Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Σάββατο 2 Μαρτίου: Όρος Χελμός - Μονή Μεγάλου Σπηλαίου - Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην πεζοπορική ανάβαση από την ιστορική μονή του Μεγάλου Σπηλαίου με σημεία εξαιρετικής θέας προς τον Κορινθιακό κόλπο και την περιοχή της Τράπεζας Αιγίου, περνώντας από πυκνά ελατοδάση, χρησιμοποιώντας  μονοπάτια και χωματόδρομους, με κατάληξη στο οροπέδιο Ξηρόκαμπος και το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:00 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 7:30 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιππίδη – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσης - Λ. Καβάλας – Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.
  • Άφιξη και επίσκεψη στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου γύρω στις 11:00.
  • Εκκίνηση της πεζοπορίας στις 11:30 μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο. Μήκος διαδρομής 12,5 χλμ., υψομετρική διαφορά συνολικής ανάβασης 700 μ. και χρόνος διάσχισης  ~5 ώρες.
  • Επιστροφή στα Καλάβρυτα με το λεωφορείο.
  • Γεύμα σε εστιατόριο στα Καλάβρυτα.
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 18:30.
  • Άφιξη περίπου στις 21:30.

Σημείωση:    

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας !!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σε ρουχισμό και υπόδηση και ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση για τις ανάγκες της πεζοπορίας.

Κόστος συμμετοχής 25€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή υλικού με πληροφορίες για την περιοχής της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής: Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share