Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

10 Δεκεμβρίου 2023 - Όρος Ζήρεια - Φαράγγι Φλαμπουρίτσας

Η Ατραπός σας προσκαλεί σε πεζοπορία στη Ζήρεια ή Κυλλήνη από το οροπέδιο και το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας και το Σπήλαιο του Ερμή προς τη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας μέχρι τη μονή του Αγίου Βλασίου πάνω από το χωριό Τρίκαλα.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • 07:30 Αναχώρηση από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως – Άγαλμα Αθηνάς. Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – οδός Ιουλιανού – Σταθμός Λαρίσης – Λ. Καβάλας.
  • 11:00 Άφιξη στην αρχή της πεζοπορίας (Χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας) και εκκίνηση της πεζοπορίας μήκους περίπου 11 χλμ., με υψομετρική διαφορά ανάβασης 200 μ., κατάβασης 500 μ. και τελικής ανάβασης 200 μ., διάρκειας περίπου 4 ½ ώρες, από το καταφύγιο της Ζήρειας και το Σπήλαιο του Ερμή προς τη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας μέχρι τη μονή του Αγίου Βλασίου.
  • Υπάρχει δυνατότητα για μικρότερη πεζοπορία για όποιον επιθυμεί.
  • 16:00 Άφιξη στα Άνω Τρίκαλα και γεύμα για όσους το επιθυμούν.
  • 18:30 Αναχώρηση για Αθήνα.
  • 21:00  Αναμενόμενη άφιξη.

Σημείωση :        

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σε ρουχισμό και υπόδηση και ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση για τις ανάγκες της πεζοπορίας.

Κόστος συμμετοχής 25€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχής της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share