Γιάννης)

Ειδικά για τις ιστιοπλοϊκές εκδρομές 6976412480 (Κώστας)

και στα e-mail: atrapos@atrapos.com, atrapos[email protected]gmail.com