Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Κυριακή 27/02/22 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ή ΑΡΦΑΡΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ - ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στο «Μονοπάτι Αγίου Βασιλείου - το πέρασμα του Σολιώτη», μια κυκλική πεζοπορία στο χωριό Αμπελόκηποι Αιγιαλείας ή Αρφαρά, όπως λεγόταν παλαιότερα. Στη διαδρομή που ακολούθησε και ο τοπικός ήρωας Νικόλαος Σολιώτης και η ομάδα του μετά την συμπλοκή και δολοφονία των τριών Τούρκων γραμματοκομιστών στις Πόρτες Αγριδίου.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 7:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – οδός Ιουλιανού – Σταθμός Λαρίσης – Λ. Καβάλας.
  • Άφιξη στο χωρίο Αμπελόκηποι γύρω στις 11:00 και εκκίνηση της πεζοπορίας.
  • Η πεζοπορία είναι κυκλική και αρχικά περνά από το εγκαταλειμμένο βραχώδες Μοναστήρι του Αγίου Βασιλείου και ανηφορίζει στην πλαγιά του όρους Μαρμάτι δυτικά του χωριού, περνά από ξωκλήσια, παλιά χωράφια και ελατοδάσος στις τοποθεσίες Δρυμώνας και Μακρυά Λάκκα, διασχίζει το ρέμα Γουλά και κατηφορίζει από το παλιό πετρόχτιστο μονοπάτι που ένωνε τα Αρφαρά με το χωριό Αγρίδι στην περιοχή της Ζαρούχλας. Έχει εκπληκτική θέαση προς τον Κορινθιακό κόλπο και τα βουνά της Στερεάς Ελλάδας.
  • Η πορεία είναι διάρκειας 3 ½ - 4 ωρών περίπου και μήκους 10,0 χλμ. Είναι ανηφορική στην αρχή από υψόμετρο 700 μ. μέχρι 1.100 μ. και στη συνέχεια κατηφορίζει.
  • Όσοι δεν επιθυμούν να πεζοπορήσουν μπορούν να επισκεφθούν και να περιηγηθούν το θεματικό πάρκο «AreaSynest» στο χωριό Συνεβρό με μικρή πεζοπορία και επισκέψεις στο λαογραφικό μουσείο, την αρμένικη εκκλησία και τα θεματικά θερμοκήπια.
  • Συγκέντρωση όλων στο χωριό Αμπελόκηποι περίπου στις 16:00.
  • Γεύμα σε εστιατόριο του χωριού.
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 18:00.
  • Άφιξη περίπου στις 21:30.

Σημείωση:
Περιορισμένες συμμετοχές λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου στο λεωφορείο και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για τον Covid-19, που θα ισχύουν την ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης. Μάσκες και χρήση αντισηπτικών είναι τα απολύτως απαραίτητα.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις για τις μετακινήσεις με λεωφορεία απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης που να ισχύει την ημερομηνία της εκδρομής ή πιστοποιητικό rapid test 48 ωρών για τους μη εμβολιασμένους.

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Κόστος συμμετοχής: 23€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διανομή ηλεκτρονικού υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Δεν περιλαμβάνεται η είσοδος στο θεματικό πάρκο στο Συνεβρό (10€)

Πληροφορίες:

Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share