Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Εκδρομή Αγίου Πνεύματος στη Νήσο Σκύρο, 18-20 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ημέρα - 18 Ιουνίου: Αναχώρηση από Αθήνα στις 06:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 6:50 από Αμπελοκήπους (κόμβος Λ. Κηφισίας & Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Κηφισίας – Εθνική οδός Αθηνών/Λαμίας.
Άφιξη στις 09:30 στο λιμάνι της Κύμης και επιβίβαση στο πλοίο για Σκύρο. Αναχώρηση στις 10:00 και άφιξη στις 11:50 στα Λιναριά. Μετακίνηση με το λεωφορείο στον Μώλο (παραλία Μαγαζιά) και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και ελεύθερο πρόγραμμα ή επίσκεψη στη Χώρα για όποιον επιθυμεί, μέχρι τις 16:00.
Στη συνέχεια αναχώρηση για την παραλία Ασπούς και τον όρμο Αχίλι απ' όπου ξεκινά απογευματινή πεζοπορία ~ 3 ωρών προς το ξωκλήσι Άγιος Αρτέμιος στο όρος Κοχυλάς.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο με το λεωφορείο, μικρή ξεκούραση και μετάβαση με τα λεωφορείο στη Χώρα στις 21:00.
Το βράδυ ελεύθερη περιήγηση στη Χώρα και δείπνο σε εστιατόρια του χωριού. Επιστροφή με το λεωφορείο στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα - 19 Ιουνίου: Μετάβαση με λεωφορείο στις 08:30 στη Χώρα. Εκκίνηση της κυκλικής πεζοπορίας (~5 ώρες) για τον Όλυμπο της Σκύρου με το περίφημο προστατευόμενο πευκοδάσος.
Στις 14:00 επιστροφή στη Χώρα και περιήγηση στα σοκάκια της. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Μουσείο Φαλτάϊτς.
Στις 16:00 αναχώρηση με το λεωφορείο για τη βόρεια Σκύρο με επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο Παλαμαρίου και στη συνέχεια στην παραλία Ατσίτσα (ή άλλη επιλογής μας) για απογευματινό θαλάσσιο μπάνιο.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο στις 20:00.
Το βράδυ ελεύθερο πρόγραμμα με προαιρετική περιήγηση στη Χώρα και δείπνο.

3η ημέρα - 20 Ιουνίου: Αναχώρηση στις 09:00 με το λεωφορείο για επίσκεψη στη νότια Σκύρο. Προαιρετική πεζοπορία (~ 3 ½ ώρες) από το οροπέδιο Άρι μέχρι το οροπέδιο Μαρουλικό του όρους Κοχυλάς, εντός της περιοχής του Δικτύου Natura 2000. Η ευρύτερη περιοχή αποτελεί το φυσικό βιότοπο του Σκυριανού αλόγου.  Εναλλακτικά θαλάσσιο μπάνιο σε παραλία της περιοχής (Καλαμίτσα ή Κολυμπάδα).
Στις 14:00 μετάβαση στη Λιναριά με το λεωφορείο.
Στις 15:00 αναχώρηση με το πλοίο για Κύμη. Άφιξη στις 16:50.
Αναχώρηση για Αθήνα στις 17:00 και άφιξη περίπου στις 20:00.

Όλες οι πεζοπορίες είναι προαιρετικές.
Ο αρχηγός της εκδρομής μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα της εκδρομής εφόσον κριθεί απαραίτητο για τυχόν απρόβλεπτους παράγοντες.

Κόστος συμμετοχής 150€/άτομο και περιλαμβάνει τα εισιτήρια του πλοίου, τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή των περιηγήσεων και τους οδηγούς των πεζοποριών.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share