Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023: ΜΑΙΝΑΛΟ: ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ - ΛΑΓΚΑΔΙΑ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην πεζοπορική εξόρμηση στo τμήμα Βαλτεσινίκο - Λαγκάδια του Mainalon trail.

Συνέχεια και την ολοκλήρωση της πεζοπορικής μας εξερεύνησης του πιστοποιημένου μονοπατιού Mainalon Trail στην καρδιά του Μαινάλου, με πεζοπορία ανάμεσα στα χωριά Βαλτεσινίκο και Λαγκάδια. 

Παράλληλη ενημέρωση για τη δημιουργία του Mainalon Trail, τη σήμανση και τη συντήρηση του.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:00 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 7:30 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσης - Λ. Καβάλας – Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.
  • Άφιξη στο  Βαλτεσινίκο γύρω στις 11:00.
  • Εκκίνηση της  πεζοπορίας στο τμήμα του μονοπατιού Mainalon trail από το Βαλτεσινίκο στα Λαγκάδια. Μήκος διαδρομής 14 χλμ., υψομετρική διαφορά ανάβασης 500 μ. και κατάβασης 700 μ. και χρόνος διάσχισης  ~5 ώρες.
  • Στην πεζοπορία θα μας συνοδεύσουν συντελεστές της δημιουργίας του Mainalon Trail και θα μας ενημερώσουν για τη επιλογή της χάραξης, την κατασκευή, τη σήμανση και τη συντήρηση του.  Παράλληλα θα συμμετάσχουμε σε τμηματική πύκνωση της σήμανσης του μονοπατιού.
  • Η διαδρομή Mainalon Trail είναι μια μεγάλη ορεινή πεζοπορία μήκους 75 χλμ. με αφετηρία τη Στεμνίτσα και προορισμό τα Λαγκάδια, περνώντας από τη Δημητσάνα, το Ζυγοβίστι, την Ελάτη, τη Βυτίνα, την Νυμφασία, τα Μαγούλιανα και το Βαλτεσινίκο. Το Mainalon Trail έχει οργανωθεί σε οκτώ κατά σειρά τμήματα. Το τμήμα Βαλτεσινίκο – Λαγκάδια είναι το 8ο και τελευταίο τμήμα της διαδρομής.
  • Γεύμα σε εστιατόριο στα Λαγκάδια.
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 18:30.
  • Άφιξη περίπου στις 22:00.

Σημείωση :        

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας !!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σε ρουχισμό και υπόδηση και ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση για τις ανάγκες της πεζοπορίας.

Κόστος συμμετοχής 25€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχής της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share