Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

5 - 6 - 7 ΜΑΡΤΙΟΥ - ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΙΕΡΙΑ – ΒΕΛΒΕΝΔΟΣ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε ένα παραδοσιακό καρναβάλι και γνωριμία με τον ιστορικό Βελβενδό, στους πρόποδες των δυτικών Πιερίων και κοντά στον Αλιάκμονα ποταμό και τη λίμνη που σχηματίζεται πριν το φράγμα του Πολύφυτου.

Πεζοπορίες στις πλαγιές των Πιερίων μέχρι το χωριό Καταφύγι και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αιανής και το γεωπάρκο Μπουχάρια.

Αναλυτικό πρόγραμμα*

1η ημέρα, Σάββατο 5 Μαρτίου:

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:00 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 07:30 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Πατησίων – Αχαρνών – Εθνική Οδός Αθηνών/Λαμίας.
  • Άφιξη στο χωριό Σέρβια γύρω στις 14:30.
  • Μικρή ξεκούραση και πεζοπορία περίπου δύο ωρών στο φαράγγι μέχρι τη βυζαντινή ακρόπολη των Σερβίων.
  • Στη συνέχεια μετακίνηση με το λεωφορείο προς τον Βελβενδό και τακτοποίηση στα ξενοδοχεία.
  • Το βράδυ παρακολούθηση των τοπικών εκδηλώσεων της αφής των φανών στα χωριά.

2η ημέρα Κυριακή 6 Μαρτίου:

  • Εκκίνηση στις 9:00 για την κυκλική πεζοπορία στα Πιέρια από το Βελβενδό προς το χωριό Καταφύγι και επιστροφή διάρκειας 7 περίπου ωρών. Μήκος διαδρομής 16 χλμ. και υψομετρική διαφορά ανάβασης και κατάβασης 750 μ.
  • Εναλλακτικό πρόγραμμα με εύκολη πεζοπορία περίπου 2 ½ ώρες από το Βελβενδό προς τον καταρράκτη Σκεπασμένο, παρακολούθηση των καρναβαλικών εκδηλώσεων και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο ή/και της Αιανής.
  • Το βράδυ συγκέντρωση στο Βελβενδό για την παρακολούθηση των εκδηλώσεων των φανών.

3η μέρα Δευτέρα 7 Μαρτίου:

  • Αναχώρηση από τον Βελβενδό στις 10:00
  • Επίσκεψη στη λίμνη Πολύφυτου και κούλουμα στο χωριό Νεράιδα.
  • Αναχώρηση στις 13:30 και επίσκεψη στο γεωπάρκο Μπουχάρια με μικρή πεζοπορία διάρκειας μιας ώρας. (Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί εφόσον υπάρξει χρόνος μετά τα κούλουμα στο χωριό Νεράιδα).
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 15:00 και άφιξη περίπου στις 22:00.

*Ανάλογα με τη ροή του προγράμματος και εφόσον είναι χρονικά δυνατόν θα πραγματοποιηθεί και επίσκεψη στο οινοποιείο Κτήμα Βογιατζή δίπλα στη λίμνη του Πολύφυτου

Σας περιμένουμε!

Σημείωση:

Περιορισμένες συμμετοχές λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου στο λεωφορείο και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για τον Covid-19, που θα ισχύουν την ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις για τις μετακινήσεις με λεωφορεία απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης που να ισχύει την ημερομηνία της εκδρομής ή πιστοποιητικό rapid test 48 ωρών για τους μη εμβολιασμένους.

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τον προγραμματισμό των καρναβαλικών εκδηλώσεων στον Βελβενδό και τα γύρω χωριά, τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Κόστος συμμετοχής: 190€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διαμονή σε δίκλινο με πρωινό, τη διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για τις περιοχές της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 1-2-2022.

Η έγκαιρη και σύντομη δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τις κρατήσεις των δωματίων στα ξενοδοχεία της περιοχής.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684, Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share