Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Εξόρμηση στη νήσο Τριζόνια στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην εκδρομή που διοργανώνει στην σχετικά άγνωστη περιοχή της Δωρίδας (στη Φωκίδα), για αποχαιρετισμό του καλοκαιριού και τα (μάλλον) τελευταία θαλάσσια μπάνια με την επίσκεψη και πεζοπορίες στο νησί Τριζόνια του Κορινθιακού κόλπου και τα απέναντι παράλια και ημιορεινά τοπία και χωριά.

357 1357 2357 3357 4357 5357 6357 7357 8357 9

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

 • Αναχώρηση από Αθήνα στις 08:00 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:30 από Λ. Αλεξάνδρας και (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – οδός Πανόρμου – Εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας.
 • Άφιξη στο λιμανάκι της Γλυφάδας, στις 12:00, απ' όπου θα πάρουμε το πλοιάριο για το νησάκι Τριζόνια. Είναι το μεγαλύτερο και μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού, που έχει διατηρήσει το παραδοσιακό τοπικό του χρώμα και το φυσικό του κάλλος, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχοφόρων.
 • Στη συνέχεια κυκλική πεζοπορία στο νησί διάρκειας ~ 2 ωρών, με ευκαιρία για θαλάσσιο μπάνιο σε απόμερες παραλίες.
 • Κατάληξη στο γραφικό λιμάνι για ξεκούραση, θαλάσσιο μπάνιο και φαγητό.
 • Αναχώρηση στις 17:00 και μετακίνηση με το λεωφορείο στον παραθαλάσσιο οικισμό Μαραθιάς και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (περίπου στις 17:30).
 • Το απόγευμα και το βράδυ ελεύθερα για βόλτες στη διπλανή όμορφη παραλία Σκάλωμα και στο χωριό Μαραθιάς.

2η ημέρα Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

 • Μετάβαση με λεωφορείο στις 8:30 στο χωριό Παλιόμυλος.
 • Εκκίνηση στις 8:45 της πεζοπορίας (~ 4 ½ ώρες) με πρώτη στάση το χωριό Πύργος με τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια. Στη συνέχεια ανάβαση και μετά κατάβαση με κατάληξη το χωριό Άνω Σεργούλα με μοναδική θέαση στον Κορινθιακό κόλπο, τα Τριζόνια και τα απέναντι βουνά της Πελοποννήσου. Συνολικό μήκος πορείας ~12χλμ., σύνολο ανάβασης 550μ. και κατάβασης 650μ.
 • Εναλλακτικό πρόγραμμα με επίσκεψη στην ιστορική μονή Βαρνάκοβας, που ιδρύθηκε τη μεσοβυζαντινή περίοδο, το έτος 1077 και το χωριό της πέτρας, τη Φιλοθέη, με την υπέροχή θέαση προς τον Κορινθιακό και τα βουνά της Πελοποννήσου για καφέ στην πλατεία του χωριού και γνωριμία με τους κατοίκους του.
 • Συγκέντρωση όλων στην Παραλία Σεργούλας περίπου στις 14:30 για θαλάσσιο μπάνιο και φαγητό.
 • Αναχώρηση στις 16:30 και στάση στο όμορφο Γαλαξίδι για ξεκούραση και καφέ.
 • Άφιξη στην Αθήνα περίπου στις 21:00.

Ο αρχηγός της εκδρομής μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα της εκδρομής εφόσον κριθεί απαραίτητο για τυχόν απρόβλεπτους παράγοντες.

Κόστος συμμετοχής 75€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο και το πλοιάριο για Τριζόνια, διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή των περιηγήσεων και τους οδηγούς των πεζοποριών.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share