Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Νήσος ΣΠΕΤΣΕΣ: 2, 3, 4 και 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε τετραήμερη πεζοπορική περιήγηση και γνωριμία με το νησί των Σπετσών, ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αργοσαρωνικού, γνωστή ως Πιτυούσα  στην αρχαιότητα, καθώς διαθέτει πολλά πεύκα. Βόλτες στα στενά της πόλης των Σπετσών, από τη Ντάπια μέχρι το παλιό λιμάνι με την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με τα νεοκλασικά σπίτια και θαλάσσιο μπάνιο στις όμορφες παραλίες της.

Περισσότερα...
 
Κυριακή 14 Μαΐου 2023: ΜΑΙΝΑΛΟ: ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ - ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην πεζοπορική εξόρμηση στo τμήμα Μαγούλιανα - Βαλτεσινίκο του Mainalon trail.

Συνέχεια και την ολοκλήρωση της πεζοπορικής μας εξερεύνησης του πιστοποιημένου μονοπατιού Mainalon Trail στην καρδιά του Μαινάλου, με πεζοπορία ανάμεσα στα χωριά  Μαγούλιανα, το ψηλότερο χωριό της Πελοποννήσου και το Βαλτεσινίκο.

Περισσότερα...
 
12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΧΕΛΜΟΣ: ΔΑΡΑΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΠΗΓΕΣ ΛΑΔΩΝΑ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε συνέχεια της περιπλάνησης στα σύνορα Αχαΐας και Αρκαδίας, ακολουθώντας την πορεία του διεθνούς μονοπατιού Ε4. Από το χωριό Δάρας Αρκαδίας θα ξεκινήσουμε πανοραμική πορεία σε παλιό μονοπάτι προς το χωριό Παγκράτι.  Στη συνέχεια πάλι από μονοπάτι θα κατηφορίσουμε προς τις μοναδικές πηγές του Λάδωνα.

Περισσότερα...
 
25 - 26 - 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΜΕΤΕΩΡΑ (Εκδρομή Καθαράς Δευτέρας)

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε πεζοπορική γνωριμία των μονών των Μετεώρων με τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Επίσκεψη στα μουσεία του σπηλαίου Θεόπετρα και μανιταριού στην Καλαμπάκα, και την Καθαρή Δευτέρα για κούλουμα στην Καλαμπάκα.

Περισσότερα...
 
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 - ΟΡΟΣ ΚΝΗΜΙΔΑ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε πεζοπορία στο όρος Κνημίδα πάνω από τα Καμένα Βούρλα. Προαιρετική ανάβαση στην κορυφή Τσερνέκι και κατάληξη στο χωριό Καρυά.

Περισσότερα...
 
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 2023 στις 28 & 29 Ιανουαρίου 2023 στις Καρυές Λακωνίας στον Πάρνωνα

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην ετήσια συνάντησή της, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2023 στις 28 & 29 Ιανουαρίου 2023 στις Καρυές Λακωνίας στον Πάρνωνα.

Διήμερη πεζοπορική εξόρμηση με πεζοπορίες από και προς τα γειτονικά χωριά Βούρβουρα και Βαρβίτσα και στα μονοπάτια των Καρυών (Karyatides trails)

Περισσότερα...