Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 ΜΑΙΝΑΛΟ: ΝΥΜΦΑΣΙΑ – ΜΑΓΟΥΛΙΑΝΑ

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην πεζοπορική εξόρμηση στo τμήμα Νυμφασία - Μαγούλιανα του Mainalon trail.

Πεζοπορία σε τμήμα του πιστοποιημένου μονοπατιού Mainalon Trail στην καρδιά του Μαινάλου, από το χωριό Νυμφασία, περνώντας από τη μονή Κερνίτσης μέχρι το κεφαλοχώρι Μαγούλιανα, το ψηλότερο χωριό της Πελοποννήσου.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσης - Λ. Καβάλας – Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.
  • Άφιξη στη Βυτίνα γύρω στις 11:00.
  • Εκκίνηση της πεζοπορίας στο τμήμα του μονοπατιού Mainalon trail από τη Νυμφασία στα Μαφούλιανα. Μήκος διαδρομής ~ 9.000 μ. και χρόνος διάσχισης ~3 ½ ώρες.
  • Η διαδρομή Menalon Trail είναι μια μεγάλη ορεινή πεζοπορία μήκους 75 χλμ. με αφετηρία τη Στεμνίτσα και προορισμό τα Λαγκάδια, περνώντας από τη Δημητσάνα, το Ζυγοβίστι, την Ελάτη, τη Βυτίνα, την Νυμφασία, τα Μαγούλιανα και το Βαλτεσινίκο. Το Menalon Trail έχει οργανωθεί σε οκτώ κατά σειρά τμήματα.
  • Το τμήμα Νυμφασία - Μαγούλιανα είναι το 6ο τμήμα της διαδρομής. Βγαίνοντας από το χωριό Νυμφασία, χώνεται μέσα σε ωραίο δρυοδάσος, και μετά κατηφορίζει προς το γεφύρι της Κερνίτσας. Από το γεφύρι ανεβαίνει μέχρι τη Μονή Κερνίτσας, μεγάλο μοναστικό συγκρότημα φωλιασμένο σε εντυπωσιακό μονόλιθο. Με ένα συνδυασμό μονοπατιών και χωματόδρομων φτάνει στο Ασκηταριό της Σφυρίδας, ωραίο σημείο ανάπαυσης με μεγάλη πηγή μέσα σε πυκνό ελατόδασος. Από τη Σφυρίδα (1000 μ.) ανηφορίζει μέσα στο δάσος σταθερά μέχρι τη διακλάδωση για Λάστα (1250 μ.), όπου γυρίζει προς τα νότια στη βάση μιας μεγάλης απότομης πλαγιάς. Αφού περάσει την πηγή Γαύρος καταλήγει στα Μαγούλιανα.
  • Άφιξη στα Μαγούλιανα περίπου στις 15:00
  • Γεύμα σε εστιατόριο του χωριού.
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 17:30.
  • Άφιξη περίπου στις 20:30.

Κόστος συμμετοχής 20€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχής της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share