Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Εκδρομή στην Αμπελιώνα Μεσσηνίας στις 13-14 Απριλίου 2019

ΕΚΔΡΟΜΗ 13 – 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ΑΜΠΕΛΙΩΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Ανδρίτσαινα - Καρύταινα)

Αγαπητοί φίλοι,

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε πεζοπορικές περιπλανήσεις στη σκιά του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα και του Λύκαιου όρους, στα ίχνη των πρόσφατα διαμορφωθέντων Apollotrails”, σε αναζήτηση του αρκαδικού μύθου για τον Δία, με βάση το πανέμορφο και δασοσκεπές χωριό Αμπελιώνα και τα γύρω χωριά. Γνωριμία με την ιστορική κωμόπολη της Ανδρίτσαινας, την αρχιτεκτονική της και την περίφημη βιβλιοθήκη της. Επίσκεψη και μικρή περιήγηση στην ιστορική Καρύταινα και το περίφημο φράγκικο κάστρο της.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Σάββατο 13 Απριλίου:

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσης – Λ. Καβάλας – Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.
  • Άφιξη στην Ανδρίτσαινα γύρω στις 12:00.
  • Μικρή περιήγηση και γνωριμία με την Ανδρίτσαινα και την αρχιτεκτονική της.
  • Επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο και τη βιβλιοθήκη.
  • Μετάβαση με το λεωφορείο για επίσκεψη με ξενάγηση στο θαυμάσιο μνημείο, το δωρικό ναό ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.
  • Εύκολη πεζοπορία από το Ναό προς το χωριό Σκληρού και μέχρι το χωριό Αμπελιώνα διάρκειας ~ 2 ½ ωρών.
  • Τακτοποίηση στα δωμάτια και βραδινό σε εστιατόριο του χωριού.
  • Δείπνο σε εστιατόριο του χωριού.

Κυριακή 13 Απριλίου:

  • Στις 09:00 αναχώρηση για τη κυκλική πεζοπορία προς τα χωριά Άγιος Σώστης και Νέδα, περνώντας από το ιερό του Πανός. Μήκος πεζοπορίας ~ 9 χλμ. Διάρκεια ~4 ώρες.
  • Γεύμα σε εστιατόριο του χωριού ή της Καρύταινας.
  • Στις 15:00 μετάβαση με το λεωφορείο για την περιήγηση στην ιστορική Καρύταινα, που κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός και την επίσκεψη στο φράγκικο κάστρο της, το καλύτερα διατηρημένο στην Ελλάδα δείγμα αμυντικής αρχιτεκτονικής.
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 18:00.
  • Άφιξη στην Αθήνα περίπου στις 21:30.

Σημείωση:

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 15 άτομα και μέγιστος 20.

Κόστος συμμετοχής: 80€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διαμονή στο ξενώνες* του χωριού σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, τη διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

* Η διαμονή θα γίνει σε δύο ξενώνες του χωριού τον ABELIONA GUESTHOUSE και τον Hikers Club. Ο πρώτος διαθέτει 6 δίκλινα δωμάτια σε δύο ορόφους, με ένα μπάνιο ανά τρία δωμάτια σε κάθε όροφο. Ο δεύτερος διαθέτει 5 δίκλινα δωμάτια με τέσσερα μπάνια.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 11/04/2019

Πληροφορίες: Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share