Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 24 - 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΦΑΛΑΚΡΟ, ΜΕΝΟΙΚΙΟ, ΕΛΑΤΙΑ, ΦΡΑΚΤΟ, ΝΕΣΤΟΣ, ΑΓΓΙΤΗΣ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στη χριστουγεννιάτικη εξόρμηση με βάση την όμορφη πόλη της Δράμας, με τα άφθονα τρεχούμενα νερά, τα καταπράσινα πάρκα και τη μακραίωνη ιστορία. Πεζοπορικές, ιστορικές και πολιτιστικές περιπλανήσεις και εξερευνήσεις στα βουνά Φαλακρό και Μενοίκιο, τα δάση Ελατιάς και Φρακτού και τους ποταμούς Νέστο και Αγγίτη με το ομώνυμο σπήλαιο.

Περισσότερα...
 
27 – 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 - ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΨΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στη διήμερη πεζοπορική εξόρμηση μανιταρογνωσίας στον Τυμφρηστό (Βελούχι).

Πεζοπορίες στα δασικά μονοπάτια του Αχιλλέα μέσα στα πυκνότερα ίσως δάση ελάτου της Ρούμελης στον ανατολικό Τυμφρηστό ή Βελούχι, στα όρια Ευρυτανίας και Φθιώτιδας. Παράλληλα οργάνωση μανιταρογιορτής με εξορμήσεις για τη συλλογή μανιταριών, εκδηλώσεις με ομιλίες και παρασκευή εδεσμάτων με βάση τα μανιτάρια.

Διαμονή στο δασικό χωριό στη Μεγάλη Κάψη.

Περισσότερα...
 
14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 - ΟΡΟΣ ΕΛΙΚΩΝΑΣ: ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ
Περισσότερα...
 
16 - 17 Οκτωβρίου: ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ (ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΠΑΤΡΑ)

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε μια διήμερη πεζοπορική διάσχιση από τα Καλάβρυτα στην Πάτρα ακολουθώντας μια ιστορική διαδρομή.

Σύμφωνα με την ευρέως διαδεδομένη εξιστόρηση των γεγονότων, στις 25 Μαρτίου του 1821 ο μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε τη σημαία του αγώνα και κήρυξε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. Η διαδρομή Μονή Αγίας Λαύρας - Πάτρα που θα ακολουθήσουμε μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτυπώνει το «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ».

Η διαδρομή δεν είναι σηματοδοτημένη αλλά η ΑΤΡΑΠΟΣ μετά από αρκετή μελέτη, την εντόπισε, την κατέγραψε, την χαρτογράφησε και κατέληξε στη χάραξή της.

Η τωρινή μας εκδήλωση είναι μια ακόμη μικρή συνεισφορά μας στον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από τη Μονή της Αγίας Λαύρας και καταλήγει στο οινοποιείο της Achaia Clauss στην Πάτρα. Η διαδρομή διέρχεται από εξαιρετικής ομορφιάς τοπία της αχαϊκής ενδοχώρας, πυκνά δάση, ποτάμια, χωριά παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ιστορικούς τόπους και θρησκευτικά μνημεία. Τα βελανιδοδάση Φλάμπουρων και Ποντιά, τα αχαϊκά Μετέωρα, τα πλατονοδάση και τις πηγές των ποταμών Σελινούντα και Γλαύκου, θρησκευτικά μνημεία όπως η Μονή Μακελαριάς, ιστορικά και παραδοσιακά χωριά όπως τα Φλάμπουρα, οι Λαπαναγοί, το Λεόντιο και το Πετρωτό. Η διαδρομή αποτελείται από μονοπάτια και μικρούς χωματόδρομους.

Περισσότερα...
 
28 - 31 Οκτωβρίου 2021: ΠΙΝΔΟΣ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε μια τετραήμερη περιπλάνηση στα Ζαγοροχώρια με επισκέψεις στα περισσότερα και σημαντικότερα χωριά: Μονοδένδρι, Αρίστη, Βίτσα, Κήποι, Άνω Πεδινά, Δίλοφο, Κουκούλι, Καπέσοβο κα Βραδέτο) και πεζοπορίες στα καλντερίμια, τα γεφύρια και τα μονοπάτια που τα συνδέουν. Διαμονή στην κωμόπολη της Κόνιτσας.

Περισσότερα...
 
Κυριακή 10 Οκτωβρίου: ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ – ΛΥΡΚΕΙΟ, ΣΗΡΑΓΓΑ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

Αγαπητοί φίλοι,

η Ατραπός σας προσκαλεί στην πεζοπορική εξόρμηση στο όρος Λύρκειο σε τμήμα της αρχαίας κλίμακας του περιηγητή Παυσανία. στα σύνορα Αργολίδας και Αρκαδίας, το οποίο συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους βιοτόπους για τα ελληνικά πουλιά, ξεκινώντας από το Νεοχώρι κοντά στη σήραγγα του Αρτεμισίου μέχρι το χωριό Κεφαλόβρυσο.

Περισσότερα...
 
Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021: ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ – ΚΙΡΦΗ, ΖΕΜΕΝΟ - ΔΙΣΤΟΜΟ

Αγαπητοί φίλοι,

η Ατραπός σας προσκαλεί στη πεζοπορική διάσχιση του όρους Κίρφη, ακολουθώντας τμήμα του εθνικού μονοπατιού Ο22, από το Ζεμενό στα νότια του Παρνασσού και τον Πλείστο ποταμό μέχρι το ιστορικό Δίστομο, στους πρόποδες του Ελικώνα.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2