Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Πεζοπορική εξόρμηση στη δυτική Αττική την Κυριακή 23/9/2018

ΒΙΛΙΑ (τοποθεσία Μάλια Ψάθα) – ΚΑΣΤΡΟ ΑΙΓΟΣΘΕΝΩΝ

Αγαπητοί φίλοι,

Ξεκινάμε πάλι τον Σεπτέμβριο μ’ ένα καινούργιο πρόγραμμα πεζοποριών, περιηγήσεων και επισκέψεων στα βουνά της Ελλάδας.

Η πρώτη μας πεζοπορική εξόρμηση θα γίνει την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και θα μας οδηγήσει μέσα από μια πρωτότυπη και άγνωστη διαδρομή, από την τοποθεσία Μάλια Ψάθα, λίγο έξω από τα Βίλια, στον αρχαιολογικό χώρο και το Κάστρο των Αιγοσθένων και στην παραλία του Πόρτο Γερμενού (Αιγόσθενα σύμφωνα με την αρχαία ονομασία). Διάρκεια πορείας 3 ½ έως 4 ώρες.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση από τον φίλο της ΑΤΡΑΠΟΣ κ. Σωτήρη Κόλλια, εμπνευστή και δημιουργό της διαδρομής, στο Κάστρο Αιγοσθένων που δεσπόζει στον ομώνυμο ανατολικό όρμο του Κορινθιακού κόλπου, όπου εκτός των άλλων θα μάθουμε για τον αρχαίο μάντη Μελάμποδα, που λατρευόταν στην περιοχή, αναζητώντας τα ερείπια του ναού που ήταν αφιερωμένος σ’ αυτόν.

Η ημέρα μας θα τελειώσει με μπάνιο ταβέρνα και καφέ στο Πόρτο Γερμενό και αναχώρηση για Αθήνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • 08:00 Αναχώρηση από την Ελληνογαλλική Σχολή της Αγίας Παρασκευής
  • 08:30 Αναχώρηση από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας)
    Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσσης - Λ. Καβάλας – Εθνική Οδό Αθηνών–Κορίνθου – Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θήβας.
  • 10:30 Άφιξη στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας μετά από σύντομη στάση στην Οινόη.
  • 10:45 Αναχώρηση για την πεζοπορία.
  • 15:00 Τέλος της πεζοπορίας και ξενάγηση στο κάστρο Αιγοσθένων.
  • 16:00 Θαλάσσιο μπάνιο και φαγητό/καφέ στο Πόρτο Γερμενό.
  • 18:30 Αναχώρηση για Αθήνα.

Κόστος συμμετοχής 20€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share