Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019: ΜΑΚΡΟΝ ΟΡΟΣ - ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΜΑΛΙΑ ΨΑΘΑ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΨΑΘΑΣ

Αγαπητοί φίλοι,

η Ατραπός σας προσκαλεί σε μια πρωτότυπη πεζοπορική αναζήτηση του αρχαίου εμπορικού αμαξιτού δρόμου Αιγόσθενα – Λιμάνια Μεγάρων (Νίσαια, Παγές), στο Μακρόν όρος μεταξύ των Γερανίων και του Κιθαιρώνα. Η πεζοπορία πραγματοποιείται για πρώτη φορά και θα ξεκινήσει από την τοποθεσία Μάλια Ψάθα και θα καταλήξει  στην παραλία της Ψάθας στην ανατολική άκρη του κορινθιακού κόλπου απέναντι από τις Αλκυονίδες νήσους για ένα από τελευταία θαλάσσια μπάνια.

Οδηγός της πεζοπορίας θα είναι ο αγαπητός φίλος της ΑΤΡΑΠΟΣ, κ. Σωτήρης Κόλλιας, ο οποίος θα μας κάνει τις απαραίτητες ενημερώσεις και τις ιστορικές αναδρομές.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

  • 8:00: Αναχώρηση από Αθήνα στις από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:30 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Σταθμό Λαρίσσης - Λ. Καβάλας – Εθνική Οδό Αθηνών–Κορίνθου – Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θήβας.
  • 10:30:  Άφιξη στη τοποθεσία Μάλια Ψάθα πάνω από τα Βίλα και εκκίνηση της πεζοπορίας. Αρχικά κινείται νοτιοανατολικά με κατεύθυνση τα Μέγαρα μέχρι τη τοποθεσία Μεγάλο Βαθυχώρι αμφιθεατρικά πάνω από την παραλία της Ψάθας και με απέραντη θέα προς τον Κορινθιακό κόλπο. Αρχικά το μονοπάτι είναι ανηφορικό, ακολουθεί τον αρχαίο αμαξιτό εμπορικό δρόμο που σύνδεε τα Αιγόσθενα με τα Μέγαρα και περνά μέσα από πευκοδάσος. Στην συνέχεια από το Μεγάλο Βαθυχώρι κατηφορίζει ομαλά προς την  παραλία της. Συνολική διάρκεια της πεζοπορίας περίπου 4 ώρες.
  • 15:00: Τέλος πεζοπορίας και ξεκούραση με μπάνιο και φαγητό στην παραλία της Ψάθας ξεκούραση και μπάνιο για όσους το επιθυμούν.
  • 18:30:  Αναχώρηση για Αθήνα.
  • 21:00:  Προβλεπόμενη άφιξη στην Αθήνα

Σημείωση:
Λόγω των περιορισμών του cocid-19 στις μετακινήσεις με το λεωφορείο, μέγιστος αριθμός συμμετοχών 32 άτομα.
Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 16 άτομα.
Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.
Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Κόστος συμμετοχής: 23€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες: Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share