Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Προτάσεις Ατραπός

Παραδοσιακός αγροτουριστικός Ξενώνας "Τα Καλύβια" στις Καρυές Λακωνίας
Υπεύθυνη: Μαρία Μπακιρτζή
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6972252945, 2731095703
Fax: 2731092405
E-Mail / Website:
[email protected]
www.arachovitika-kalyvia.gr

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 18 επισκέπτες συνδεδεμένους
13.jpg
PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 21 Μάρτιος 2015 17:11

Οι πεζοπορικές διαδρομές που παρουσιάζονται εδώ προτείνουν ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και γνωριμίας με την περιοχή. Προσφέρουν στον επισκέπτη – πεζοπόρο μια πιο άμεση και ουσιαστική επαφή με τη φύση, τους κατοίκους και την ιστορία της περιοχής. Γι' αυτό έχουν χαρακτήρα περισσότερο περιηγητικό και λιγότερο ορειβατικό, ώστε να αναδεικνύονται τα ενδιαφέροντα σημεία της περιοχής: ιστορικά, αρχιτεκτονικά, θρησκευτικά, περιβαλλοντικά.

Βασίζονται κυρίως στα παλιά μονοπάτια επικοινωνίας μεταξύ των χωριών που συμπληρώνονται με αγροτικούς και λιγότερο ασφάλτινους δρόμους, στις περιπτώσεις που αυτό είναι αναγκαίο. Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του, τη φυσική του κατάσταση και τον διαθέσιμο χρόνο του, διαδρομές κυκλικές ή διάσχισης. Η περιοχή ενδείκνυται για πεζοπορία. Έχει σχετικά εύκολες διαδρομές, με σημεία εξαιρετικής θέας, που μπορεί κανείς να τις πραγματοποιήσει όλες τις εποχές του χρόνου. Συνδυάζει ιδανικά το βουνό με τη θάλασσα, τις πορείες σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές με τις παραθαλάσσιες δίπλα στο κύμα.

Οι πεζοπορικές διαδρομές που παρουσιάζονται εδώ αποτελούν μια επιλογή από αυτές που υπάρχουν στην έκταση του Δήμου Μονεμβασίας και βασίζονται σε διαμορφωμένα δίκτυα στις περιοχές του Ακρωτηρίου Μαλέα, της ευρύτερης περιοχής της πόλης της Μονεμβασιάς και του Χιονοβουνίου και σε μεμονωμένες διαδρομές που αποκαλύπτουν κρυφές γωνιές της περιοχής, φυσικής και ιστορικής αξίας όπως το φαράγγι Μπαλουκέρι, ο αρχαιολογικός χώρος του Ζάρακα, ο εγκαταλειμμένος μεσαιωνικός οικισμός Λογγάρι, το φαράγγι Λάρνακα και η κορυφή Στρογγύλα πάνω από τους Μολάους, το ακρωτήριο Ξυλής, το λόφο του Παλαιόκαστρου κοντά στα Παπαδιάνικα και τους νερόμυλους των Ταλάντων.

18-monemvasia-A

18-monemvasia-B

Share
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 21 Μάρτιος 2015 17:43
 

Προγραμματισμένες επερχόμενες δράσεις

flag frActions programmées à venir


ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2019

13 – 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΑΜΠΕΛΙΩΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (Δηλώσεις συμμετοχής έως 15/3)

Πεζοπορικές περιπλανήσεις στη σκιά του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα και του Λύκαιου όρους, στα ίχνη των πρόσφατα διαμορφωθέντων “Apollo trails” με βάση το πανέμορφο και δασοσκεπές χωριό Αμπελιώνα, στα γύρω χωριά και φυσικά την Ανδρίτσαινα.

26 – 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΠΑΣΧΑ

ΒΟΡΕΙΟ ΠΗΛΙΟ – ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΛΑ (Δηλώσεις συμμετοχής έως 15/3)

Πάσχα στο ανεξερεύνητο Βόρειο Πήλιο με πεζοπορικές αναζητήσεις ανάμεσα στα χωριά Κεραμίδι, Βένετο, Κερασιά, Άνω Κερασιά, Γλαφυρά και τις μονές Φλαμπουρίου και Σουρβιάς. Επίσκεψη στην ανασυσταθείσα λίμνη Κάρλα και το μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας στα Κανάλια.

11 – 12 ΜΑΪΟΥ

ΤΑΫΓΕΤΟΣ: ΚΟΥΜΟΥΣΤΑ – ΜΟΝΗ ΓΟΛΑΣ

Πεζοπορική και ορειβατική περιήγηση στον Ταΰγετο το ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου. Διαμονή στο καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης και πεζοπορίες στη γύρω περιοχή, στην τοποθεσία Πενταυλοί, το χωριό Κουμουστά και τη Μονή Γόλας. Ανάβαση στην κορυφή Προφήτης Ηλίας σε αναζήτηση της πυραμίδας…

26 ΜΑΪΟΥ

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΗΡΩΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Στα βήματα του παππού της Ηρώς, εμπνεύστριας της αναδημιουργίας του παλιού μονοπατιού προς το νταμάρι με τις ασβεστόπετρες, κοντά στα Πολιτικά Εύβοιας. Φόρος τιμής η ονομασία του μονοπατιού.

2 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΑΝΩ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ – ΨΑΘΑ

Πεζοπορία σε αναζήτηση αρχαίου δρόμου, στο όρος Πατέρας, στη δυτική Αττική από το χωριό Άνω Αλεποχώρι με κατάληξη στη παραλία της Ψάθας στην ανατολική άκρη του κορινθιακού κόλπου απέναντι από τις Αλκυονίδες νήσους.

15 - 17 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ (Δηλώσεις συμμετοχής έως 30/4)

Τριήμερη εξερεύνηση της Λευκάδας, του νησιού με την οδική πρόσβαση, μέσα από μονοπάτια ανάμεσα σε χωριά και τις φυσικές ομορφιές της ορεινής περιοχής και ξεκούραση με μπάνιο στις ξακουστές παραλίες του.

30 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Πεζοπορική διάσχιση του μικρού νησιού Αγκίστρι του Αργοσαρωνικού κόλπου και μπάνιο στα γαλάζια νερά της Απόνησου.

13 – 14 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΚΑΡΥΣΤΟΣ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΔΗΜΟΣΑΡΙ (Δηλώσεις συμμετοχής έως 15/6)

Γνωριμία με το νοτιότερο άκρο της Εύβοιας και το όρος Όχη. Πεζοπορία από την Κάρυστο προς το καταφύγιο για τη διαμονή, δίπλα στον καστανόλογγο με τα αιωνόβια δένδρα. Ανάβαση στην κορυφή με τα περίφημα δρακόσπιτα και κατάβαση από το πανέμορφο και δροσερό φαράγγι του Δημοσάρη μέχρι τη παραλία των Καλιανών.

29 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ

Επίσκεψη στο μαρτυρικό νησί της Μακρόνησου, «Ελένη» κατά τους αρχαίους χρόνους, με πεζοπορία προς τις εγκαταστάσεις των στρατοπέδων συγκέντρωσης κρατουμένων που λειτούργησαν στο νησί και προαιρετικά μέχρι το φάρο.

Ολόκληρο το πρόγραμμα Ιανουάριος - Ιούλιος 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η «ΑΤΡΑΠΟΣ» στην προσπάθειά της να βελτιώσει την ποιότητα των περιηγήσεων που διοργανώνει στην ελληνική ύπαιθρο, προγραμμάτισε εκδρομές που πρόθεση έχουν να καλύψουν ποικίλα ενδιαφέροντα και να δώσουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα μέλη και φίλους της. Το πνεύμα που διακρίνει τις εκδρομές της παραμένει πάντα η βαθύτερη προσέγγιση και η καλύτερη γνωριμία με τις περιοχές και τους τόπους επίσκεψης. Για το σκοπό αυτό η πεζοπορία είναι η βάση των εκδρομών της, ως ο καλύτερος τρόπος για αμεσότερη επαφή με τη φύση, την ιστορία, τους ανθρώπους και γενικότερα το περιβάλλον του χώρου των περιηγήσεών της. Οι πεζοπορίες συνδυάζονται πάντα με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς, ιστορικούς, πολιτισμικού ή περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος χώρους. Οι επισκέψεις αυτές συνοδεύονται από την παροχή των κατάλληλων πληροφοριών, με έντυπα ή άλλο υλικό, που έχουν συγκεντρωθεί από την «ΑΤΡΑΠΟΣ» και ξεναγήσεις από ειδικούς ανάλογα την περίπτωση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για την ενημέρωση του αναλυτικού προγράμματος κάθε εκδρομής, μπορείτε να επισκεφτείτε τον διαδικτυακό τόπο της ΑΤΡΑΠΟΣ ή να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ΑΤΡΑΠΟΣ.

Η ΑΤΡΑΠΟΣ για τυχόν απρόβλεπτους παράγοντες, μπορεί να αλλάξει τον προορισμό κάποιας εκδρομής ή να ακυρώσει κάποια από αυτές αν δεν υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή.

Ο αρχηγός κάθε εκδρομής μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα της εκδρομής εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής εξασφαλίζει την επιτυχία της εκδρομής. Για τις πολυήμερες εκδρομές πεζοπορίας τουλάχιστον 7 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής.

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδρομών και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6945 808 684, 2610 327 346 (Χρήστος),  6937 086 670 (Γιάννης) και στα e-mail: [email protected], [email protected]

Το πρόγραμμα και στον διαδικτυακό τόπο: www.atrapos.com

ΑΤΡΑΠΟΣ • Ορεινός Εναλλακτικός Τουρισμός
ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ 197 26222 ΠΑΤΡΑ,
ΤΗΛ. / FAX: 2610327346, ΚΙΝ:6945808684