Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Προτάσεις Ατραπός

Παραδοσιακός αγροτουριστικός Ξενώνας "Τα Καλύβια" στις Καρυές Λακωνίας
Υπεύθυνη: Μαρία Μπακιρτζή
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6972252945, 2731095703
Fax: 2731092405
E-Mail / Website:
[email protected]
www.arachovitika-kalyvia.gr

Συνδεδεμένοι χρήστες

Έχουμε 48 επισκέπτες συνδεδεμένους
14.jpg
Σάββατο, 21 Μάρτιος 2015 17:11

Οι πεζοπορικές διαδρομές που παρουσιάζονται εδώ προτείνουν ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και γνωριμίας με την περιοχή. Προσφέρουν στον επισκέπτη – πεζοπόρο μια πιο άμεση και ουσιαστική επαφή με τη φύση, τους κατοίκους και την ιστορία της περιοχής. Γι' αυτό έχουν χαρακτήρα περισσότερο περιηγητικό και λιγότερο ορειβατικό, ώστε να αναδεικνύονται τα ενδιαφέροντα σημεία της περιοχής: ιστορικά, αρχιτεκτονικά, θρησκευτικά, περιβαλλοντικά.

Βασίζονται κυρίως στα παλιά μονοπάτια επικοινωνίας μεταξύ των χωριών που συμπληρώνονται με αγροτικούς και λιγότερο ασφάλτινους δρόμους, στις περιπτώσεις που αυτό είναι αναγκαίο. Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του, τη φυσική του κατάσταση και τον διαθέσιμο χρόνο του, διαδρομές κυκλικές ή διάσχισης. Η περιοχή ενδείκνυται για πεζοπορία. Έχει σχετικά εύκολες διαδρομές, με σημεία εξαιρετικής θέας, που μπορεί κανείς να τις πραγματοποιήσει όλες τις εποχές του χρόνου. Συνδυάζει ιδανικά το βουνό με τη θάλασσα, τις πορείες σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές με τις παραθαλάσσιες δίπλα στο κύμα.

Οι πεζοπορικές διαδρομές που παρουσιάζονται εδώ αποτελούν μια επιλογή από αυτές που υπάρχουν στην έκταση του Δήμου Μονεμβασίας και βασίζονται σε διαμορφωμένα δίκτυα στις περιοχές του Ακρωτηρίου Μαλέα, της ευρύτερης περιοχής της πόλης της Μονεμβασιάς και του Χιονοβουνίου και σε μεμονωμένες διαδρομές που αποκαλύπτουν κρυφές γωνιές της περιοχής, φυσικής και ιστορικής αξίας όπως το φαράγγι Μπαλουκέρι, ο αρχαιολογικός χώρος του Ζάρακα, ο εγκαταλειμμένος μεσαιωνικός οικισμός Λογγάρι, το φαράγγι Λάρνακα και η κορυφή Στρογγύλα πάνω από τους Μολάους, το ακρωτήριο Ξυλής, το λόφο του Παλαιόκαστρου κοντά στα Παπαδιάνικα και τους νερόμυλους των Ταλάντων.

18-monemvasia-A

18-monemvasia-B

Share
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 21 Μάρτιος 2015 17:43
 

Προγραμματισμένες επερχόμενες δράσεις

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα των πεζοπορικών μας περιηγήσεων για την περίοδο Ιανουάριος – Αύγουστος 2023.

Η «ΑΤΡΑΠΟΣ» στην προσπάθειά της να βελτιώσει την ποιότητα των περιηγήσεων που διοργανώνει στην ελληνική ύπαιθρο, προγραμμάτισε εκδρομές που πρόθεση έχουν να καλύψουν ποικίλα ενδιαφέροντα και να δώσουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα μέλη και φίλους της. Το πνεύμα που διακρίνει τις εκδρομές της παραμένει πάντα η βαθύτερη προσέγγιση και η καλύτερη γνωριμία με τις περιοχές και τους τόπους επίσκεψης. Για το σκοπό αυτό η πεζοπορία είναι η βάση των εκδρομών της, ως ο καλύτερος τρόπος για αμεσότερη επαφή με τη φύση, την ιστορία, τους ανθρώπους και γενικότερα το περιβάλλον του χώρου των περιηγήσεών της. Οι πεζοπορίες συνδυάζονται πάντα με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς, ιστορικούς, πολιτισμικού ή περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος χώρους. Οι επισκέψεις αυτές συνοδεύονται από την παροχή των κατάλληλων πληροφοριών, με έντυπα ή άλλο υλικό, που έχουν συγκεντρωθεί από την «ΑΤΡΑΠΟΣ» και ξεναγήσεις από ειδικούς ανάλογα την περίπτωση.

Πρόγραμμα περιηγήσεων:

ΜΕΤΣΟΒΟ - URSA TRAIL    Πεζοπορικό τριήμερο στα ίχνη της αρκούδας, του μονοπατιού Ursa Trail, γύρω από το Μέτσοβο προς τα χιονοδρομικά κέντρα Μετσόβου (Πολίτσες) και Ανηλίου και το όρος Λάκμος. Επισκέψεις στα χωριά Ανθοχώρι και Ανήλιο και τη τεχνητή λίμνη του Αώου.


ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2023

28 – 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ
ΚΑΡΥΕΣ ΠΑΡΝΩΝΑ
Η «ΑΤΡΑΠΟΣ», όπως κάθε χρόνο παραδοσιακά, κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίττα της για το 2023 στο αγαπημένο «στέκι» της, στο χωριό Καρυές στον Πάρνωνα. Πεζοπορίες σε μονοπάτια γύρω από τις Καρυές, στα Karyatides Trails και τα γύρω χωριά.
12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΡΟΣ ΚΝΗΜΙΔΑ (ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ)
Δύο πεζοπορικές αναβάσεις διαφορετικής δυσκολίας προς επιλογή, από τα Καμένα Βούρλα στην κορυφή Τσερνέκι, με κατάληξη το ορεινό χωριό Καρυά.
25 – 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΜΕΤΕΩΡΑ
Πεζοπορική γνωριμία των μονών των Μετεώρων με τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Επίσκεψη στα μουσεία του σπηλαίου Θεόπετρα και μανιταριού στην Καλαμπάκα, και την Καθαρή Δευτέρα για κούλουμα στην Καλαμπάκα.

12 ΜΑΡΤΙΟΥ ΧΕΛΜΟΣ ΟΡΟΣ: ΔΑΡΑΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΠΗΓΕΣ ΛΑΔΩΝΑ
Συνέχεια στην περιπλάνηση, ακολουθώντας την πορεία του διεθνούς μονοπατιού Ε4. Από το χωριό Δάρας Αρκαδίας θα ξεκινήσουμε πανοραμική πορεία σε παλιό μονοπάτι προς το χωριό Παγκράτι.  Στη συνέχεια πάλι από μονοπάτι θα κατηφορίσουμε προς τις μοναδικές πηγές του Λάδωνα.
25 – 26 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΝΑΧΑΪΚΟ ΟΡΟΣ
Ανάβαση στο σχετικά άγνωστο Παναχαϊκό Όρος, που δεσπόζει της Πάτρας και του Πατραϊκού κόλπου, με διάσχιση από γνωστές και άγνωστες διαδρομές. Διαμονή στο ανακατασκευασμένο καταφύγιο στο οροπέδιο Πρασούδι κάτω από την κορυφή του Παλαβού.
13 – 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΠΑΣΧΑ
ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ
Πεζοπορική και τουριστική περιήγηση στο νομό Πέλλας με βάση την Έδεσσα. Πεζοπορίες στο φαράγγι στα Λουτρά Αριδαίας και στο Καϊμακτσαλάν. Επισκέψεις στο χωριό Άγιος Αθανάσιος και στους αρχαιολογικούς χώρους της Έδεσσας και της Πέλλας.
29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 1  ΜΑΪΟΥ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΜΕΤΣΟΒΟ - URSA TRAIL
Πεζοπορικό τριήμερο στα ίχνη της αρκούδας, του μονοπατιού Ursa Trail, γύρω από το Μέτσοβο προς τα χιονοδρομικά κέντρα Μετσόβου (Πολίτσες) και Ανηλίου και το όρος Λάκμος. Επισκέψεις στα χωριά Ανθοχώρι και Ανήλιο και τη τεχνητή λίμνη του Αώου.
14 ΜΑΪΟΥ ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΟΡΟΣ: ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ - ΛΑΓΚΑΔΙΑ
Συνέχεια και ολοκλήρωση της πεζοπορικής εξερεύνησης του στο πιστοποιημένο μονοπατιού Mainalon Trail στην καρδιά του Μαινάλου, ανάμεσα στα χωριά  Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο και Λαγκάδια.
28 ΜΑΪΟΥ ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ - ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ
Πεζοπορική διάσχιση από την Κορινθία στην Αχαΐα, από την τεχνητή λίμνη του ποταμού Δόξα μέχρι το χωριό Πλανητέρο περνώντας από το διάσελο του Κυνηγού μεταξύ Ντουρντουβάνας και Χελμού.
3 – 5  ΙΟΥΝΙΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
ΝΗΣΟΣ ΣΠΕΤΣΕΣ
Γνωριμία στο νησί των Σπετσών και πεζοπορική περιήγηση σε ένα από ομορφότερα νησιά του Αργοσαρωνικού, γνωστή ως Πιτυούσα  στην αρχαιότητα, καθώς διαθέτει πολλά πεύκα. Βόλτες στα στενά της πόλης των Σπετσών, από τη Ντάπια μέχρι το παλιό λιμάνι με την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με τα νεοκλασικά σπίτια και θαλάσσιο μπάνιο στις όμορφες παραλίες της.
18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΚΡΑΤΑ: ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑ
Ποταμοδιάχιση στο φαράγγι του Περιστεριώνα του ποταμού Κράθι, κοντά στην Ακράτα. Ένα  πολύ στενό και πολύ ψηλό φαράγγι, ενώ το νερό πέφτει από ψηλά χαρίζοντας μοναδικές εικόνες στους επισκέπτες του.
1 - 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΜΠΕΛΙΩΝΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ - ΝΕΔΑ
Πεζοπορικές περιπλανήσεις στη σκιά του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα και του Λύκαιου όρους, στα ίχνη των μονοπατιών “Apollo trails”, με βάση το πανέμορφο και δασοσκεπές χωριό Αμπελιώνα και την Αρχαία Φιγάλεια. Πεζοπορική διάσχιση στο ποτάμι της Νέδας.
17 – 23 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
ΝΗΣΟΣ ΛΕΣΒΟΣ
Εβδομάδα καλοκαιρινών διακοπών στο νησί της Λέσβου, συνεχίζοντας το πρόγραμμα γνωριμίας με τα νησιά του Αιγίου. Πεζοπορίες στην ενδοχώρα και ανάμεσα στα χωριά του νησιού, κυρίως στη βόρεια πλευρά του γύρω από την Μήθυμνα (Μόλυβο) με ξεναγήσεις στα αξιοθέατα του νησιού και μπάνια στις καλύτερες παραλίες.
11 – 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Όπως έχουμε καθιερώσει τον Αύγουστο θα πραγματοποιήσουμε ένα ταξίδι εκτός Ελλάδας. Ο προορισμός και το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σύντομα προσεχώς. 

Ολόκληρο το πρόγραμμα Ιανουάριος - Αύγουστος 2023

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για την ενημέρωση του αναλυτικού προγράμματος κάθε εκδρομής θα λαμβάνετε ειδοποίηση αρκετές μέρες πριν την διοργάνωσή της, αλλά μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τον διαδικτυακό τόπο της ΑΤΡΑΠΟΣ ή να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ΑΤΡΑΠΟΣ.

Η ΑΤΡΑΠΟΣ για τυχόν απρόβλεπτους παράγοντες, όπως ο Covid-19, μπορεί να αλλάξει τον προορισμό κάποιας εκδρομής ή να ακυρώσει κάποια από αυτές αν δεν υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή.

Ο αρχηγός κάθε εκδρομής μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα της εκδρομής εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής εξασφαλίζει την επιτυχία της εκδρομής.

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδρομών και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6945808684 (Χρήστος), 6937086670 (Γιάννης) και στα e-mail: atrapos@atrapos.com, atrapos[email protected]gmail.com
Το πρόγραμμα και στον διαδικτυακό τόπο: www
.atrapos.com