Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020: Παλαιά (Αρχαία) Επίδαυρος – Μονοπάτι Πολεμάρχας

Η Ατραπός σας προσκαλεί σε πεζοπορία στο μονοπάτι της Μονής Πολεμάρχας και θαλάσσιο μπάνιο σε ερημική παραλία

Η εξόρμησή μας περιλαμβάνει μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή στα παράλια της Αργολίδας κοντά στην Παλαιά (Αρχαία) Επίδαυρο. Η διαδρομή περνά από την εγκαταλειμμένη Μονή Πολεμάρχας και καταλήγει στην Παλαιά Επίδαυρο. Η Μονή ιδρύθηκε από τον μοναχό Αντώνιο με άλλους συνασκητές του προερχόμενους από την κοντινή Μονή Αγνούντος. Εγκαταλείφθηκε λόγω των πειρατικών επιδρομών.

Η διαδρομή κινείται σε πευκοδάσος, είναι παραθαλάσσια στο μεγαλύτερο μέρος της και έχει θέαση και τα νησιά Αίγινα και Αγκίστρι του Αργοσαρωνικού. Στη διάρκεια της πεζοπορίας υπάρχει δυνατότητα για θαλάσσιο μπάνιο σε ερημική παραλία κοντά στη Μονή. Στην Παλαιά Επίδαυρο θα επισκεφτούμε το μικρό αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και τα τείχη της ακρόπολης. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για προαιρετικό θαλάσσιο μπάνιο στην παραλία Γκλιάτη της Παλαιάς Επιδαύρου για παρατήρηση της βυθισμένης αρχαίας πόλης.

Αναλυτικό πρόγραμμα

 • Αναχώρηση από Αθήνα στις 08:00 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:30 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας).
 • Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσσης - Λ. Καβάλας – Εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.
 • Άφιξη στην αρχή της πεζοπορίας γύρω στις 10:30.
 • Πρόκειται για μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή αρχικά σε χωματόδρομο και στη συνέχεια σε μονοπάτι μέσα σε πευκοδάσος, παραθαλάσσια δίπλα σε μικρούς ορμίσκους με θέαση τον Αργοσαρωνικό με κατάληξη στην Παλαιά (Αρχαία Επίδαυρο). Διάρκεια περίπου 3 ώρες (χωρίς τις στάσεις).
 • Στο μέσον της πεζοπορίας θα έχουμε τη δυνατότητα για θαλάσσιο μπάνιο.
 • Άφιξη στην Παλαιά Επίδαυρο στις 15:00.
 • Επίσκεψη στο μικρό αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και τα τείχη της ακρόπολης.
 • Προαιρετικό θαλάσσιο μπάνιο στην παραλία Γκλιάτη της Παλαιάς Επιδαύρου με τη βυθισμένη αρχαία πόλη.
 • Γεύμα σε εστιατόριο της και απογευματινός καφές στο λιμάνι Παλαιάς Επιδαύρου στις 16:00.
 • Αναχώρηση για Αθήνα στις 18:00.
 • Επιστροφή περίπου στις 20:00.

Σημείωση: Περιορισμένες συμμετοχές λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου στο λεωφορείο.

Κόστος συμμετοχής 23€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής

στα τηλέφωνα: 6945808684 (Χρήστος) και 6937086670 (Γιάννης) και στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Share