Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Αρχική > Άλλες
Άλλες δραστηριότητες

Η 'Ατραπός' έχει αναπτύξει και άλλες δραστηριότητες όπως:

  • Οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων τα “Πανσελήνια”, στα πλαίσια των “Γιορτών των κερασιών των νερών των φεγγαριών και των ερώτων”, στον Πλάτανο Κυνουρίας (1996,1997,1998)
  • Εκθέσεις φωτογραφίας με αρχιτεκτονικά θέματα στα χωριά Καστάνιτσα και Πραστός Κυνουρίας (1997)
  • Σύνταξη φακέλων υποψηφιότητας Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την ένταξή τους στην Κοινοτική Πρωτοβουλία LEADER II στα πλαίσια του μέτρου 6, που αφορά έργα προστασίας και ανάδειξης φυσικού περιβάλλοντος. Οι προτάσεις αυτές είναι:

α) “Αξιοποίηση φαραγγιού Ζαρμπάνιτσας και ευρύτερης περιοχής” για τις Κοινότητες Χάραδρου, Πλάτανου, Σίταινας, Καστάνιτσας και Πραστού.
β) “Δημιουργία αγροτουριστικού πάρκου στο Τρίκερι Κυνουρίας” για το Δήμο Τυροσαπουνακαίϊκων
γ) “Οργάνωση δικτύου περιηγητικών δραστηριοτήτων στη χερσόνησο ακρωτηρίου Μαλέα” για τον Σύνδεσμο 12ης Εδαφικής περιφέρειας Νομού Λακωνίας (Δήμος Βοιών) και το Δήμο Νεάπολης
Οι προτάσεις αποτελούν ουσιαστικά χωροταξικές μελέτες οργάνωσης δικτύου μονοπατιών και ποδηλατόδρομων, κατά περίπτωση, με σκοπό την προώθηση των περιηγητικών δυνατοτήτων των περιοχών, ανάδειξης των σημείων ενδιαφέροντος, της προσέλκυσης επισκεπτών και ολοκληρώνονται από τις αντίστοιχες οικονομοτεχνικές μελέτες (1998).

  • Εισήγηση με θέμα: “Δυνατότητες ανάπτυξης περιπατητικού τουρισμού στο δήμο Ζάρακα”, στα πλαίσια της διημερίδας που διοργάνωσε το τμήμα Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου του Τ.Ε.Ε., με τίτλο “Ο ρόλος της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Φυσικού Περιβάλλοντος του Δήμου Ζάρακα Ν. Λακωνίας”
  • Στελέχη της συμμετείχαν σαν εκπαιδευτές (θεωρία και πρακτική άσκηση), στα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων:

α) «Εναλλακτικές και σύγχρονες μορφές τουρισμού» που διοργάνωσε το ΚΕΚ ΝΕΛΕ Ν. Αργολίδας στο Ναύπλιο (1999)
β) «Αρχαιολογικός – Πολιτιστικός Τουρισμός» που διοργάνωσε το ΚΕΚ ΝΕΛΕ Ν. Αργολίδας στο Ναύπλιο (2000)
γ) «Οργάνωση Πολιτιστικών εκδηλώσεων» που διοργάνωσε το ΚΕΚ ΝΕΛΕ Ν. Αργολίδας στο Ναύπλιο (2000)
δ) «Εναλλακτικές μορφές τουρισμού» που διοργάνωσε το ΚΕΚ ΑΚΜΩΝ στη Τρίπολη (2000)
ε) «Εναλλακτικές μορφές τουρισμού – Κατάρτιση στον οικοτουρισμό» που διοργάνωσε το ΚΕΚ MASTER στην Κάρπαθο (2000)
στ) «Εναλλακτικές μορφές οργανωμένης ψυχαγωγίας εκτός τουριστικών καταλυμάτων – εμψυχωτές» (2004)

  • Εκδρομικό πρόγραμμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Αθλητικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.
Share