Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024: ΟΡΟΣ ΜΑΙΝΑΛΟ: ΛΕΒΙΔΙ - ΒΛΑΧΕΡΝΑ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην ορεινή πεζοπορία στην καρδιά του Μαινάλου από το κεφαλοχώρι Λεβίδι μέχρι το χωριό Βλαχέρνα διασχίζοντας πυκνά ελατοδάση και πλατώματα και περνώντας από το σπήλαιο της Τρούπας.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιππίδη – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσης - Λ. Καβάλας – Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.
  • Άφιξη στο  Λεβίδι  γύρω στις 11:00.
  • Εκκίνηση της  πεζοπορίας μέχρι το χωριό Βλαχέρνα. Μήκος διαδρομής 12 χλμ., υψομετρική διαφορά ανάβασης - κατάβασης 550 μ. και χρόνος διάσχισης  ~4 ½ ώρες.
  • Γεύμα σε εστιατόριο στη Βλαχέρνα.
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 18:00.
  • Άφιξη περίπου στις 21:30.

Σημείωση:    

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας !!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σε ρουχισμό και υπόδηση και ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση για τις ανάγκες της πεζοπορίας.

Κόστος συμμετοχής 25€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή υλικού με πληροφορίες για την περιοχής της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share