Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Πεζοπορική εξόρμηση Πλαταιές - Βίλια την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Αγαπητοί φίλοι,

Σας προτείνουμε μια όμορφη πεζοπορική εξόρμηση στο βουνό του Κιθαιρώνα που θα μας οδηγήσει μέσα από μια αρχαία και άγνωστη διαδρομή, από τις Πλαταιές (όπου έλαβε μέρος το 479 π.χ. η ιστορική μάχη των Πλαταιών, κλείνοντας αυτόν τον τρόπο την περίοδο των μηδικών πολέμων) έως το όμορφο χωριό των ΒΙΛΙΩΝ.

Περισσότερα...
 
Εκδρομή Χριστουγέννων 22-26 Δεκεμβρίου 2018

ΠΡΕΣΠΕΣ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΝΥΜΦΑΙΟ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικες περιπλανήσεις και πεζοπορίες στην περιοχή γύρω από τις λίμνες Πρέσπες. Επισκέψεις και γνωριμία με τις πόλεις Φλώρινα, Καστοριά, και το Νυμφαίο.

424

Περισσότερα...
 
Λίμνη Τριχωνίδας - Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, 17-18 Νοεμβρίου 2018
Περισσότερα...
 
3-4 Νοεμβρίου: Τύμφρηστος: Μεγάλη Κάψη - πεζοπορική εξόρμηση και μανιταρογνωσία
Περισσότερα...
 
21 Οκτωβρίου 2018: Οινοτουρισμός στη Νεμέα
Περισσότερα...
 
Πύλος-Μεθώνη, 6 και 7 Οκτωβρίου 2018

Η Ατραπός σας προσκαλεί σε μια πεζοπορική γνωριμία με την Πύλο, την όμορφη πολιτεία με το έντονο νησιώτικο χρώμα και τη μακρά ιστορία. Επίσκεψη και πεζοπορίες στο Ανάκτορο Νέστορα, το Νιόκαστρο, το Παλαιόκαστρο, τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, το Κάστρο της Μεθώνης και θαλάσσιο μπάνιο στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς. Προγραμματισμένη επίσκεψη με πεζοπορία και μπάνιο, αν ο καιρός το επιτρέψει, στο πανέμορφο νησάκι της Σαπιέντζας με το έντονο οικολογικό ενδιαφέρον.

Περισσότερα...
 
Πεζοπορική εξόρμηση στη δυτική Αττική την Κυριακή 23/9/2018

ΒΙΛΙΑ (τοποθεσία Μάλια Ψάθα) – ΚΑΣΤΡΟ ΑΙΓΟΣΘΕΝΩΝ

Αγαπητοί φίλοι,

Ξεκινάμε πάλι τον Σεπτέμβριο μ’ ένα καινούργιο πρόγραμμα πεζοποριών, περιηγήσεων και επισκέψεων στα βουνά της Ελλάδας.

Η πρώτη μας πεζοπορική εξόρμηση θα γίνει την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και θα μας οδηγήσει μέσα από μια πρωτότυπη και άγνωστη διαδρομή, από την τοποθεσία Μάλια Ψάθα, λίγο έξω από τα Βίλια, στον αρχαιολογικό χώρο και το Κάστρο των Αιγοσθένων και στην παραλία του Πόρτο Γερμενού (Αιγόσθενα σύμφωνα με την αρχαία ονομασία). Διάρκεια πορείας 3 ½ έως 4 ώρες.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση από τον φίλο της ΑΤΡΑΠΟΣ κ. Σωτήρη Κόλλια, εμπνευστή και δημιουργό της διαδρομής, στο Κάστρο Αιγοσθένων που δεσπόζει στον ομώνυμο ανατολικό όρμο του Κορινθιακού κόλπου, όπου εκτός των άλλων θα μάθουμε για τον αρχαίο μάντη Μελάμποδα, που λατρευόταν στην περιοχή, αναζητώντας τα ερείπια του ναού που ήταν αφιερωμένος σ’ αυτόν.

Η ημέρα μας θα τελειώσει με μπάνιο ταβέρνα και καφέ στο Πόρτο Γερμενό και αναχώρηση για Αθήνα.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 4