Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 - Αρχαιολογικός χώρος Ηραίου, λίμνη Βουλιαγμένης

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΗΡΑΙΟΥ – ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Πεζοπορία στο μονοπάτι από τον οικισμό Στέρνας μέχρι το Ηραίον Λουτρακίου

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί σε μια σχετικά εύκολη πεζοπορία από το πευκοδάσος του οικισμού Στέρνα της Περαχώρας μέχρι σον φάρο Μελιγκάβι, στο ακρωτήρι πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου. Στη συνέχεια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο όπου μπορούμε να κολυμπήσουμε. Ξεκούραση στη λίμνη Βουλιαγμένης και μια ακόμη ευκαιρία για θαλάσσιο μπάνιο.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσης - Λ. Καβάλας – Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.
  • Άφιξη στην αρχή της πεζοπορίας γύρω στις 10:30.
    • Πρόκειται για μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή αρχικά σε πευκόδασος και μετά παραθαλάσσια δίπλα σε μικρούς ορμίσκους με θέαση στον βόρειο Κορινθιακό και τις Αλκυονίδες νήσους και με κατάληξη στον φάρο Μελιγκάβι και τον αρχαιολογικό χώρο Ηραίον.
    • Μήκος διαδρομής περίπου 7 χλμ. Διάρκεια περίπου 3 ώρες (χωρίς τις στάσεις).
    • Η πορεία είναι σχεδόν παραθαλάσσια και σε ορισμένα σημεία της κινείται σε βραχώδες έδαφος .
  • Άφιξη στο Ηραίον περίπου στις 14:00 και επίσκεψη στον φάρο και τον  αρχαιολογικό χώρο.
    • Μεταφορά με το λεωφορείο στη λίμνη Βουλιαγμένης.
    • Προαιρετική πεζοπορία από τη λίμνη Βουλιαγμένης μέχρι το μικρό κανάλι που τη συνδέει με τον Κορινθιακό κόλπο.
    • Ξεκούραση στη λίμνη και ευκαιρία για θαλάσσιο μπάνιο και γεύμα σε παραλίμνιο εστιατόριο.
    • Γεύμα σε παραθαλάσσιο εστιατόριο της λίμνης Βουλιαγμένης.
  • Απογευματινός καφές στο Λουτράκι στις 18:00.
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 19:30.
  • Επιστροφή περίπου στις 20:30.

Σημείωση:         
Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν κατά του Covid-19 κατά την ημέρα διεξαγωγής της πεζοπορίας. Υπενθυμίζουμε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική μέσα στο λεωφορείο.
Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.
Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σε ρουχισμό και υπόδηση και ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση για τις ανάγκες της πεζοπορίας.

Κόστος συμμετοχής 23€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Share