Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Άγιος Βασίλειος - Μυκήνες (Μυκηναϊκός δρόμος) την Κυριακή 11/12/2016

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε πεζοπορική αναζήτηση του αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που ένωνε την Αρχαία Κόρινθο με τις Μυκήνες.
Η πεζοπορία, μέτριας δυσκολίας, θα πραγματοποιηθεί από το χωριό Άγιος Βασίλειος μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο των αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών πάνω σε παλιά μονοπάτια, αγροτικούς δρόμους και τα υπολείμματα του αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου.

Περισσότερα...
 
Εορταστική εκδρομή γενεθλίων στις Καρυές Λακωνίας στις 26 & 27 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΤΡΑΠΟΣ κλείνει τα 20 χρόνια της και το γιορτάζει με τους φίλους της.

Στο φιλόξενο και αγαπημένο αγροτουριστικό κατάλυμα στις Καρυές Λακωνίας, δημιούργημα ενός από τα ιδρυτικά της μέλη, καλεί όλους τους παλιούς και νέους φίλους της να γλεντήσουμε όπως παλαιά… μ’ ένα διήμερο ξεφάντωμα και να θυμηθούμε παλιές ωραίες στιγμές που περάσαμε μαζί.

Περισσότερα...
 
Μανιταροεξόρμηση την Κυριακή 20 Νοεμβρίου
Περισσότερα...
 
Εξόρμηση στα Σελιανά Αιγείρας στις 12 και 13 Νοεμβρίου

Σελιανά Αιγείρας το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Νοεμβρίου 2016

Το χωριό Σελιάνα βρίσκεται βαθιά χωμένο σ’ ένα απροσδόκητα όμορφο και άγνωστο τοπίο της ορεινής Αιγιαλείας. Η διαμονή μας στο αγροτουριστικό – οικοτουριστικό – οικοπολιτισμικό κέντρο που έχει δημιουργηθεί εκεί, θα μας εισαγάγει στη φιλοσοφία των ανθρώπων που το δημιούργησαν. Επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Αιγείρας και πεζοπορίες στη γύρω περιοχή.

Περισσότερα...
 
Εξόρμηση στα χωριά Ζιγοβίστι και Ελάτη του Μαίναλου την Κυριακή 16/10/2016

Συνέχεια στην εξερεύνηση του Mainalon Trail με τη διαδρομή ανάμεσα στα χωριά Ζιγοβίστι και Ελάτη. Εναλλακτικό πρόγραμμα με επισκέψεις και πεζοπορία στις μονές στο φαράγγι του Λούσιου, τη Δημητσάνα και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.

Περισσότερα...
 
Διήμερη πεζοπορική διάσχιση από τα Καλάβρυτα στην Πάτρα

8 – 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016: ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ

Διήμερη πεζοπορική διάσχιση από τα Καλάβρυτα στην Πάτρα.

Περισσότερα...
 
Εξόρμηση στη νήσο Τριζόνια στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην εκδρομή που διοργανώνει στην σχετικά άγνωστη περιοχή της Δωρίδας (στη Φωκίδα), για αποχαιρετισμό του καλοκαιριού και τα (μάλλον) τελευταία θαλάσσια μπάνια με την επίσκεψη και πεζοπορίες στο νησί Τριζόνια του Κορινθιακού κόλπου και τα απέναντι παράλια και ημιορεινά τοπία και χωριά.

357 1357 2357 3357 4357 5357 6357 7357 8357 9

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 08:00 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:30 από Λ. Αλεξάνδρας και (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – οδός Πανόρμου – Εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας.
  • Άφιξη στο λιμανάκι της Γλυφάδας, στις 12:00, απ' όπου θα πάρουμε το πλοιάριο για το νησάκι Τριζόνια. Είναι το μεγαλύτερο και μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού, που έχει διατηρήσει το παραδοσιακό τοπικό του χρώμα και το φυσικό του κάλλος, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχοφόρων.
  • Στη συνέχεια κυκλική πεζοπορία στο νησί διάρκειας ~ 2 ωρών, με ευκαιρία για θαλάσσιο μπάνιο σε απόμερες παραλίες.
  • Κατάληξη στο γραφικό λιμάνι για ξεκούραση, θαλάσσιο μπάνιο και φαγητό.
  • Αναχώρηση στις 17:00 και μετακίνηση με το λεωφορείο στον παραθαλάσσιο οικισμό Μαραθιάς και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (περίπου στις 17:30).
  • Το απόγευμα και το βράδυ ελεύθερα για βόλτες στη διπλανή όμορφη παραλία Σκάλωμα και στο χωριό Μαραθιάς.

2η ημέρα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

  • Μετάβαση με λεωφορείο στις 8:30 στο χωριό Παλιόμυλος.
  • Εκκίνηση στις 8:45 της πεζοπορίας (~ 4 ½ ώρες) με πρώτη στάση το χωριό Πύργος με τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια. Στη συνέχεια ανάβαση και μετά κατάβαση με κατάληξη το χωριό Άνω Σεργούλα με μοναδική θέαση στον Κορινθιακό κόλπο, τα Τριζόνια και τα απέναντι βουνά της Πελοποννήσου. Συνολικό μήκος πορείας ~12χλμ., σύνολο ανάβασης 550μ. και κατάβασης 650μ.
  • Εναλλακτικό πρόγραμμα με επίσκεψη στην ιστορική μονή Βαρνάκοβας, που ιδρύθηκε τη μεσοβυζαντινή περίοδο, το έτος 1077 και το χωριό της πέτρας, τη Φιλοθέη, με την υπέροχή θέαση προς τον Κορινθιακό και τα βουνά της Πελοποννήσου για καφέ στην πλατεία του χωριού και γνωριμία με τους κατοίκους του.
  • Συγκέντρωση όλων στην Παραλία Σεργούλας περίπου στις 14:30 για θαλάσσιο μπάνιο και φαγητό.
  • Αναχώρηση στις 16:30 και στάση στο όμορφο Γαλαξίδι για ξεκούραση και καφέ.
  • Άφιξη στην Αθήνα περίπου στις 21:00.

Ο αρχηγός της εκδρομής μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα της εκδρομής εφόσον κριθεί απαραίτητο για τυχόν απρόβλεπτους παράγοντες.

Κόστος συμμετοχής 75€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο και το πλοιάριο για Τριζόνια, διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή των περιηγήσεων και τους οδηγούς των πεζοποριών.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 4