Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Κυριακή 14 Μαΐου 2023: ΜΑΙΝΑΛΟ: ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ - ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην πεζοπορική εξόρμηση στo τμήμα Μαγούλιανα - Βαλτεσινίκο του Mainalon trail.

Συνέχεια και την ολοκλήρωση της πεζοπορικής μας εξερεύνησης του πιστοποιημένου μονοπατιού Mainalon Trail στην καρδιά του Μαινάλου, με πεζοπορία ανάμεσα στα χωριά  Μαγούλιανα, το ψηλότερο χωριό της Πελοποννήσου και το Βαλτεσινίκο.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:00 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 7:30 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσης - Λ. Καβάλας – Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.
  • Άφιξη στα Μαγούλιανα γύρω στις 11:00.
  • Εκκίνηση της  εύκολης  πεζοπορίας στο τμήμα του μονοπατιού Mainalon trail από το Μαγούλιανα στο Βαλτεσινίκο. Μήκος διαδρομής ~ 6.600 μ., υψομετρική διαφορά ανάβασης 220 μ. και κατάβασης 150 μ. και χρόνος διάσχισης  ~2 ½ ώρες.
  • Επέκταση της πεζοπορίας μέχρι το κάστρο Βαλτεσινίκου για όποιον επιθυμεί. Μήκος διαδρομής  ~3,0 χλμ. Υψομετρική διαφορά ανάβασης – κατάβασης 150 μ. και διάρκεια ~1 ½ ώρα.
  • Η διαδρομή Menalon Trail είναι μια μεγάλη ορεινή πεζοπορία μήκους 75 χλμ. με αφετηρία τη Στεμνίτσα και προορισμό τα Λαγκάδια, περνώντας από τη Δημητσάνα, το Ζυγοβίστι, την Ελάτη, τη Βυτίνα, την Νυμφασία, τα Μαγούλιανα και το Βαλτεσινίκο. Το Menalon Trail έχει οργανωθεί σε οκτώ κατά σειρά τμήματα. Το τμήμα Βαλτεσινίκο – Μαγούλιανα είναι το 7ο τμήμα της διαδρομής.
  • Γεύμα σε εστιατόριο του χωριού Βαλτεσινίκο ή στα Μαγούλιανα.
  • Απογευματινός καφές και μικρή βόλτα στη Βυτίνα εφόσον υπάρχει χρόνος.
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 18:30.
  • Άφιξη περίπου στις 21:30.

Σημείωση :        

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας !!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σε ρουχισμό και υπόδηση και ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση για τις ανάγκες της πεζοπορίας.

Κόστος συμμετοχής 25€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχής της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής: Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share