Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

1-2 Οκτωβρίου 2022: Χερσόνησος Μεθάνων

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΜΕΘΑΝΩΝ

Διήμερη πεζοπορική εξόρμηση στη χερσόνησο των Μεθάνων.

Γνωριμία με τους εγκαταλελειμμένους οικισμούς, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα ιαματικά λουτρά, τη φύση και το ηφαιστειακό τοπίο της χερσονήσου.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Σάββατο 1 Οκτωβρίου

  • Στις 07:00 Αναχώρηση από  Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 7:30 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσης - Λ. Καβάλας – Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.
  • Άφιξη στα Μέθανα και στην αρχή της πεζοπορίας γύρω στις 11:00.
  • Πεζοπορία από το χωριό Μεγαλοχώρι προς τον κρατήρα του ηφαιστείου και κατάληξη την Καμένη Χώρα. Μήκος πεζοπορίας ~10,0 χλμ., υψομετρική διαφορά ανάβασης 500 μ. διάρκεια ~ 4 ώρες. (από το βουνό)
  • Εναλλακτικό πρόγραμμα με μικρότερες πεζοπορίες: Μεταφορά με το λεωφορείο στη Καμένη Χώρα και πεζοπορία προς το ακρωτήριο της Κρασοπαναγιάς  για θαλάσσιο μπάνιο (Μήκος 5 χλμ., υψομετρική διαφορά ανάβασης 200 μ., διάρκεια 2 ώρες). Προαιρετική
  • μέχρι τον κρατήρα του ηφαιστείου (Μήκος 2 χλμ. υψομετρική διαφορά ανάβασης 70 μ., διάρκεια 45’).
  • Συγκέντρωση όλων στην Καμένη Χώρα για φαγητό.
  • Στη συνέχεια, περίπου στις 18:00, μετάβαση στα Μέθανα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
  • Βράδυ ελεύθερο.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου

  • Μετά το πρωινό, στις 08:30, εκκίνηση της πεζοπορίας διάσχισης της χερσονήσου από τα Μέθανα προς τα  χωριά Μακρύλογγο , Παλιά Λουτρά και Κουνουπίτσα. (Μήκος διαδρομής 11 χλμ., υψομετρική διαφορά ανάβασης  600μ., διάρκεια ~ 4 ώρες).
  • Αν το οδικό επιτρέπει την πρόσβαση στο λεωφορείο η πεζοπορία μπορεί να επεκταθεί  προς το χωριό Άγιος Νικόλαος. (Μήκος διαδρομής 13 χλμ., υψομετρική διαφορά ανάβασης  600μ., διάρκεια ~ 5 ώρες).
  • Εναλλακτικό πρόγραμμα με μικρότερη πεζοπορία: Πρωινή επίσκεψη τα λουτρά των Μεθάνων και στη συνέχεια μικρή πεζοπορία μέχρι την παραλία Λιμνιώνας για θαλάσσιο μπάνιο. Μήκος ~ 2 χλμ., διάρκεια ~ 1/2 ώρα και επιστροφή).
  • Μεταφορά με το λεωφορείο για τη συνάντηση των πεζοπόρων, με επίσκεψη στα Παλαιά Λουτρά ή τον Άγιο Νικόλαο(ανάλογα την κατάληξη της πεζοπορικής ομάδας).
  • Γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής.
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 18:00.
  • Άφιξη περίπου στις 22:00.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 25/9/22

Σημείωση:         
Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν κατά του Covid-19 κατά την ημέρα διεξαγωγής της πεζοπορίας. Υπενθυμίζουμε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική μέσα στο λεωφορείο.
Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.
Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σε ρουχισμό και υπόδηση και ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση για τις ανάγκες της πεζοπορίας.

Κόστος συμμετοχής: 80€/άτομο και περιλαμβάνει διαμονή σε ξενοδοχείο σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Share