Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Διήμερη πεζοπορική διάσχιση από τα Καλάβρυτα στην Πάτρα

8 – 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016: ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ

Διήμερη πεζοπορική διάσχιση από τα Καλάβρυτα στην Πάτρα.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από τη Μονή της Αγίας Λαύρας και καταλήγει στο οινοποιείο της Achaia Clauss στην Πάτρα. Η διαδρομή διέρχεται από εξαιρετικής ομορφιάς τοπία της αχαϊκής ενδοχώρας, πυκνά δάση, ποτάμια, χωριά παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ιστορικούς τόπους και θρησκευτικά μνημεία. Τα βελανιδοδάση Φλάμπουρων και Ποντιά, τα αχαϊκά Μετέωρα, τα πλατονοδάση και τις πηγές των ποταμών Σελινούντα και Γλαύκου, θρησκευτικά μνημεία όπως η Μονή Μακελαριάς, ιστορικά και παραδοσιακά χωριά όπως τα Φλάμπουρα, οι Λαπαναγοί, το Λεόντιο και το Πετρωτό.
Η διάσχιση θα πραγματοποιηθεί από μονοπάτια και μικρούς χωματόδρομους.

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

1η ημέρα, Σάββατο 8 Οκτωβρίου:

Συγκέντρωση στα Καλάβρυτα στις 8:30 π.μ. και προώθηση στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας κοντά στη Μονή Αγίας Λαύρας.

Η πορεία διέρχεται διαδοχικά, κοντά από το χωριό Κούτελη, το δρυοδάσος Κούτελης – Φλάμπουρων, το χωριό Φλάμπουρα, το δρυοδάσος Ποντιά, το πλατανόδασος ρέματος, τη Μονή Μακελαριάς, τον ποταμό Σελινούντα, το χωριό Λαπαναγοί, τα αχαΐκά Μετέωρα και καταλήγει στο χωριό Λεόντιο.

Στάσεις προβλέπονται στο χωριό Φλάμπουρα, το δάσος Ποντιά και τη Μονή Μακελαριάς.

Διάρκεια πορείας ~ 8 ώρες χωρίς τις στάσεις.

Διαμονή σε σκηνές στο χωριό Λεόντιο.

2η ημέρα, Κυριακή 9 Οκτωβρίου:

Εκκίνηση της πεζοπορίας στις 8:30 π.μ.

Η πορεία διέρχεται διαδοχικά από τις πηγές Σελινούντα, τους συνοικισμούς Κουναβαίικα και Βεταίικα, κοντά από τα ελατοδάση της Θάνας στο Παναχαϊκό όρος, το πλατανόδασος του ποταμού Γλαύκου, τις πηγές Ζουμπάτας, το χωριό Μοίρα, το συνοικισμό Λατσαίικα, το χωριό Πετρωτό και καταλήγει στο οινοποιείο Achaia Clauss.

Στάσεις προβλέπονται στο πλατανοδάσος του ποταμού Γλαύκου, τις πηγές Ζουμπάτας, και το χωριό Πετρωτό.

Διάρκεια πορείας ~ 8 ώρες χωρίς τις στάσεις.

Επίσκεψη στο οινοποιείο με ξενάγηση και οινογνωσία και γεύμα σε διπλανό εστιατόριο.

Τέλος προώθηση προς τα σημεία αναχώρησης ανάλογα τον προορισμό των συμμετεχόντων.

Γενικές Πληροφορίες:

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 10 και μέγιστος 20 άτομα.

Η μετάβαση προς τα Καλάβρυτα και η επιστροφή από την Πάτρα θα γίνει με μέριμνα των συμμετεχόντων. Αν υπάρξει αρκετή συμμετοχή θα εξετασθεί η δυνατότητα μεταφοράς με λεωφορείο και θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεννόησης.

Επίσης όσοι από τους συμμετέχοντες επιθυμούν, μπορούν να συναντηθούν με τους διοργανωτές την προηγούμενη ημέρα (Παρασκευή 7 Οκτωβρίου) και να διανυκτερεύσουν στα Καλάβρυτα.

Σε όλη τη διάρκεια της διήμερης πεζοπορίας θα υπάρχει η κατάλληλη υποστήριξη με αυτοκίνητο για τη μεταφορά των σκηνών των υπνόσακων κλπ. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας οι συμμετέχοντες θα μεταφέρουν μόνο το σακίδιο πλάτης με τα απολύτως απαραίτητα (νερό και λίγη τροφή). Σε αρκετά σημεία της πεζοπορίας θα μπορεί να γίνεται ανεφοδιασμός με οτιδήποτε κριθεί απαραίτητο όπως νερό, αναψυκτικά, τρόφιμα, ρούχα κλπ. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς όσων κουραστούν με το αυτοκίνητο συνοδείας.

Το κόστος της συμμετοχής είναι 40€ και περιλαμβάνει την υποστήριξη για τη μεταφορά των αποσκευών, σκηνών, υπνόσακων κλπ. με αυτοκίνητο, τα δύο γεύματα (πικ-νικ) κατά τη διάρκεια των πεζοποριών, και ένα πρωινό.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και
στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share