Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Αρχική > Πρόγραμμα > 2015 > Πεζοπορικές περιηγήσεις για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2015
Πεζοπορικές περιηγήσεις για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2015

Η «ΑΤΡΑΠΟΣ» στην προσπάθειά της να βελτιώσει την ποιότητα των περιηγήσεων που διοργανώνει στην ελληνική ύπαιθρο, προγραμμάτισε εκδρομές που πρόθεση έχουν να καλύψουν ποικίλα ενδιαφέροντα και να δώσουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερα μέλη και φίλους της. Το πνεύμα που διακρίνει τις εκδρομές της παραμένει πάντα η βαθύτερη προσέγγιση και η καλύτερη γνωριμία με τις περιοχές και τους τόπους επίσκεψης. Για το σκοπό αυτό η πεζοπορία είναι η βάση των εκδρομών της, ως ο καλύτερος τρόπος για αμεσότερη επαφή με τη φύση, την ιστορία, τους ανθρώπους και γενικότερα το περιβάλλον του χώρου των περιηγήσεών της. Οι πεζοπορίες συνδυάζονται πάντα με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς, ιστορικούς, πολιτισμικού ή περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος χώρους. Οι επισκέψεις αυτές συνοδεύονται από την παροχή των κατάλληλων πληροφοριών, με έντυπα ή άλλο υλικό, που έχουν συγκεντρωθεί από την «ΑΤΡΑΠΟΣ» και ξεναγήσεις από ειδικούς ανάλογα την περίπτωση.

26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΡΟΣ ΚΝΗΜΙΔΑ
Εύκολη πεζοπορική ανάβαση από τα Καμένα Βούρλα στην κορυφή Τσερνέκι, με κατάληξη το ορεινό χωριό Καρυά.
αναλυτικό πρόγραμμα
1-2-3 ΜΑΪΟΥ
(ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ)
ΒΟΡΕΙΟ ΠΗΛΙΟ
Τριήμερη πεζοπορική περιπλάνηση στο Πήλιο. Κύρια πεζοπορική διαδρομή – διάσχιση στην άγνωστη, απομακρυσμένη και ακατοίκητη πλευρά του Βόρειου Πηλίου, από το χωριό Πουρί στο Βένετο. Διαμονή στο Βόλο.
10 ΜΑΪΟΥ ΧΕΛΜΟΣ
Πεζοπορική περιήγηση περιμετρικά της λίμνης Τσιβλού και πεζοπορία μέχρι το χωριό Περιστέρα. Επίσκεψη στη Ζαρούχλα.
16-17 ΜΑΪΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ
Διήμερη πεζοπορική διάσχιση Καλάβρυτα – Πάτρα, από τη Μονή Αγίας Λαύρας έως την οινοποιία Achaia Clauss. Η διαδρομή περνά από εξαιρετικής ομορφιάς τοπία της αχαϊκής ενδοχώρας, πυκνά δάση, ποτάμια, χωριά παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ιστορικούς τόπους και θρησκευτικά μνημεία. Διαμονή σε σκηνές στο χωριό Λεόντιο.
30-31 ΜΑΪΟΥ-1 ΙΟΥΝΙΟΥ
(ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ)
ΝΗΣΟΣ ΚΥΘΝΟΣ
Γνωριμία με την ανοιξιάτικη Κύθνο με εξερευνήσεις στα παλιά μονοπάτια ανάμεσα στα χωριά της, σε καλντερίμια και δίπλα σε ξηρολιθιές. Θαλάσσιο μπάνιο σε απομακρυσμένες παραλίες και συμμετοχή στο μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Τριάδας στη Χώρα. Διαμονή σε δωμάτια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για την ενημέρωση του αναλυτικού προγράμματος κάθε εκδρομής, μπορείτε να επισκεφτείτε τον διαδικτυακό τόπο της ΑΤΡΑΠΟΣ ή να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ΑΤΡΑΠΟΣ.

Η ΑΤΡΑΠΟΣ για τυχόν απρόβλεπτους παράγοντες, μπορεί να αλλάξει τον προορισμό κάποιας εκδρομής ή να ακυρώσει κάποια από αυτές αν δεν υπάρξει ικανοποιητική συμμετοχή.

Ο αρχηγός κάθε εκδρομής μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα της εκδρομής εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής εξασφαλίζει την επιτυχία της εκδρομής. Για τις πολυήμερες εκδρομές πεζοπορίας τουλάχιστον 7 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής.

Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδρομών και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6945808684, 2610327346, 6937086670
και στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Το πρόγραμμα και στον διαδικτυακό τόπο: www.atrapos.comσε μορφότυπο pdf.

Share