Ορεινός εναλλακτικός τουρισμός

Βόρεια Εύβοια - Φαράγγι Νηλέα (Μπουλοβίναινα) την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Αγαπητοί φίλοι, η Ατραπός σας προσκαλεί στην εξερεύνηση και διάσχιση του φαραγγιού του ποταμού Νηλέα γνωστό και ως φαράγγι Μπουλοβίναινας στη βόρεια Εύβοια, κοντά στο χωριό Αγία Άννα.

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από Πεδίον Άρεως (άγαλμα Αθηνάς, Λ. Αλεξάνδρας). Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας.
  • Άφιξη στο χωριό Αγία Άννα και στην εκκίνηση της πεζοπορίας γύρω στις 11:00.
  • Η διαδρομή είναι κυκλική, μήκους 8,5 χλμ. με υψομετρική διαφορά κατάβασης και ανάβασης 200 μ., διάρκειας περίπου 4 ώρες. Η διαδρομή περιλαμβάνει τμήμα στην κοίτη και στο φαράγγι του ποταμού Νηλέα, όπου ενδέχεται να υπάρχει νερό και σε ορισμένα σημεία ίσως χρειαστεί κολύμπι. Επομένως είναι απαραίτητος ανάλογος εξοπλισμός.
  • Ολοκλήρωση της πεζοπορίας στις 15:30.
  • Γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής.
  • Αναχώρηση για Αθήνα στις 18:00.
  • Άφιξη περίπου στις 21:30.

Σημείωση:

Λόγω των περιορισμών του covid-19 στις μετακινήσεις με το λεωφορείο, μέγιστος αριθμός συμμετοχών 32 άτομα.

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 16 άτομα.

Οι πεζοπορίες και όλες οι δραστηριότητες είναι προαιρετικές. Εναλλακτικά μπορούν να πραγματοποιηθούν μικρότερες πεζοπορίες που θα σχεδιαστούν επί τόπου.

Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες, τη δυναμική, όπως πάντα… τη διάθεση της ομάδας!!! και ενδέχεται να τροποποιηθούν ελαφρώς.

Κόστος συμμετοχής: 23€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, τη διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες: Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share