Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

11 Δεκεμβρίου 2022: Χελμός: ΔΑΡΑΣ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΠΗΓΕΣ ΛΑΔΩΝΑ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε συνέχεια της περιπλάνησης στα σύνορα Αχαΐας και Αρκαδίας, ακολουθώντας την πορεία του διεθνούς μονοπατιού Ε4. Από το χωριό Δάρας Αρκαδίας θα ξεκινήσουμε πανοραμική πορεία σε παλιό μονοπάτι προς το χωριό Παγκράτι.  Στη συνέχεια πάλι από μονοπάτι θα κατηφορίσουμε προς τις μοναδικές πηγές του Λάδωνα.

Περισσότερα...
 
26 - 27 Νοεμβρίου 2022: Τύμφρηστος, Μεγάλη Κάψη - Πεζοπορική εξόρμηση και γιορτή μανιταριών

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στη διήμερη πεζοπορική εξόρμηση μανιταρογνωσίας στον Τυμφρηστό (Βελούχι).

Πεζοπορίες στα δασικά μονοπάτια του Αχιλλέα μέσα στα πυκνότερα ίσως δάση ελάτου της Ρούμελης στον ανατολικό Τυμφρηστό ή Βελούχι, στα όρια Ευρυτανίας και Φθιώτιδας. Παράλληλα οργάνωση μανιταρογιορτής με εξορμήσεις για τη συλλογή μανιταριών, εκδηλώσεις με ομιλίες και  παρασκευή εδεσμάτων με βάση τα μανιτάρια.

 Διαμονή στο δασικό χωριό στη Μεγάλη Κάψη.

Περισσότερα...
 
Κυριακή 13/11/2022 - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ή ΑΡΦΑΡΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Περισσότερα...
 
28 – 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022: ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΟΡΟΣ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην τριήμερη πεζοπορική - ορειβατική εκδρομή στο Παναιτωλικό όρος με διαμονή στο καταφύγιο. Επίσκεψη στη λίμνη Τριχωνίδας τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Ελλάδας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης. Πεζοπορίες στο Παναιτωλικό όρος από το χωριό Περιστέρι προς το καταφύγιο, κυκλική διαδρομή σε δασωμένες πλαγιές με αφετηρία το καταφύγιο με προαιρετική ανάβαση στην κορυφή Κατελάνος και στους δίδυμους καταρράκτες Μοκιστιάνου στο χωριό Αγία Σοφία.

Περισσότερα...
 
Κυριακή 16/10/2022: ΚΟΡΙΝΘΙΑ – ΜΑΥΡΟΝ ΟΡΟΣ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί  σε πεζοπορία στο Μαύρο όρος της βορειοδυτικής Κορινθίας, ανάμεσα στη Ζήρεια και τον Χελμό, κοντά στο χωριό Ευρωστίνη, σε διαδρομή με υπέροχη θέα  προς τον Κορινθιακό κόλπο ανάμεσα στα χωριά Πύργος και Λαγκαδαίικα, σε αναζήτηση του βουδιστικού ναού (stupa), Karma Berchen Ling.

Περισσότερα...
 
1-2 Οκτωβρίου 2022: Χερσόνησος Μεθάνων

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΜΕΘΑΝΩΝ

Διήμερη πεζοπορική εξόρμηση στη χερσόνησο των Μεθάνων.

Γνωριμία με τους εγκαταλελειμμένους οικισμούς, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα ιαματικά λουτρά, τη φύση και το ηφαιστειακό τοπίο της χερσονήσου.

Περισσότερα...
 
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 - Αρχαιολογικός χώρος Ηραίου, λίμνη Βουλιαγμένης

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΗΡΑΙΟΥ – ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Πεζοπορία στο μονοπάτι από τον οικισμό Στέρνας μέχρι το Ηραίον Λουτρακίου

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε μια σχετικά εύκολη πεζοπορία από το πευκοδάσος του οικισμού Στέρνα της Περαχώρας μέχρι σον φάρο Μελιγκάβι, στο ακρωτήρι πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου. Στη συνέχεια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο όπου μπορούμε να κολυμπήσουμε. Ξεκούραση στη λίμνη Βουλιαγμένης και μια ακόμη ευκαιρία για θαλάσσιο μπάνιο.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 3