Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Εξόρμηση στα χωριά Ζιγοβίστι και Ελάτη του Μαίναλου την Κυριακή 16/10/2016

Συνέχεια στην εξερεύνηση του Mainalon Trail με τη διαδρομή ανάμεσα στα χωριά Ζιγοβίστι και Ελάτη. Εναλλακτικό πρόγραμμα με επισκέψεις και πεζοπορία στις μονές στο φαράγγι του Λούσιου, τη Δημητσάνα και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.

359 1359 2

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην πεζοπορική εξόρμηση που θα δώσει συνέχεια στην εξερεύνηση μας του Mainalon Trail με τη διαδρομή ανάμεσα στα χωριά Ζιγοβίστι και Ελάτη.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:30 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας).
    Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσης - Λ. Καβάλας – Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.
  • Άφιξη στο Ζιγοβίστι γύρω στις 11:00.
  • Εκκίνηση της πεζοπορία διάρκειας ~5 ώρες στο τμήμα του μονοπατιού Mainalon trail από το Ζιγιοβίστ στην Ελάτη μήκους 15 χλμ.

Η διαδρομή Menalon Trail είναι μια μεγάλη ορεινή πεζοπορία μήκους 75 χλμ. με αφετηρία τη Στεμνίτσα και προορισμό τα Λαγκάδια, περνώντας από τη Δημητσάνα, το Ζυγοβίστι, την Ελάτη, τη Βυτίνα, την Νυμφασία, τα Μαγούλιανα και το Βαλτεσινίκο.
Το Menalon Trail έχει οργανωθεί σε οκτώ κατά σειρά τμήματα. Κάθε μεγάλο τμήμα συνέχεται με ένα μικρότερο, ώστε ο πεζοπόρος να μπορεί να κάνει το βέλτιστο συνδυασμό. Το τμήμα Ζιγοβίστι-Βυτίνα είναι το 3ο τμήμα της Από το Ζυγοβίστι (υψομ. 1150μ.) ανηφορίζουμε προς την κορφή του Πλειοβουνίου, (1643μ. ) και την παρακάμπτουμε από ανατολικά σε υψόμετρο 1550 μ. το ψηλότερο σημείο της διαδρομής και του Menalon Trail. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε διαδοχικά το τεράστιο οροπέδιο Βλάχικα, τη σπηλιά του Λύγκου την πηγή Μπουρμπουλίστρα, τη Βρύση Παλιοχώρι και την ωραία εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και συνεχίζουμε με ανηφόρα στο τέλος μέχρι την Ελάτη (υψομ. 1190μ.). Είναι συνολικά μέτριας δυσκολίας (2/5)

Όσοι από τους συμμετέχοντες δεν επιθυμούν να πραγματοποιήσουν την πεζοπορία, μπορούν να επισκεφτούν το Μουσείο Υδροκίνησης, να κάνουν μικρή πεζοπορία μέχρι τη Δημητσάνα, να περιηγηθούν στα σοκάκια και να επισκεφτούν τα μουσεία και τα αξιόλογα σημεία της κωμόπολης.

  • Γεύμα σε εστιατόριο του χωριού Ελάτη γύρω στις 16:00.
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 17:30.
  • Άφιξη περίπου στις 20:30.

Κόστος συμμετοχής 20€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχής της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670

Share