Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Αρχική > Πρόγραμμα > 2015 > Υπενθύμιση του προγράμματος της εκδήλωσης πεζοπορικής διάσχισης Καλάβρυτα - Πάτρα και ενημέρωση για το κόστος
Υπενθύμιση του προγράμματος της εκδήλωσης πεζοπορικής διάσχισης Καλάβρυτα - Πάτρα και ενημέρωση για το κόστος

26-27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 - ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ

Διήμερη πεζοπορική διάσχιση από τα Καλάβρυτα στην Πάτρα

Η διαδρομή ξεκινά από τη Μονή της Αγίας Λαύρας και καταλήγει στο οινοποιείο της Achaia Clauss στην Πάτρα.

Η διάσχιση θα πραγματοποιηθεί κυρίως από μονοπάτια και μικρούς χωματόδρομους.

Η διαδρομή περνά από εξαιρετικής ομορφιάς τοπία της αχαϊκής ενδοχώρας, πυκνά δάση, ποτάμια, χωριά παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ιστορικούς τόπους και θρησκευτικά μνημεία. Τα βελανιδοδάση Φλάμπουρων και Ποντιά, τα αχαϊκά Μετέωρα, τα πλατονοδάση και τις πηγές των ποταμών Σελινούντα και Γλαύκου, θρησκευτικά μνημεία όπως η Μονή Μακελαριάς, ιστορικά και παραδοσιακά χωριά όπως τα Φλάμπουρα, οι Λαπαναγοί, το Λεόντιο και το Πετρωτό.

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

1η ημέρα, 26 Σεπτεμβρίου:
Συγκέντρωση στα Καλάβρυτα στις 9:00 π.μ. και προώθηση στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας κοντά στη Μονή Αγίας Λαύρας.
Η πορεία διέρχεται, διαδοχικά, κοντά από το χωριό Κούτελη, το δρυοδάσος Κούτελης – Φλάμπουρων, το χωριό Φλάμπουρα, το δρυοδάσος Ποντιά, το πλατανόδασος ρέματος, τη Μονή Μακελαριάς, τον ποταμό Σελινούντα, το χωριό Λαπαναγοί, τα αχαΐκά Μετέωρα και καταλήγει στο χωριό Λεόντιο.
Στάσεις προβλέπονται στο χωριό Φλάμπουρα, το δάσος Ποντιά και τη Μονή Μακελαριάς.
Διάρκεια πορείας ~ 8 ώρες χωρίς τις στάσεις.
Διαμονή σε σκηνές στο χωριό Λεόντιο.

2η ημέρα, 27 Σεπτεμβρίου:
Εκκίνηση της πεζοπορίας στις 8:30 π.μ.
Η πορεία διέρχεται διαδοχικά από τις πηγές Σελινούντα, τους συνοικισμούς Κουναβαίικα, Βεταίικα, κοντά από τα ελατοδάση της Θάνας στο Παναχαϊκό όρος, το πλατανόδασος του ποταμού Γλαύκου, τις πηγές Ζουμπάτας, το χωριό Μοίρα, το συνοικισμό Λατσαίικα, το χωριό Πετρωτό και καταλήγει στο οινοποιείο Achaia Clauss.
Στάσεις προβλέπονται στο πλατανοδάσος του ποταμού Γλαύκου, τις πηγές Ζουμπάτας, και χωριό Πετρωτό.
Διάρκεια πορείας ~ 8 ώρες χωρίς τις στάσεις.
Επίσκεψη στο οινοποιείο και φαγητό.
Τέλος προώθηση προς τα σημεία αναχώρησης ανάλογα τον προορισμό των συμμετεχόντων.

Σε όλη τη διάρκεια της διήμερης πεζοπορίας θα υπάρχει η κατάλληλη υποστήριξη με αυτοκίνητο για τη μεταφορά των σκηνών των υπνόσακων κλπ.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας οι συμμετέχοντες θα μεταφέρουν μόνο το σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα (νερό και λίγη τροφή).

Σε αρκετά σημεία της πεζοπορίας θα μπορεί να γίνεται ανεφοδιασμός με οτιδήποτε κριθεί απαραίτητο όπως νερό, αναψυκτικά, τρόφιμα, ρούχα κλπ.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς όσων κουραστούν με το αυτοκίνητο συνοδείας.

Το κόστος της συμμετοχής είναι 55€ για τους συμμετέχοντες από Αθήνα και 35€ για τους συμμετέχοντες από Πάτρα και περιλαμβάνει τις μετακίνηση προς Καλάβρυτα και από Πάτρα προς Αθήνα, τα δύο γεύματα κατά τη διάρκεια των (πικ-νικ) πεζοποριών, την υποστήριξη για τη μεταφορά των αποσκευών, σκηνών, υπνόσακκων κλπ με το αυτοκίνητο και ένα πρωινό.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Share