Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Συντομογραφίες

Ενδιαφέροντα:

(Α) Aρχαιολογικό

(Ι) Ιστορικό

(Π) Περιβαλλοντικό

(ΠΟ) Πολιτισμικό

(ΑΓ) Αγροτουριστικό

(Φ) Φυσιολατρικό

(ΑΡ) Αρχιτεκτονικό

(Θ) Θρησκευτικό

Βαθμός δυσκολίας:

(Ε) Εύκολες

(Μ) Μέτριες

(Δ) Δύσκολες

 

Ενδιαφέροντα:
(Α) Aρχαιολογικό
(Ι) Ιστορικό
(Π) Περιβαλλοντικό
(ΠΟ) Πολιτισμικό
(ΑΓ) Αγροτουριστικό
(Φ) Φυσιολατρικό
(ΑΡ) Αρχιτεκτονικό  
(Θ) Θρησκευτικό

Βαθμός δυσκολίας:
(Ε) Εύκολες
(Μ) Μέτριες
(Δ) Δύσκολες
Αρχική > Πρόγραμμα > 2009 > 7-12 Αυγούστου 2009
7-12 Αυγούστου 2009

ΠΟΛΩΝΙΑ (ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΖΑΚΟΠΑΝΕ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ)

Τουριστική και πεζοπορική εκδρομή στην Πολωνία με επίκεντρο την μεσαιωνική και αναγεννησιακή Κρακοβία, το ορεινό θέρετρο του Ζακοπάνε και επίσκεψη στη Βαρσοβία.

Ενδιαφέροντα / Δυσκολία: (Ι), (ΑΡ), (Φ) / (Μ)

 

 

ΠΟΛΩΝΙΑ (ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΖΑΚΟΠΑΝΕ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ) - Αναλυτικό πρόγραμμα

7-12 Αυγούστου 2009 (6 ημέρες / 5 νύχτες)

 

Τουριστική και πεζοπορική εκδρομή στην Πολωνία με επίκεντρο την μεσαιωνική και αναγεννησιακή Κρακοβία, το ορεινό θέρετρο του Ζακοπάνε και επίσκεψη στη Βαρσοβία.

ΗΜΕΡΑ 1η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/08 ΚΡΑΚΟΒΙΑ: Κατευθείαν πτήση με τις Νορβηγικές αερογραμμές (Boeing 737) και ώρα πτήσης 04:25. Άφιξη στην Βαρσοβία στις 06:05 και άμεση αναχώρηση για την Κρακοβία (300 χλμ.) και εγκατάσταση στο Ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τη Βιελίτσκα με τα αλατωρυχεία της, τα οποία λειτουργούν εδώ και 700 χρόνια και συμπεριλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε καταπληκτικά γλυπτά από αλάτι μεταξύ των οποίων και ο ναός της αγίας Κίνγκας λαξευμένος 135 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Το βράδυ θα περιηγηθούμε στα λιθόστρωτα δρομάκια της γοητευτικής πόλης και στην παλαιά εβραϊκή συνοικία με τα γραφικά καφέ – μπαρ.

ΗΜΕΡΑ 2η ΣΑΒΒΑΤΟ 08/08 ΚΡΑΚΟΒΙΑ: Θα ξεναγηθούμε στην Κρακοβία, από τις πιο όμορφες αναγεννησιακές πόλεις που σώζονται μέχρι σήμερα. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική της χώρας, η οποία κατασκευάστηκε το 1257. Θα δούμε την πλατεία του κάστρου του Ζίγκμουντ, την πλατεία Νίκης με τα επιβλητικά κυβερνητικά κτίρια το Δημαρχείο, την εκκλησία της Παναγίας. Θα συνεχίσουμε για το λόφο της Βάβελ όπου ήταν κατοικία και φρούριο των Βασιλέων της Πολωνίας. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το μουσείο Czartoryski για να θαυμάσουμε τον πίνακα του Leonardo da Vinci «Η κυρία με την Ερμίνα». Το βράδυ διασκέδαση στα jazz clubs.

ΗΜΕΡΑ 3η ΚΥΡΙΑΚΗ 09/08 ΖΑΚΟΠΑΝΕ: Το πρωί αναχώρηση για το Ζακοπάνε στους πρόποδες των Καρπαθίων ορέων (High Tatras) 100χλμ. και εγκατάσταση σε ξενοδοχείο 3*. Το βράδυ γνωριμία με την πόλη των 30.000 κατοίκων και τις υπέροχες τοπικές λιχουδιές.

ΗΜΕΡΑ 4η ΔΕΥΤΕΡΑ 10/08 ΖΑΚΟΠΑΝΕ: Η σημερινή ημέρα αφιερωμένη γιά εξόρμηση στο βουνό. Μπορείτε να ανεβείτε με την «γόνδολα» στην κορυφή Kasprovy Wierch 1980μ. και από εκεί, χρησιμοποιώντας διαδρομές διαφόρων βαθμών δυσκολίας, να κατεβείτε μέχρι τή λίμνη Morskie Oko και το Kuznice. To απόγευμα μία σύντομη βόλτα στο λόφο Gubalovka.

ΗΜΕΡΑ 5η ΤΡΙΤΗ 11/08 ΒΑΡΣΟΒΙΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Κρακοβία και επιβίβαση στο intercity express για τη Βαρσοβία (2 ώρες και 50 λεπτά). Απόγευμα ελεύθερο στην παλιά πόλη. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής ώρα 22:50 κατευθείαν για Αθήνα.

ΗΜΕΡΑ 6η ΤΕΤΑΡΤΗ 12/08 ΑΘΗΝΑ:> Άφιξη στην Αθήνα στις 02:40 το πρωί.

 

Εναλλακτικό πρόγραμμα (για όσους δεν επιθυμούν την πεζοπορική εξόρμηση στο Ζακοπάνε)

ΗΜΕΡΑ 1η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/08 ΚΡΑΚΟΒΙΑ: Όπως παραπάνω.

ΗΜΕΡΑ 2η ΣΑΒΒΑΤΟ 08/08 ΚΡΑΚΟΒΙΑ: Όπως παραπάνω.

ΗΜΕΡΑ 3η ΚΥΡΙΑΚΗ 09/08 ΚΡΑΚΟΒΙΑ: Το πρωί εκδρομή στο Άουσβιτς για να δούμε από κοντά τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αιχμαλώτων στη διάρκεια του πολέμου. Το βράδυ σας προτείνουμε δείπνο σε εστιατόριο με παραδοσιακή ορεινή κουζίνα.

ΗΜΕΡΑ 4η ΔΕΥΤΕΡΑ 10/08 ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ: Το μεσημέρι επιβίβαση στο intercity express για τη Βαρσοβία (2 ώρες και 50 λεπτά). Με την άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Novotel 4* που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, απέναντι από το περίφημο παλάτι της κουλτούρας και τον επιστημών. Απόγευμα ελεύθερο.

ΗΜΕΡΑ 5η ΤΡΙΤΗ 11/08 ΒΑΡΣΟΒΙΑ: Μετά το πρωινό θα κάνουμε την ξενάγησή μας στην παλιά πόλη, η οποία ξανακτίστηκε όπως ακριβώς ήταν πριν την καταστροφή της στον πόλεμο, την κεντρική πλατεία με τα γοτθικού ρυθμού κτίρια, το ιστορικό μνημείο του «Γκέτο», το άγαλμα της Σειρήνας το οποίο αποτελεί σύμβολο της πόλης και το άγαλμα του Σοπέν που στολίζει τους κήπους στο παλιό ανάκτορο Λαζιένκι. Θα δούμε επίσης το περίφημο παλάτι του πολιτισμού δώρο της Σοβιετικής ένωσης στην Πολωνία.  Το απόγευμα περπάτημα στην εντυπωσιακή αγορά της οδού Nowy Swiat. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής ώρα 22:50 κατευθείαν για Αθήνα.

 

Τιμή Συμμετοχής

585€ σε δίκλινο + 130€ μονόκλινο. Ισχύουν μόνο για περιορισμένο αριθμό συμμετασχόντων. Προκαταβολή 100 ευρώ μέχρι 15/05/2009.
Μέχρι 10 Ιουλίου πρέπει να έχουν καταβληθεί 400€. Εξόφληση μέχρι 20/07/2009.
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ: 2610426670, 6945808684, Διοργάνωση ΜΟΡΕΑΣ travel.

Οι κρατήσεις θέσεων γίνονται με σειρά προτεραιότητας.

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με φόρους αεροδρομίων.
  • Μετακινήσεις στην Πολωνία προς και από το αεροδρόμιο με πούλμαν.
  • Ξεναγήσεις  στα Ελληνικά.
  • Διαμονή στην Κρακοβία 2 νύχτες (Andels 4*) με πρωινό στο κέντρο, ένα από τα  νεότερα και καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης και στo Zakopane 2νύχτες σε ξεν.3*με πρωινό.
  • Συνοδός από την Πάτρα με εμπειρία στην Πολωνία που θα συνοδεύει και τις προαιρετικές εκδρομές.
  • Μετακινήσεις στην πόλη της Βαρσοβίας με πούλμαν.
  • Μεταφορές Βαρσοβία – Κρακοβία - Βαρσοβία με πούλμαν και τρένο IC.
  • Μετακινήσεις από και προς Ελ. Βενιζέλος.
  • Εισιτήρια με το λεωφορείο Κρακοβία – Ζακοπάνε - Κρακοβία.
  • Ασφάλεια ταξιδιού.
  • Πληροφοριακό υλικό και χάρτες των περιοχών που θα επισκεφτούμε.

 

Δεν περιλαμβάνονται τα προαιρετικά:

Παλάτι Wavel / 5 ευρώ (είσοδος με ξεναγό), Μουσείο Czartoryski / 4 ευρώ, και οι εκδρομές στα αλατωρυχεία Βιελίνσκα / 12 ευρώ (μεταφορά με πούλμαν, είσοδος, συνοδός και ξεναγός).

 

 

 

Share