Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Κυριακή 23 Μαΐου 2021: ΜΑΙΝΑΛΟ: ΠΙΑΝΑ – ΑΡΚΟΥΔΟΡΕΜΑ - ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην πεζοπορική εξόρμηση στο Αρκουδόρεμα, στην καρδιά του Μαινάλου, από το χωριό Πιάνα μέχρι το Λιμποβίσι, το λινό των Κολοκοτρωναίων, τιμώντας επ’ ευκαιρία τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσης - Λ. Καβάλας – Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.
  • Άφιξη στο χωριό Πιάνα γύρω στις 11:00.
  • Εκκίνηση της πεζοπορίας από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου αρχικά προς το Λυκόρεμα και στη συνέχεια προς το Αρκουδόρεμα, περνώντας από την Παναγία του Αρκουδορέματος ένα εκκλησάκι του 14ου αιώνα, με κατάληξη το Λιμποβίσι, το λινό των Κολοκοτρωναίων, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης.
  • Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα μονοπάτια της ορεινής Αρκαδίας. Έχει πολύ καλή πορτοκάλι σήμανση και στη διαδρομή είναι πιθανό να συναντήσουμε μικρούς καταρράκτες και μικρές λίμνες. Σημειώνονται δύο Ιδιαιτερότητες διαδρομής: Δυο σημεία που χρειάζονται καταρρίχηση (δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία και εξοπλισμός) και άλλα δύο σημεία με έντονη κλίση ανάβασης με την χρήση μόνιμα τοποθετημένων σχοινιών στήριξης.
  • Θεωρείται μέτριας δυσκολίας και το μήκος της διαδρομής είναι ~ 11.500 μ. και χρόνος διάσχισης ~4 ½ ώρες. Συνολική υψομετρική ανάβασης 600 μ. και κατάβασης 250 μ.
  • Υπάρχει δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί μικρότερης διαδρομής, μήκους ~ 7,5 χλμ. και διάρκειας ~ 3 ½ ώρες από την Πιάνα μέχρι την Παναγία του Αρκουδορέματος.
  • Άφιξη στο Λιμποβίσι περίπου στις 16:00
  • Γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής.
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 18:00.
  • Άφιξη περίπου στις 21:30.

Κόστος συμμετοχής 23€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχής της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Σημείωση: Περιορισμένες συμμετοχές λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου στο λεωφορείο και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για τον Covid-19, που θα ισχύουν την ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share