Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Κυριακή 18/06/23 - ΑΚΡΑΤΑ: ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην ποταμοδιάχιση του φαραγγιού του Περιστεριώνα του ποταμού Κράθι, κοντά στην Ακράτα. Ένα  πολύ στενό και πολύ ψηλό φαράγγι, με καταρράκτες και ενώ σε σημεία το νερό πέφτει από ψηλά χαρίζοντας μοναδικές εικόνες στους επισκέπτες του.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 7:00 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 7:30 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – οδός Ιουλιανού – Σταθμός Λαρίσης – Λ. Καβάλας.
  • Άφιξη στη γέφυρα του ποταμού Κράθι στο δρόμο προς το χωριό Βούτσιμο κοντά στην Ακράτα και στη νότια είσοδο του φαραγγιού γύρω στις 11:00 και εκκίνηση της πεζοπορίας.
  • Η πεζοπορία για τη διάσχιση του φαραγγιού Περιστεριώνα είναι συνολικού μήκους (μονοπάτια και δρόμοι πρόσβασης και ποτάμι) περίπου 4,0 χλμ. Ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν, κυρίως από την ποσότητα του νερού που θα υπάρχει, θα πραγματοποιηθεί όλη η ποταμοδιάσχιση  μέχρι την Ακράτα ή τμήμα της μέχρι ενός σημείου και επιστροφή από την ίδια διαδρομή. Σε κάθε περίπτωση θα θαυμάσουμε τους καταρράκτες κοντά στη γέφυρα.
  • Η συνολική πορεία υπολογίζεται να είναι διάρκειας ~ 2  ½ ωρών περίπου.
  • Μετά την πεζοπορία στην παραλία της Ακράτας για θαλάσσιο μπάνιο.
  • Γεύμα σε εστιατόριο του χωριού.
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 18:00.
  • Άφιξη περίπου στις 21:30.

Σημείωση:        

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας !!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σε ρουχισμό και υπόδηση και ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση για τις ανάγκες της πεζοπορίας.

Ειδικά για τη διαδρομή αυτή θα πρέπει να έχουν εξοπλισμό για περπάτημα και πιθανόν κολύμπι στο ποτάμι.

Κόστος συμμετοχής: 25€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για τις περιοχές της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684, Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share