Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Αρχική > Πρόγραμμα > 2015 > Διήμερη πεζοπορική διάσχιση Καλάβρυτα - Πάτρα στις 16 και 17 Μαΐου 2015
Διήμερη πεζοπορική διάσχιση Καλάβρυτα - Πάτρα στις 16 και 17 Μαΐου 2015

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ

Μια διήμερη πεζοπορική διάσχιση από τα Καλάβρυτα στην Πάτρα. Η διαδρομή ξεκινά από τη Μονή της Αγίας Λαύρας και καταλήγει στο οινοποιείο της Achaia Clauss στην Πάτρα.
Η διάσχιση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με τα πόδια κυρίως από μονοπάτια και μικρούς χωματόδρομους.

Η διαδρομή περνά από εξαιρετικής ομορφιάς τοπία της αχαϊκής ενδοχώρας, πυκνά δάση, ποτάμια, χωριά παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ιστορικούς τόπους και θρησκευτικά μνημεία. Τα βελανιδοδάση Φλάμπουρων και Ποντιά, τα αχαϊκά Μετέωρα, τα πλατονοδάση των ποταμών και τις πηγές Σελινούντα και Γλαύκου, θρησκευτικά μνημεία όπως η Μονή Μακελαριάς, ιστορικά και παραδοσιακά χωριά όπως τα Φλάμπουρα, οι Λαπαναγοί, το Λεόντιο και το Πετρωτό.

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

1η ημέρα, 16 Μαΐου Συγκέντρωση στα Καλάβρυτα στις 8:30π.μ. και προώθηση στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας κοντά στη Μονή Αγίας Λαύρας.
Η πορεία διέρχεται διαδοχικά κοντά από το χωριό Κούτελη, το δρυοδάσος Κούτελης – Φλάμπουρων, το χωριό Φλάμπουρα, το δρυοδάσος Ποντιά, το πλατανόδασος ρέματος, τη Μονή Μακελαριάς, τον ποταμό Σελινούντα, το χωριό Λαπαναγοί, τα αχαΐκά Μετέωρα και καταλήγει στο χωριό Λεόντιο.
Στάσεις προβλέπονται στο χωριό Φλάμπουρα, το δάσος Ποντιά και τη Μονή Μακελαριάς.
Διάρκεια πορείας ~ 8 ώρες χωρίς τις στάσεις.
Διαμονή σε σκηνές στο χωριό Λεόντιο.
2η ημέρα, 17 Μαΐου Εκκίνηση της πεζοπορίας στις 8:30π.μ.
Η πορεία διέρχεται διαδοχικά από τις πηγές Σελινούντα, τους συνοικισμούς Κουναβαίικα, Βεταίικα, κοντά από τα ελατοδάση της Θάνας στο Παναχαϊκό όρος, το πλατανόδασος του ποταμού Γλαύκου, τις πηγές Ζουμπάτας, το χωριό Μοίρα, το συνοικισμό Λατσαίικα, το χωριό Πετρωτό και καταλήγει στο οινοποιείο Achaia Clauss.
Στάσεις προβλέπονται στο πλατανοδάσος του ποταμού Γλαύκου, τις πηγές Ζουμπάτας, και χωριό Πετρωτό.
Διάρκεια πορείας ~ 8 ώρες χωρίς τις στάσεις.
Επίσκεψη στο οινοποιείο και φαγητό.
Τέλος προώθηση προς τα σημεία αναχώρησης ανάλογα τον προορισμό των συμμετεχόντων.

Σε όλη τη διάρκεια της διήμερης πεζοπορίας θα υπάρχει η κατάλληλη υποστήριξη με αυτοκίνητο για τη μεταφορά των σκηνών των υπνόσακων κλπ.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας οι συμμετέχοντες θα μεταφέρουν μόνο το σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα (νερό και λίγη τροφή).

Σε αρκετά σημεία της πεζοπορίας θα μπορεί να γίνεται ανεφοδιασμός με οτιδήποτε κριθεί απαραίτητο όπως νερό, αναψυκτικά, τρόφιμα, ρούχα κλπ.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς όσων κουραστούν με το αυτοκίνητο συνοδείας.

Το κόστος της συμμετοχής θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων, την προέλευσή τους (Αθήνα, Πάτρα) και τον τρόπο προώθησης προς τα σημεία άφιξης την πρώτη μέρα στα Καλάβρυτα και αναχώρησης για την Αθήνα τη δεύτερη μέρα.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share