Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Κυριακή 13/02/2022 - Ψάρι Κορινθίας

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΛΙΜΝΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην πεζοπορία γύρω από το χωριό Ψάρι Κορινθίας σε κυκλική διαδρομή στο όρος Σταυραετός, με θέαση προς τη λίμνη Στυμφαλία και η οποία περνά κοντά από τα υπολείμματα του Αδριάνειου υδραγωγείου.

476-1476-2

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 8:00 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:30 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – οδός Ιουλιανού – Σταθμός Λαρίσης – Λ. Καβάλας.
  • Άφιξη στο χωρίο Ψάρι γύρω στις 10:30 και εκκίνηση της πεζοπορίας.
  • Η πεζοπορία είναι κυκλική και κινείται στο όρος Σταυραετός, δυτικά του χωριού και περνά από τα ερείπια του παλαιού χωριού στη θέση «Παλιοχώρι» και συναντά τη σήραγγα και την γέφυρα του Αδριάνειου υδραγωγείου. Έχει θέαση προς τη λίμνη Στυμφαλία και από την κορυφή «Σταυραετός», μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο, το βράχο της Ακροκορίνθου και το όρος Μικρή Ζήρεια.
  • Η πορεία είναι διάρκειας 4 ½ ωρών περίπου και μήκους 11,5 χλμ. Είναι ελαφρά ανηφορική στην αρχή από υψόμετρο 800 μ. μέχρι 1.056 μ. και στη συνέχεια κατηφορίζει. Το τελευταίο τμήμα της, περίπου 3 χλμ. πριν το χωριό είναι επίσης ανηφορικό, το οποίο όποιος επιθυμεί, μπορεί να αποφύγει με επιβίβαση στο λεωφορείο.
  • Άφιξη στο χωριό περίπου στις 16:00.
  • Γεύμα σε εστιατόριο του χωριού.
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 18:00.
  • Άφιξη περίπου στις 20:30.

Σημείωση:
Περιορισμένες συμμετοχές λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου στο λεωφορείο και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για τον Covid-19, που θα ισχύουν την ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης. Μάσκες και χρήση αντισηπτικών είναι τα απολύτως απαραίτητα.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις για τις μετακινήσεις με λεωφορεία απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης που να ισχύει την ημερομηνία της εκδρομής ή πιστοποιητικό rapid test 48 ωρών για τους μη εμβολιασμένους.

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Κόστος συμμετοχής: 23€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διανομή ηλεκτρονικού υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες:

Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share