Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Αρχική > Πρόγραμμα > 2013 > Πάσχα στη Σίφνο (2 - 6 Μαΐου)
Πάσχα στη Σίφνο (2 - 6 Μαΐου)

Η ΑΤΡΑΠΟΣ για το ΠΑΣΧΑ προγραμματίζει εκδρομή στη Σίφνο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

1η ημέρα
Μ. Πέμπτη
2 Μαΐου:

Αναχώρηση στις 07:25 από το Λιμάνι του Πειραιά για Σίφνο. Άφιξη στις 12:50 και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απογευματινή επίσκεψη σε εργαστήρια αγγειοπλαστικής και λουκουμοποιΐας. Περιήγηση στα χωριά Αρτεμώνας, Άνω Πετάλι, Κάτω Πετάλι και Απολλωνία. Επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο εφόσον είναι ανοικτό. Το βράδυ ελεύθερο πρόγραμμα.

 

2η ημέρα
Μ. Παρασκευή
3 Μαΐου:

Πεζοπορία από τον Αρτεμώνα προς τη Μονή Παναγία Πουλάτη και το χωριό Κάστρο. Περιήγηση και ξενάγηση στο χωριό και επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο. Συνέχεια της πεζοπορίας μέχρι το παραλιακό χωριό Φάρος και τη Χρυσοπηγή. (Συνολική διάρκεια πεζοπορίας ~ 3 ½  ώρες). Απόγευμα επιστροφή με λεωφορείο στον Αρτεμώνα. Παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου με τη συνάντηση τριών ενοριών στην κεντρική πλατεία του Αρτεμώνα. Το βράδυ ελεύθερο πρόγραμμα.

 

3η ημέρα
Μ. Σάββατο
4 Μαΐου:

Πεζοπορία από την Απολλωνία προς τη Μυκηναϊκή Ακρόπολη και επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο. Συνέχεια της πεζοπορίας προς το Μαύρο Χωριό με κατάληξη στο παραλιακό χωριό Βαθύ. (Συνολική διάρκεια πεζοπορίας ~ 4  ώρες). Απόγευμα επιστροφή με λεωφορείο στον Αρτεμώνα. Το βράδυ παρακολούθηση της λειτουργίας της Ανάστασης και φαγητό με παραδοσιακή σιφνέικη μαγειρίτσα σε εστιατόριο στον Αρτεμώνα.

 

4η ημέρα
Κυριακή του Πάσχα
5 Μαΐου:

Παρακολούθηση της λειτουργίας της Δεύτερης Ανάστασης στη Μονή Παναγίας της Βρύσης και επίσκεψη στο εκκλησιαστικό μουσείο. Ακολουθεί μικρή εκδήλωση της Μονής που προσφέρει κόκκινα αυγά, τοπικά γλυκίσματα και ποτά. Επιστροφή στον Αρτεμώνα με σύντομη πεζοπορία (~ 45 λεπτά) από το Κάτω Πετάλι. Το μεσημέρι παραδοσιακό σιφνέικο πασχαλινό τραπέζι σε μέρος που θα επιλεγεί επιτόπου. Το βράδυ συμμετοχή στο δρώμενο με το κάψιμο ομοιώματος του Ιούδα στην πλατεία του Αρτεμώνα, ύστερα από τη χλευαστική περιφορά του στους κεντρικούς δρόμους του χωριού. Στη Σίφνο το κάψιμο του Ιούδα, πέρα από το συμβολισμό που εμπεριέχει και σχετίζεται με την τιμωρία του προδότη, αποτελεί μια θεαματική τελετή, που εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις για την υποδοχή της άνοιξης. Ακολουθεί πασχαλινό κέρασμα και παρουσίαση τοπικών χορών από μέλη των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου, με τη συνοδεία σιφνέικου τακιμιού (βιολί και λαούτο).

 

5η ημέρα
Δευτέρα του Πάσχα
6 Μαΐου:

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και πεζοπορία (~ 2 ώρες) από Μονή Θεολόγου του Μουγγού προς τα μεταλλεία τη Μαύρη Σπηλιά μέχρι το λιμάνι στις Καμάρες. (Οι αποσκευές θα μεταφερθούν με λεωφορείο). Αναχώρηση με το πλοίο για Πειραιά στις 15:45 με άφιξη στις 20:15.

 

Σημείωση:

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική και όπως πάντα….. τη διάθεση της ομάδας!!!, και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς. Επίσης αναμένεται και το πρόγραμμα εκδηλώσεων από το Δήμο Σίφνου που μπορεί να μας δώσει και άλλες δυνατότητες.

Οι επισκέψεις στα εργαστήρια αγγειοπλαστικής, λουκουμοποιΐας και τα μουσεία, μπορεί τροποποιηθούν από απρόβλεπτους παράγοντες (π.χ. να είναι κλειστά λόγω των ημερών ή τις ώρες που προγραμματίζουμε να τα επισκεφτούμε) και να τοποθετηθούν εμβόλιμα σε άλλη στιγμή κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στη Σίφνο.

Η όσο το δυνατόν έγκαιρη και γρήγορη συμμετοχή σας θα εξασφαλίσει την επιτυχία της εκδρομής.

Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι τις 19 Απριλίου

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Χρήστος Φαλλιέρος 6945 808 684, Ζαχαρίας Γιάννης 6937 086 670

Share